4 uutta tapaa herkutella halloumilla

grillaus-2 uusikulahtanut pöytägrilliruokaasyömässäflipflopitgrillausMeidän tämän kesän ruokailuihimme on kuulunut halloumi monessa erilaisessa muodossa. Alunperin ostan sitä yleensä ajatuksena grillaaminen, jota yleisimmin onkin harrastettu. Se kypsyy nopeasti ja maistuu oikeastaan minkä tahansa muiden grilliherkkujen ja vihanneslisukkeiden kanssa. Kuitenkin aina eivät säät tai muut olosuhteet suosi perinteistä grillaamista tai on vain halu käytettää vähän enemmän mielikuvitusta halloumin syömiseen. Ainakin seuraavat setit toimivat loistavasti:

4 uutta tapaa herkutella halloumilla

Halloumi grillitikuissa

Leikkaa halloumi pitkulaisiksi, 3 cm leveiksi suikaleiksi ja pujota suikaleet grillitikkuihin. Voitele oliiviöljyllä, sirottele pinnalle pippuria ja yrttejä ja grillaa 2-3 min. / puoli. Voit myös leikata halloumin kuutioiksi ja pujottaa paloja grillitikkuihin liha- ja vihannespalojen kanssa.

Halloumi ja vesimeloni -salaatti

Suolainen halloumi sopii hyvin makean vesimelonin kanssa. Asettele lautaselle tuoreita salaattivihanneksia ja yrttejä. Paista halloumin siivuja pannulla 2-3 min./puoli ja asettele salaattipedille. Leikkaa vesimelonista pieniä kuutioita ja lisää reilusti salaattiin. Käytä haluamaasi kastiketta, myös oliiviöljy ja punaviinietikka sopivat hyvin.

Halloumimunakas

Kypsytä halloumin siivut kullanruskeiksi. Kaada niiden päälle munakasaineet ja lisää mukaan haluamiasi täytteitä ja paista kypsäksi. Yrtit ja chili sopivat hyvin halloumimunakkaaseen.

Halloumi ja pekoni -kääröt

Leikkaa halloumi ohuiksi tikuiksi. Aseta pari tikkua vierekkäin. Mausta pippurilla ja ruohosipulisilpulla. Kääräise maustetut haloumitikut pekonin sisälle (2 kpl / nyytti). Paista uunissa 200 asteessa n. 10 min. tai grillaa molemmin puolin.

Kommentit (2)
  1. Kivoja vinkkejä. Yksi lempi halloumireseptini on ( sen grillatun lisäksi) halloumi- kesäkurpitsapihvit, joihin raastetaan siis kesäkurpitsa ja halloumi.

    1. inspirations
      27.8.2016, 12:00

      Hri Sari! Kiitokset!! Kiva vinkki, täytyykin kokeilla. Myös ideasi kesäkurpitsamunakkaasta oli tosi herkullinen. Sitä on tehty meillä jo moneen kertaan ja inspiroiduin tekemään ideastasi blogiinkin oman version.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *