20 parasta asiaa marraskuussa

20 parasta asiaa marraskuussa

Tänä syksynä on arjen kiireiden vastapainona tullut ulkoiltua tavallista loka- ja marraskuuta enemmän. Ollaan vietetty paljon viikonloppuja tähän asti saaressa ja vasta nyt on tarkoitus nostaa vene pois merestä talveksi. Ollaan nautittu ensin upeasta ruskasta ja nyt harmaan eri sävyistä. Sumuisessakin  syyssäässä on ihanan seesteinen ja seisahtunut tunnelma.

Jostain syystä ajasta saa paljon enemmän irti, kun viettää säännöllisesi aikaa luonnossa. Sisällä päivät muistuttavat toisiaan ja koko työviikko tuntuu usein rullaavan niin, että yhtäkkiä huomaa taas viikon vilistäneen maanantaista perjantaihin. Mutta tänä vuonna, kun olemme aloittaneet päivät uimalla meressä ja useimmat viikonloput nautiskelleet kunnolla pitkät päivät ulkoilusta, saa päiviin ja viikkoihin jotenkin paljon oikeamman rytmin.

 

Marraskuu ei ole useimpien ihmisten lempikuukausi. Ei se ole sitä ollut minullekaan. Jostain syystä marraskuu on vuosien varrella tullut kuitenkin eri lailla merkitykselliseksi. Usein isoja asioita on tapahtunut elämässäni juuri silloin. Ja olen myös oppinut pikkuhiljaa nauttimaan marraskuusta ihan eri lailla.

On kiehtovaakin seurata vuodenaikojen muutosta. Kesä on jäänyt reilusti taakse. Varsinkin kuuman kesän jälkeen on oikeastaan kivaa vaihtelua kietoutua lämpimiin neuleisiin ja pehmeisiin pipoihin. Illatkin rauhoittuvat. Raittiin kävelyn tai salilla käynnin jälkeen voi rauhassa hyggeillä kotona.

Tätä näpytellessä istumme miehen ja tyttären kanssa autossa satamassa nokka kohti Viron maaseutua. Miehen vanhemmilla on siellä tila, eli tiedossa on savusaunomista, virtaavassa joessa pulahtelua ja toivottavasti taas paljon ulkoilua.

Heitin äsken täällä autossa haasteen: Mainitse ilman sen kummempaa mietintää 20 parasta asiaa marraskuussa. Ensin sain pelkkää hymähtelyä, mutta kun päästiin vauhtiin, ei ollut tosiaankaan ongelmia löytää vaikka mitä ihania marraskuisisia asioita, joita heitimme ääneen vuorotellen. Kannattaa kokeilla, varsinkin jos tämä loppukuu kyllästyttää tai uuvuttaa. Ota kynä käteen ja tee oma listasi. Lupaan, että tulee hyvä fiilis.

20 parasta asiaa marraskuussa

 1. Viilenevä ilma
 2. Pikkujouluaika
 3. Sumuisten päivien nostalgia
 4. Kiekkokausi alkoi
 5. Tee
 6. Kynttilät
 7. Matkojen suunnittelu
 8. Töissä tapahtuu paljon
 9. Talviuinti
 10. Rutiinit
 11. Glögi
 12. Sohva
 13. Myrskyisät päivät merellä
 14. Kirjojen lukeminen
 15. Syksyn ylppärit on ohi
 16. Aikaa ystäville kaupungissa
 17. Frendit (tv-sarja)
 18. Meri on vielä auki ja ilma ihanan raikasta
 19. Voi jo joulustella ilman joulukiirettä
 20. Jouluvalot

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *