Iho ja hiukset kauniina läpi pakkasten, katso täsmävinkit!

hoitotuotteet talveen

Talvi on kunnolla käynnissä ja lähestulkoon koko Suomessa puree pakkaset tällä hetkellä. Se saattaa aiheuttaa erilaisia hius- ja iho-ongelmia. Kuiva ja kylmä pakkanen kuivattaa ihoa ja hiuksia sekä sitä ei auta myöskään, että ison osan ajasta olemme vielä sisätiloissa joissa useissa on koneellinen ilmanvaihto. Iho ja hiukset väistämättä menettävät kosteutta valtavasti tällä yhdistelmällä. 🙁

Miten sitten tätä kuivuutta ja kylmyyttä vastaan tulisi taistella ihon- ja hiustenhoidon osalta?

Moni on viime viikkoina tullut kyselemään multa vinkkejä erilaisiin talven kauneusongelmiin ja ajattelinkin jakaa vinkkejä millä iho ja hiukset pysyvät kunnossa sekä kauniina talvipakkasilla. 🙂

Tein uusimpaan Pirkka-lehteen kauneuspalstalle jutun aiheesta ja oikeastaan siinä purankin parhaimmat vinkit auki lukijoille. Jos et siis ole ehtinyt vielä sieltä vinkkejä katsomaan niin tässä tärkeimmät asiat, jotka tulisi ottaa huomioon pakkasilla ihon ja hiusten hoitamisessa. 🙂

kauneustuotteet talveen

HIUKSET:

Pidä hiuspohja kunnossa hyvillä tuotteilla. Käytä shampoota, joka säilyttää hiuksissa luontaiset rasvat ja kosteuden. Varsinkin jos oot tottunut pesemään hiuksia lähes päivittäin olisi hyvä ettei shampoo olisi ns. liian tehokas, jotta se ei poista kaikkea talia päänahasta ja sen myötä myös hiuksilta. Hiuspohjassa oleva tali suojaa päänahkaa kuivuudelta ja hilseilyltä pakkasilla. Jos käytät kuitenkin muotoilutuotteita päivittäin, niin silloin olisi hyvä pestä hiukset parin viikon välein syväpuhdistavalla shampoolla, jotta tuotejäämät saadaan hiuksista ja hiuspohjasta pois tehokkaasti. Tuotejäämät saattavat aiheuttaa hiuspohjan ongelmia, latistavat hiuksia ja lisätyt kosteustuotteet eivät tehoa toivotun mukaan.

Käytä myös kosteuttavia ja korjaavia hiusnaamioita. Naamioita voi hyvillä mielin käyttää vaikka jokatoisella pesukerralla. Harjaa hiukset vain kuivana, jotta hius ei veny ja vaurioidu. Lisää aavistus öljyä vielä harjauksen jälkeen.

SÄHKÖISYYS:

Sähköiset hiukset ovat talven ongelma, jota voi ehkäistä hyvällä kosteutuksella. Kosteutta voi ylläpitää hiuksissa myös hiuksiin jätettävillä hoitotuotteilla. Suihkuta reilusti hiuksiin jätettävää hoitoainetta puhtaisiin hiuksiin. Levitä sen jälkeen vielä hiusöljyä tai -seerumia. Hiusöljy sitoo alleen hoitotuotteen tehon ja kosteuden, jolloin kosteus ei haihdu pakkasilla hiuksistasi niin nopeasti kuin ilman öljyä. Jätettävät hoitotuotteet hiuksilla haihtuvat ilman öljyä pakkasilla ja kuivassa huoneilmassa todella nopeasti ja silloin tuote ei toimi kuten lupaa. Eli aina kevyesti öljyä sitomaan kosteutta ja sitä voi sukia kuiviin latvoihin vaikka päivittäin. Ylimääräistä sähköisyyttä voit vielä ehkäistä, kun lisäät viimeiseksi aavistuksen hiusvahaa latvoille. Vaha ei haihdu pakkasella ja poistaa sähköisyyttä. Levitä vahaa sormiin ja hiero niitä yhteen, jotta vaha lämpenee. Sipaise vahaa kevyesti hiusten alapuolelle sekä päällikerroksiin.

Katso vielä mikä muotoilutuote vaan pahentaa hiusten sähköisyyttä! 

Suosikkituote sähkötukkaan pahentaa ongelmaa, katso toimivat vinkit!

IHO:

Puhdista iho päivittäin huolellisesti. Älä käytä liian tehokkaita puhdistusaineita, jotka vievät kasvoilta niiden omat luontaiset rasvat. Erilaiset puhdistusmaidot tai -öljyt sopivat talvella ihonpuhdistukseen. Viimeistele puhdistus kasvovedellä. Se poistaa viimeisetkin liat kasvoilta ja toimii ensimmäisenä kosteustuotteena ihollesi. Kasvovesi myös edistää muiden hoito- ja kosteustuotteiden tehoa kasvoillasi. Kasvovettä ei tulisi koskaan skipata ihonhoidosta ja nimenomaan ennen ihon kosteuttamista! Miksi ei tulisi?

Katso siitä tarkemmin aiemmasta postauksesta!

Kuivan ihon pelastaja

Jätä kasvojen kuorinta vähemmälle kovilla pakkasilla ja käytä hellävaraisia kuorijoita. Hoida kasvoja säännöllisesti tehohoidoilla, ja käytä kosteuttavia ja rauhoittavia naamioita kerran tai pari viikossa. Kosteuta kasvot tehokkaasti myös yöksi.

Suojaa iho pakkaselta ja saunalta. Valitse pakkaseen vedetön kasvovoide tai -öljy. Laita saunaan naamio tai kostea pyyhe kasvoille ehkäisemään kuumuuden haittoja. Varsinkin couperosaan taipuvainen iho on syytä suojata kuumalta saunassa.

Käytä kasvoöljyä talvella päivittäin. Se sitoo iholle kosteuden ja hoitotuotteet. Saat lisää hoitoa ja heleyttä seerumeilla. Anna seerumien ja voiteiden imeytyä/asettautua kasvoille rauhassa ennen ulosmenoa.

Muista myös vaihtaa tyynyliina usein, jottei liinaan jääneet voiteet ala aiheuttamaan epäpuhtauksia iholla.

Siinä olisi tärkeimmät ja toimivimmat vinkit talvikauneuteen! 🙂 Mitä kauneusongelmia sulle aiheutuu pakkasista?

Kuvat: Pirkka/ Viola Minerva Virtamo. Kuvien tyyli: Ida Jokikunnas. AD: Anne Ala-Jokimäki.

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM !

SNAPCHAT: idajokikunnas

Kommentit (1)
  1. Käytin vuosia Nivea Cremeä saunassa poskien ja nenän suojana. Viime talvena saunan jälkeen ihoa alkoi kiristelemään kuivuuttaan ja toinenkin kerros yövoidetta ei riittänyt. Piti laittaa öljyä, jotta kiristely loppuisi. Sokoksen verkkokaupan asiakaspalvelija arveli minun herkistyneen Nivealla ja suositti tilalle jojoba-ölyjä. Ja kas kummaa ihoani ei ole kiristellyt saunomisen jälkeen. Välillä mietin onko öljy riittävä suoja? Saunassa on 55-60 astetta.
    Löysin geelimäisen kosteuttavan hoitoveden, jota käytän kasvoveden ja seerumin välissä.
    Ja myös Lumenen ihana kosteus-suihke on päivittäisessä käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *