Sokeriton 5 kuukautta takana, fiiliksiä ja muutoksia.

ilman meikkiä ennen ja jälkeen

Toukokuun alussa asetin itselleni haasteen. Haasteena oli syödä mahdollisimman ”kauniisti”.. 😀 Eli ns. kauneusruokavalio ja etenkin sokeriton! Halusin testata oikeasti käytännössä kuinka paljon sillä on merkitystä ulkonäköömme ja varsinkin ihoon . Siis onko oikeasti tuloksia saatavissa iholle ja vain ulkonäköön pelkästään sillä mitä suuhunsa laittaa?

Nyt haastetta tai kauneusruokavaliota on takana 5 kuukautta ja pakko sanoa, että muutoksia on tapahtunut!! Paljon muissakin asioissa kuin pelkästään siinä ulkonäössä. Tasaisen energian määrä on noussut huomattavasti, nukun paremmin ja ehkä päänuppikin voi hiukan pirteämmin. En ole siis tehnyt mitään muita muutoksia tämän 5 kuukauden aikana muutakuin syömisen suhteen, koska olen halunnut nähdä pelkästään sen tehon. En siis liiku yhtään enempää kuin aiemminkaan.

Käy katsomassa mistä haaste lähti!

Kauneus lähtee sisältä vai lähteekö?

Aloin tajuta vasta reilu kuukausi sitten, että pitäisiköhän käydä vaa´alla tai tarkastella itseään hiukan tarkemmin kun aloin saada jatkuvasti kommentteja töissä, että mitä sulle on tapahtunut kun jotenkin hehkut enemmän ja kasvot ovat kaventuneet. 🙂 Kaivelin sitten kuvia ennen kauneushaastettani ja tosiaan on sitä muutosta tapahtunut. Sitä kun ei itse oikein tajua kun tuijottaa samaa lärviä päivät putkeen.

sokerinaama

Sokeriton ruokavalio!

Sokeriton ruokavalio on oikeastaan se virallisin muoto mitä voin sanoa, että oon noudattanut. Alkuun karsin kaikki viljatkin pois, mutta kesän aikana ja sen jälkeen oon kyllä syönyt vapaammin kunhan sitä sokeria ei ole missään, edes piilossa. 😉 Kahvista en luopunut enkä täysin maitotuotteistakaan (ilman juustoja ei ole mulla elämää!! :D). Alkoholia olen juonut 4 kertaa kesän ja syksyn aikana, ja silloinkin niin ettei sokereita tule. Einekset ovat loistaneet poissaolollaan, mutta olen kyllä herkutellut reilusti varsinkin nyt syksymmällä. Kunhan ei ole ollut sokeria missään, ainoastaan tuoreissa marjoissa ja hedelmissä olen saanut makeahimoon tyydytystä.

Se mitä oon lisännyt ruokavalioon on reilusti enemmän hyviä rasvoja, koska nehän ovat iholle erittäin hyväksi. Ja vettä, just sitä tärkeintä! Sitä oon pyrikinyt lisäämään päiviin, että ihan vaan joisin enemmän.

kasvot kaventuneet

Ihan kurinalaista kauneusruokavaliota en ole siis noudattanut, mutta olen ajatellut sen niin, että jos sitä kituuttaa ja taistelee täysin omia haluja vastaan niin se on mielelle suoraan sanottuna paskaa! Ja sellanen olo ei mun mielestä ainakaan lisää mitään kauneutta ihmisessä! 😀 Lisäksi sokerin sanotaan olevan se pahin asia nimenomaan iholle ja kauneudelle.

kasvot ennen ja jälkeen

Muutokset sokerittomuudella!

Okei nyt vielä niistä muutoksista ja fiiliksistä. Kävin sitten siellä vaa´alla, jota en yleensä harrasta.. Ja painoa on lähtenyt 8 kiloa! Siis pelkällä sokerittomuudella 5 kuukaudessa ilman mitään muita suurempia muutoksia tai liikunnan lisäämistä. Painonpudotus ei ollut mun päämäärä tässä haasteessa vaan pelkästään kauneus/iho, joten painon tippuminen on tullut ihan extrana.

Monesti näkyy kuvia piirretystä ”sokerinaamasta” eri julkaisuissa ja siinä näytetään mitä sokeri aiheuttaa kasvoille ja niiden iholle. Pöhötystä, finnejä, ihottumaa, huonoa verenkiertoa ja punoitusta.

Pöhötys on selkeästi siis laskenut kasvoistani, finnien ilmestyminen on vähentynyt lähes olemattomaan, paitsi tiettynä aikana kuusta.. Silmäpussit ja tummat rinkulat ovat kyllä suht ennallaan. 🙁 Mutta esimerkiksi PODta eli suunympärysihottumaa mulla ei ole näkynyt koko haasteen aikana ja iho on ollut ihmeen rauhallinen. Yleensä aina säännöllisin välein puhkeaa jotain ihottumaa ja vahvempaa punoitusta tms. nyt sellaista ei ole ollut! 🙂

sokerikasvot

Kasvoissa mun mielestä nään ainakin näin kuvista isoimman muutoksen. Kropassa en kyllä huomaa mitään ulkoisesti, mutta olo on huomattavasti parempi kuten alussa sanoin. Energiaa, unta ja mielen parempaa fiilistä on tullut. Mulla on takana elämäni yksi rankimmista vuosista ja varmaan siksikin sokerin ahmiminen oli viime talvena jotakin muka lohdutusta itselleen.

Kyllä on pakko sanoa, että kun jotkut puhuvat ettei sokerista ole vierotusoireita niin se on täyttä puppua!!

Itsellä oli ihan jäätävät vierotusoireet alkuun ja tuntu etten mitään muuta miettinyt kun sokeriherkkuja sekä näin niistä myös paljon unia! 😀 😀 Pahin oli eka kuukausi, mutta sitten lähti helpottamaan ja nyt viimeiseen pariin kuukauteen ei sokeriherkut ole käyneet mielessä juuri ollenkaan ja ei oikeasti tee mieli yhtään.

Aion testaa nyt ainakin vielä 7 kuukautta lisää sokeritonta ruokavaliota, jotta saan sokerittoman vuoden täyteen. 🙂 Jatkosta en sitten tiedä, en ole ääripäiden tyyppi, joten ehkä sitten tulevaisuudessa sokerista voi nauttia silloin tällöin. En kuitenkaan enää päivittäin koskaan mitä aiemmin olen tehnyt.

sokeriton ruokavalio

Kauneusruokavalio on siis tuonut mulle ”vahingossa” hiukan kevyempää olemusta, mutta eniten hyvää oloa ja paremmin voivaa ihoa. 🙂 Sokeriton sopii siis ilmiselvästi ainakin mulle.

Ootko itse testannut karsia sokerin pois tai muita ns. iholle haitallisia ruoka-aineita? Mitä vaikutuksia sulla on ollut muutoksiin?

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM + FACEBOOK !

SNAPCHAT: idajokikunnas

Kommentit (17)
 1. Minullakin takana 5kk sokeritonta ja gluteenitonta elämää, jätin myös maidon juonnin pois. Juusto oli poissa 4kk, mutta sen otin nyt takaisin, koska jotain herkkuja elämässä on oltava..! Aloitin kyseisen ruokavalion siis ruusufinnin takia, joka valtasi kasvoni. Ja täytyy sanoa, että tällä hetkellä iho on parempi kuin vuosiin!
  Itse olen n. kerran kuukaudessa juonut kuivaa siideriä, jos on ollut viihteellä, enkä ole karsinut esim. ketsuppia pois. Mutta kaikki herkut ja muuten sokeria sisältävät tuotteet, sekä tosiaan gluteenin. Kyllä suolistolla ja sillä mitä syö, on vain iholle(kin) iso vaikutus!

  1. idajokikunnas
   2.10.2017, 13:40

   Moikka Emma,
   Mahtavaa kuulla, että on ollut iso apu ruusufinniin! 🙂 🙂 Kyllä sillä on vaan merkitystä mitä suuhunsa laittaa, tietty ihan kaikkia ongelmia ei vienyt mennessään mut se ei ookaan ihan realistista. 😀 Eniten myös fiiliksissä tästä olosta mikä on tullut sokerittomuuden myötä, niin paljon parempi olla. <3

 2. Hei, hyvältä näyttää ja olet kyllä kaunis molemmissa kuvissa. 🙂

  Tuosta lauseestasi ”kerran kuussa” tuli mieleen, että oletko syönyt e-pillereitä tai joskus lopettanut niitä ja miten se vaikutti ihoosi? Ei ole pakko vastata, jos on liian henkilökohtainen kysymys. 🙂 Itselläni e-pillerit ovat tuoneet parhaan avun ihooni ja takana on myös 2 roakuuria kymmenisem vuotta sitten. Nyt 6 vuotta pilleri elämää takana ja viime viikolla otin mahdollisesti elämäni viimeisen. Lapsenteko on ajankohtainen ehkä muutaman vuoden sisällä mutta sitä ennen haluan totuttaa kehoni hormoonittomaan elämään. Nyt pelkään, milloin naama räjähtää jos räjähtää..
  Sitä vain, että onko sinulla kokemusta ja miten kävi?

  1. idajokikunnas
   2.10.2017, 20:55

   Kiitos tuhannesti! <3 Teininä kokeiltiin ihotautilääkärin toimesta eri ehkäisypillereitä just ihoa varten tuomaan helpotusta, mutta mitkään eivät sopineet mulle. Enpä ole siis käyttänyt mitään hormonaalista ehkäisyä sittemmin. Roakuureja ja ties mitä muita lääkinnällisiä ja ei lääkinnällisiä hoitomuotoja myös testattu 14-vuotiaasta saakka, minkään tuomatta apua.. Vasta kun olin 27v. sain lääkäriltä vastauksia siihen mistä ihon ongelmat suurimmaksi osaksi johtuu ja siihen ei ole lääkettä.. Joten turhaan sitä popsi pillereitä ja ramppasi ihotautilääkärillä kaikki ne vuodet. Toisaalta se antoi mulle lopulta mielenrauhaa sen puitteissa ettei ole mitään ihmeparannusta ja vasta sen myötä opetellut arvostamaan ihooni ja itteeni just tällasena virheineen. Ruokavalio ja ihon säännöllinen hoitaminen auttavat kyllä eniten ja se loppu täytyy vaan hyväksyä. 🙂 Terveisin, ei koskaan täydellistä ihoa tulevaisuudessakaan, mutta se on ok. 😀

   1. Hei! Olen samassa tilanteessa kuin sinä ihon kannalta. Kiinnostaisi tietää, mistä lääkäri on todennut iho-ongelmien enimmäkseen johtuvan?
    Mitkä ovat luottotuotteesi ihonpuhdistuksessa ja hoidossa? Olen vuosia etsinyt mutta mikään ei ole ollut erityisen hyvä.. alkaa turhauttaa tämä iho ja kaikki kokeilut..
    Ihana blogi!

    1. idajokikunnas
     22.2.2018, 19:20

     Äh, onpa harmillista kuulla, että taistelet samojen ongelmien kanssa. 🙁 Mulla on erinäisiä syitä ihon huonoon kuntoon. Lähinnä ne ovat oireita muihin diagnooseihin. Miettinyt sitä paljon, että kirjoittaisinko niistä tänne blogiin, ehkä uskaltaudun jossain kohtaa. 🙂 Noh, kuten ehkä ammattini puolesta ymmärrät niin eipä kauheasti mitään säännöllistä tai säännöllisiä tuotteita ole käytössä kauheesti, koska testailen tosi paljon ja metsästän aina sitä ”parempaa” tuotetta. 😉 Sen minkä olen huomannut niin mineraalisuola puhdistuksen yhteydessä säännöllisesti ja reilummalla kädellä kosteutus auttaa paljon. Lisäksi olen ehkä Elizabeth Arden Eight Hour-voiteen suurkuluttaja!! Se vaan on mun aralle ja kuivalle iholle ihan parasta sekä rauhottaa monenlaista ongelmaa. Toivottavasti tästä oli edes hiukan apua ja toivotaan, että jatkossakin löydät apuja täältä sun ihosiskolta. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *