Kesäihon superfoodit

Kaikki haluavat kesällä upeasti päivettyneen ja säteilevän ihon. Mitä vähemmän käyttää iholla meikkiä, sitä enemmän luontainen hehku pääsee esiin, mutta miten se saavutetaan? Syömällä tietenkin!

Kesällä iho tarvitsee paljon suojaa sekä kosteutta, näitä saa tietysti purkistakin. Paras ihonhoito lähtee kuitenkin sisältä, joten aion ottaa kesän herkkuihin mukaan todelliset kesäihon superfoodit.

Listasin 5 parhainta superfoodia kesälle, jotka auttavat ihoa päivettymään tasaisemmin ja kestävämmin sekä saavat ihon säteilemään.

allposters.com

AVOKADO

Se ainainen superfoodien super! Avokado on vain yksinkertaisesti kultaa ihollesi. Sen hyvät rasvat ja vitamiinit pitävät ihosi elastisena sekä kosteutettuna. Kun iho saa hyviä rasvoja se tasoittaa ihon sävyä ja antaa pitkäkestoista kosteutusta. Avokado on tietysti hiuksien ja kynsienkin tehohoitaja!

porkkana

PORKKANA

Porkkanaa popsimalla iho päivettyy tehokkaammin sekä päivetys pysyy tasaisen kauniina paremmin. Porkkana sisältää runsaasti karoteenia, joka on jokaisen päivetystä mielivän suosikki. Sen lisäksi vitamiinit A-, C- ja E raikastavat ja suojaavat ihoasi sekä kirkastavat mm. silmiä! Samat hyödyt saat myös bataatista sekä maissista, jotka ovat loistavia kesän grillailuihin.

tomaatti

TOMAATTI

Tomaatit ovat luonnon oma suojakerroin iholle. Tomaattien sisältämä lykopeeni auttaa ihoa suojautumaan tehokkaasti UV-säteiltä. Lykopeenin tehot tomaatista saa parhaiten esim. grillaamalla tomaatteja kevyesti oliiviöljyn kera.

granaattiomena

GRANAATTIOMENA

Granaattiomena sisältää runsaasti antioksidantteja, joka auttaa mm. ihon ikääntymistä vastaan, suojautumiseen ja alentaa korkeaa verenpainetta. Se auttaa myös estämään kollageenin hajoamista iholla, mitä esimerkiksi aurinko aiheuttaa iholla. Granaattiomenassa on lukuisia hyötyjä mm. sydämelle ja sitä suositellaankin syötäväksi suklaan kera, eipä huono herkku kesälle!

kurkku

KURKKU

Kurkku on suurimmalta osaltaan vettä ja mikä tärkeintä kesällä kuin pysyä kosteutettuna. Pelkkä veden lipittely ei maistu aina siinä määrin kuin sitä tulisi nauttia, joten kannattaa napostella kurkkua vaikka välipaloina. Se pitää kosteutta tehokkaasti kropassasi, joka tietenkin auttaa estämään nestehukkaa ja iho pysyy näin kosteutettuna ja säteilevänä! Myös vesimeloni on täynnä vettä ja on täydellinen kesäherkku!

Nämä raikkaat superfoodit kannattaa lisätä ruokavalioon ainakin kesällä niin iho kiittää säteilyllään ja upealla päivetyksellä. 🙂 Ihania herkuttelupäiviä! <3

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *