9. päivä: Ryhtipäiväkirja tammikuussa -5 kg VHH-ruualla ja unirytmi kuntoon
9. ryhtipäivän (la) jälkeen tuloksia:

Lauantaiaamuna: Paino edelleen samassa eli pudonnut -1,6 kg (9 päivässä). Olo on hyvä ja hiilareita ei tee mieli. 
Tuloksia alkaa syntyä nukkumisessakin: Lauantaiyön nukuin hyvin!! Käytössä nyt keinot: ei illalla tietokonetta mielellään kasin jälkeen (valo), paljon ulkoilua valoisan aikaan, illalla lukemista ennen nukkumaan menoa, ei päikkärietä. Ei sokereita tai muita nopeita/suuria hiilariääriä.
Lauantai 11. tammikuuta
klo 7.15 Heräsin huonosti nukutun yön jälkeen ja nousin ylos klo 8.15. Uudet päätökset: (vanhojen ryhtärin aikana kertyneiden lisäksi) Nousen ylös jatkossa heti heräämisen jälkeen aamulla ja luen kirjaa illalla ennen nukumaan menoa.
Poikakin tulee keittiöön paistelemaan pekonia ja munia ja saamme päivittää viikonlopun juttuja rauhassa. Söin itse luonnonjogurttia, mandariinin ja pähkinöitä. 
klo 9.15 Katsoin oikein puhelimesta, että aurinko nousee nyt ja menin valoisassa ulos joogaamaan tuplavillapuvussa. Tässä on kyllä naapureilla hymähtelemistä, jos kurkkivat takapihallemme. 
klo 10.15-11 Tosi reipas sauvakävely ystävän kanssa. I-H-A-N-A-A! Yksi viikonlopun parhaita juttuja on, kun pääsee valoisalla ulkoilemaan kunolla. Mies oli kutsunut äitini lounaalle ja alkoi jo valmistella sitä.
klo 13 Koko perhe ja äiti pöydän ympärillä syömässä ihanaa lounasta; saaristosta appivanhempieni pari päivää sitten pyytämiä ja meille tuomia ahvenfileitä, kermaviiliä, höyrytettyjä porkkanpota ja ruusukaaleja, vihanneksia yms. Näistä oma postaus tulossa.
Kivaa kotoilua, kun kerrankin lapset ja mummi samaan aikaan paikalla. Polteltiin kynttiöitä, suunniteltiin lomaa ja neuloin samalla pian valmistuvaa villatakkiani. Join iltapäivän aikana pari mukia teetä, vettä ja söin mandariinin. 
klo 18 Söin lautasellisen sekalaisia herkkupaloja; mozzarellaa, oliiveja, paprikaa, basilikaa ja saksanpähkinöitä, muutama viinirypäle. 
Tomaatit olen jättänyt mozzarellasalaatistakin pois. Pari päivää sitten alkoivat suupieleni halkeilla niin kuin aina tähän aikaan vuodesta. Ehdin jo ostaa paljon B-ryhmän vitamiineja ja rautaa sisältävän monivitamiinipurkin (eikä siitäkään haittaa ole), kunnes muistin tajunneeni ja testanneeni viimein toissavuonna syyn tähän ikävään vaivaan: talvitomaatit. Kesällä tomaatit eivät aiheuta mitään ongelmia. Syön niitä jatkuvasti ja kasvatan omassa kasvihuoneessa. Kun keskitalvella tarjolla on enää kaupan mauttomia tomaatteja, aiheuttavat ne selvästi allergisen reaktion, joka ilmenee minulla suupielten halkeamisena ja pojalla kielen ja kurkun kutinana. Luinkin viime vuonna tutkimuksen, että aikaisemmin kaupan tomaatit olivat epämääräisemmän näköisiä, muhkuraisia ja puna-vihreitä. Sitten ne jalostettiin tasaisiksi väriltään ja muodoltaan ja kaikki kaupasta saamamme tomaatit edustavat tätä moodia, joka valitettavasti on sekä maultaan että ravinnepitoisuudeeltaan täysin onneton. Ja siis ainakin meillä aiheuttaa myös allergiaa.
Illan aikana pieni pala parmesaania, passionhedelmä, pähkninöitä ja punaviinilasi, joista postasin eilen täällä.  
Illalla mies vaihtoi isoon osaan taloa (ruokahuone, lasten huoneet) uudet lamput, jotka ostimme viikolla. Innojok myy silmälle terveellisiä ja hyvin valoa antavia lamppuja. Huomaan eron heti, valo on kylmää (ei keltaista), piristävää ja kaunista. Silmällä on hyvä olla. Tietenkin ruokailuissa ja iltaisin tunnelmoimme edelleen kynttilävalossa, mutta olen todella tyytyväinen kunnon valaistuksen saamiseen sisätiloihin ja uskon, että sillä on osaltaan vaikutusta päivien vireystilaan ja yöunien laatuun. 
Lamppujen asennuksen jälkeen kävimme vielä kahdestaan kävelyllä ihailemassa ensilumen leijailua ja kaunista valkoista maisemaa.
klo 22.00 Luonnonjogurttia, 1 mandariini, pekaanipähkinöitä. Sänkyyn lukemaan ja simahdin jo neljännellä sivulla.
klo 7 Heräisin onnellisena nukuttuani koko yön 🙂 Lukeminen toimii eli siitä pitää taas tehdä tapa nukkumaan mennessä. Ihana sunnuntai saa alkaa. Olin päättänyt nousta heti herätessäni, mutta sen sijaan loikoilin pitkään pehmeässä, lämpimässä sängyssä nauttien verkaisasta sunnuntaiaamusta ennen reippaita aamu-ulkoilua. 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *