6 x miksi rrrrakastan toukokuuta

6 x miksi rrrrakastan toukokuuta

Tiedättekö, kun jotkut kuukaudet tai vuodenajat tulevat merkityksellisiksi, koska silloin on tapahtunut tai tapahtuu toistuvasti ihania ja isoja asioita? Toukokuu on nykyään yksi lempikuukausistani. Olen aina pitänyt keväästä, koska se johtaa kesään, joka on lempivuodenaikani.

Mutta aikaisemmin toukokuu on usein myös ollut sellainen ehkä vähän liian kiireinen kuukausi. On tuntunut, että töissä pitää saada koko maailma valmiiksi ennen kesälomia ja päivät ovat venähtäneet pitkiksi. Usein ilmakin on ollut vielä kolea ja tuntunut tosi kylmältä varsinkin kun talvivaatteet on jo otettu pois käytöstä. Joskus myös valon nopea lisääntyminen väsyttääkin. Nykyään en oikeastaan edes huomaa mitään edellä mainittua. RAKASTAN toukokuusta, koska:

Poika saadaan kotiin

Hän on asunut jo monta vuotta talvet Jenkeissä. WhatsApp laulaa usein ja joulut on vietetty yhdessä aluksi kotona Suomessa ja viime vuosina Floridassa, josta nämä kuvatkin on otettu, kun olimme viimeksi samassa maassa. Silti odotan aina sydän sykkyrällä toukokuuta, jolloin koko perhe on taas maisemissa. Se on ihan superspesiaalia ja saa koko koko toukokuun hohtamaan ihanana kuukautena mielessäni.

naples

Meri on sula

Rakastan merta kaikkialla maailmassa. Mereen liittyy kuitenkin minusta aina vesi. Eli voisin lisätä tuohon ensimmäiseen lauseeseen, että rakastan merta, kun se on sula. Odotan aina innolla kevättä ja merimaisemia. Käyn talvellakin uimassa meressä, ja fiilishän siellä on mitä mahtavin, mutta pieni avanto ei vielä ihan vastaa käsitystäni merestä.

Toukokuussa merellä on jo ihan kesän fiilis. Vesi on Helsingissä jo 10-asteista, se kimmeltää auringossa kuin timantteja täynnä ja kilpailee taivaan kanssa sinisyydestään. Myrskylläkin rakastan merta ja sen tuoksua.

Villikukat

Pidämme Suomen alkukesän kukkaloistoa joskus itsestäänselvyytenä, vaikka on harvinaista ja ihanaa, että peloilla ja metsissä kukkii luonnonvaraisesti ihania kukkia maassa, pensaissa ja puissa. Kielot ovat suosikkejani, mutta toisaalta ihailen aina ulkoillessani kaikkia kukkkia ensimmäisistä lumikelloista, sinivuokoista ja helmihyasinteista lähtien. Juuri nyt kirsikka kukkii huumaavan ihanasti.

Valoisat illat

Talven jälkeen tuntuu kuin saisimme monta tuntia lisää jokaiseen vuorokauteen. Pitkän päivän päätteeksi on virkistävää avata ikkunat ja päästää raikasta ilmaa ja iltavaloa sisään tai lähteä ulos ihailemaan vaikka niitä luonnonkukkia, kun valoa riittää myöhään.

Kevyemmät vaatteet

Talvipukeutuminen ei ole se mieleisin juttuni. Lämpimänä pysyminen ja mukavuus menevät minusta talvella kaiken muun edelle ja oikeastaan monikerroksiset asuni talvi-iltojen ulkoiluilla näyttävät usein aika vitsikkäiltä.

Sen sijaan nautin kevään ja kesän helposta pukeutumisesta, väreistä, keveydestä ja monipuolisuudesta. Päälle voi pukea melkein ihan mitä vaan, eikä sitä tarvitse vuorata paksuihin toppauksiin.

Raikkaat ruoat

Vaikka syön paljon esim. tuoreita kasviksia ympäri vuoden, lisääntyy silti keväällä värikkyys, tuoreus ja raikkaus lautasella ja tuo mukanaan paljon energiaa. Keväisin kasvatan ituja, salaattia ja yrttejä ja  ahnehdin marjoja ja tuoreita hedelmiä

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *