5 x kookosveden terveyshyödyt

5 x kookosveden terveyshyödyt

Huh, mikä arkiviikko käynnissä, kun saatellaan taas maailmaa valmiiksi ennen lomia. Kiireen keskellä hyvä ravinto pääsee joskus unohtumaan, vaikka sen pitäisi olla juuri päinvastoin. Tällä viikolla olen muistanut antaa itselleni energiaa joka päivä kookosvedestä, jossa on on poikkkeuksellisen paljon hyviä terveysvaikutuksia:

5 x kookosveden terveyshyödyt

Kooosvesi on vähäkalorinen ja -hiilihydraattinen luonnontuote, joka auttaa painonhallinnassa. Sen entsyymit käytännössä helpottavat ruoansulatusta ja aktivoivat ravintoaineiden imeytymistä.

Kookosvesi on yksi parhaita nesteyttäjiä. Runsaan vesipitoisuuden lisäksi se sisältää elektrolyyttejä, jotka auttavat kehon nesteytyksessä ja ovat eduksi hermostolle.

Kookosveden antioksidantit hidastavat ikääntymisen vaikutuksia. Sen sytokiinit suojaavat solujamme ja se auttavat tasapainottamaan kehomme ph:ta.

Kookosvedestä on tullut suosittu urheiluhuoma. Eikä ihme, sen puhdas mineraalipitoisuus vastaa elimistön omia arvoja. Se sisältää mm. magnesiumia, natriumia ja B-ryhmän vitamiineja ja auttaa ehkäisemään kramppeja. Kookosvedessä on myös entsyymejä ja aminohappoja, joita keho hyödyntää urheilun jälkeiseen palautumiseen.

Kookosvesi on antibakteerinen ja -viraalinen juoma joka vahvistaa immuunijärjestelmää infektioita vastaan.

Etuja on yhteensä kymmeniä, ellei satoja, lisää infoa mm. täällä.

Kookosveden voi nauttia sellaisenaan, mutta se sopii erityisen hyvin myös smoothieihin.

Ihanintahan virkistävä kookos on, jos sen pääsee imaisemaan suoraan sen alkuperäisessä ympäristössään tropiikin helteessä. Sanoisin silti, että esim. kuvien tölkitetyissä kookosvesissä on uskomattoman tuore maku. En tiedä, osaisinko näiden makua ja koostumusta sokkotestissä edes erottaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *