Suosikkituote sähkötukkaan pahentaa ongelmaa, katso toimivat vinkit!

sähköiset hiukset

Talven kylmyyden ja kuivuuden tuoma hiusten sähköisyys on pieni, mutta ärsyttävä haitta. Siihen yleisimmin suositeltu taltutus on hiuslakka, mutta tämä neuvo useimmiten vain pahentaa ongelmaa! Tässä vinkit, miten ihan oikeasti taltutat sähköiset kutrit ja mitkä tuotteet auttavat estämään sähköisyyden! 🙂

Tosi usein eri kauneuslehdissä ja -palstoilla suositellaan hiuslakkaa kurittamaan sähköiset hiukset, mutta yhtä usein multa moni kysyykin, että mikä lakka siihen oikeasti auttaa kun se tuntuu vain pahentavan ongelmaa..

Jep, useimmiten hiuslakka ei tee toivottua lopputulosta ja hetken kuluttua hiuslakan laitettua hiukset tuntuvat sähköisemmiltä kuin ennen lakkausta. Tiettyjä hiuslakkoja on muutamia, jotka oikeasti auttavat siihen, mutta useimmat suihkivat hiuksiin sitä mitä kaapista löytyy ja sitä pitäisikin suihkuttaa sitten panssarimaisesti hiuksiin jos mielii ettei sähköisyyttä ilmene. Unohda siis hiuslakka jos haluat päästä helpommalla ongelmasta eroon! 🙂

hiusten sähköisyys kuriin

Hiusten sähköisyys johtuu eniten kuivan ja kylmän ilman aiheuttamasta kosteuden katoamisesta hiusten pinnalta ja kitka vaatteisiin yms. saa ne oikein innostumaan ja lopputuloksena on hillitön sähkökehä pään ympärillä. Tärkeintä on siis pitää hiukset mahdollisimman kosteutettuna ja ns. sitoa kosteutta hiuksiin oikeilla tavoilla ja tuotteilla.

VINKIT SÄHKÖISTEN HIUSTEN TALTUTTAMISEEN:

 • Pese ja hoida hiuksiasi kosteuttavilla tuotteilla ja käytä tehokosteuttavia hiusnaamioita

Monet rasvoittuville hiuksille tarkoitetut shampoot ja hoitoaineet ovat usein ns. liiankin tehokkaita ja poistavat hiuksilta sekä hiuspohjasta kokonaan luontaisen talin. Kosteuttavat ja hellävaraiset pesu- ja hoitotuotteet auttavat pitämään hiuspohjan ja sen myötä hiusten omaa luontaista kosteutta, jolloin myöskään päänahka ei hilseile kuivuudesta. 

 • Välttele lämpölaitteita

Ne kuivattavat hiuksia ja sen myötä pahentavat sähköisyyttä Anna hiusten mieluusti kuivua luonnollisesti, mutta jos käytät lämpölaitteita muista aina lämpösuoja sekä kosteuttavat muotoilutuotteet pohjalle antamaan volyymia.

 • Käytä päivittäin jätettävää hoitoainetta ja hiusöljyä

Suihkuta jätettävää hoitoainetta hiusten pituuksiin ja ns. sinetöi sen kosteutus sekä hoito-ominaisuudet levittämällä perään hiusöljyä muutama pisara latvoille. Tämä päivittäin toteutettuna pitää itsessään jo sähköisyyden useimmiten loitolla kokonaan.

 • Käytä kosteuttavia muotoilutuotteita

Kuivashampoot ja suolasuihkeet saattavat talvella lisätä sähköisyyttä. Kosteuttava muotovaahto esimerkiksi hiuksiin jos haluat ehdottomasti käyttää fööniä ja tarvitset tukevaa kohotusta hiuksiin. Muista muotoilun/föönauksen perään aina jätettävä hoitoaine ja hiusöljy!

 • Käytä hiuslakan sijaan hiusvahaa

Sitä löytyy suihkutettaviakin versioita, jolloin tuotetta tulee kevyesti hiusten pinnalle. Tai ota perinteisempää vahaa sormiin pieni määrä, lämmitä sitä käsissä ja sui hiusten pituuksiin. Kevyesti vahamainen pinta hiuksissa estää sähköisyyttä parhaiten ja on huomattamasti tehokkaampi sähköisyyden estäjä kuin hiuslakka.

 • Hiusvoiteet viimeistelevät kampaukset

Vaha on huipputuote sähköisyyteen ja viimeistelyyn, mutta myös erilaiset hiusvoiteet ne taltuttavat leijailevat hiukset ja antavat kaunista kiiltoa. Hiusvoidetta voit sipaista vielä vahankin jälkeen kevyesti.

Yhteenvetona siis, kosteuta, kosteuta ja vielä kosteuta! 😀 Ja vaihda sen ainaisen hiuslakkasuosituksen tilalle hiusvaha ja/tai hiusvoide. Ootko kokeillut hiusvahaa aiemmin poistamaan sähköisyyttä ja mitä tykkäät?

Muista muuten käydä osallistumassa upeaan joulukisaan täällä, vielä ehdit osallistua hyvin! Kisa päättyy 15.12.2016 ja voittajille tiedossa upeat tuotepalkinnot! 😉

Ihania pakkaspäiviä kaikille sähköttömin kutrein! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM !

SNAPCHAT: idajokikunnas

Kommentit (1)
 1. Iho ja hiukset kauniina läpi pakkasten, katso täsmävinkit!
  11.2.2017, 13:40

  […] Suosikkituote sähkötukkaan pahentaa ongelmaa, katso toimivat vinkit! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *