Ida iholla
Ida iholla

Hittiharjan haitat, pitkät hiukset testissä!

Pitkät hiukset haaveissa tai pitää ne kunnossa? Kirjoitin reilu vuosi sitten äärimmäisen suositun hiusharjan haitoista. Juttu keräsi valtavasti mielipiteitä puolesta sekä vastaan. Ehkä pikemminkin eniten pohdiskelua voiko tosiaan pitää paikkaansa, että hiusharjalla on niin suuri merkitys hiusten kuntoon? 

Se mitä kirjoitin ja näytin silloin suositun Tangle Teezer-hiusharjan haitoista löydät täältä (kannattaa tsekata se ensin jos et ole lukenut):

Hittiharjan haitat


Multa on kyselty paljon aiheeseen liittyen tämän kuluvan vuoden aikana ja en ole tosiaan pyörtänyt mielipidettäni harjaan liittyen. Olen itse jättänyt sen käytöstä kokonaan pois ja sillä on ollut hiusteni kuntoon huomattava merkitys. Luulen, että nimenomaan kaltaisteni kuivien ja karheiden hiusten kohdalla sen hyödyn huomaa parhaiten. Pitkät hiukset varsinkin hyötyvät ja ne, jotka mielivät pitkät hiukset! 🙂


Hiukseni ovat herkät haaroittumaan ja katkeilemaan, joten luonnonharjalla huolellisesti harjaaminen ei vahingoita hiuksiani. Karheat ja pörröiset hiukset eivät myöskään mene harjatessa vielä enemmän pörröisiksi ja tämän avulla on voinut jättää myös lämpökäsittelyä vielä entisestäänkin vähäisemmälle. 🙂

Kuivat, katkeilevat, luonnonkiharat ja hennot hiukset hyötyvät eniten harjan vaihdosta!

Ne kenen kanssa oon päässyt kasvotusten juttelemaan aiheesta ja, jotka ovat ottaneet luonnonharjan säännölliseen käyttöön heittäen hittiharjan roskiin on heiltä tullut valtavasti kiitosta! Varsinkin kuivien, karheiden, hentojen sekä luonnonkiharien hiusten omistajat ovat huomanneet muutoksen lähes välittömästi ja surkutelleet etteivät ole tajunneet aiemmin kiinnittää enemmän huomiota hiusharjaan.


Oon tosi onnellinen, että ainakin osalle tästä postauksesta oli iso apu! Itsellänikin on se mahdollistanut sen ettei hiuksia tarvitse ihan koko ajan leikata haaroittuneiden latvojen takia ja hiukset ovat oikeasti paksuuntuneet, varsinkin pituuksista kun hiukset eivät enää katkeile samoin tavoin. Pitkät hiukset siis pysyvät pitkinä ja latvat hyvässä kunnossa!

Liputan edelleenkin kovaa hyvän ja juuri omille hiuksille sopivan harjan puolesta! 🙂 Joten kiinnitä siihen ihmeessä huomiota ja jos hiuksesi ovat katkeilevaa sorttia vaihda ihmeessä harja ja harjaustyyli hellävaraisempaan.

Muista myös ettei hiuksia tulisi koskaan harjata märkinä ja hiusten harjaaminen tulisi aloittaa aivan hiusten latvoista. Hellävaroen osioittain selvittäen takut ja siirtyen tyveä kohti. Lopuksi on hyvä harjaa aivan päänahkaa kevyesti painaen ja vetäen harjaa latvoja kohti. Tällöin hiuspohjassa oleva luontainen tali levittyy kevyesti myös hiusten pituuksille hoitaen niitä luonnollisesti. 🙂 

Vaihdoitko itse edellisen postauksen jälkeen hiusharjan?

Jos oot luopunut hittiharjasta niin kerro ihmeessä miten se on vaikuttanut sun hiuksiin?

Kauniimpia kutreja kaikille! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´+ INSTAGRAM !

SNAPCHAT: idajokikunnas

Kommentit (14)

 1. Delle

  Käytän normi harjaa, jossa on pallopäiset piikit ja joustava pohja. Piikit uppoavat hiuksiin, mutta eivät raavi päänahkaa kuten teezel. Hiukseni ovat lasimaisen liukkaat ja suorat. Ne valuvat pitkin päätä, joss en käytä muotoiluaineita. Märkiin hiuksiin kun laittaa muotovaahtoa ja antaa kuivua itsekseen, hiukset kuivuvat puikoiksi. Näiden auki harjaamiseen tangel teezeliä käytän, mutta en tykkää kun se sähköistää hiukset. Enpä tullut ajatelleeksi, että terävät piikit vahingoittavisivat hiuksia. No, eipä ole mun suosikkini terävien ja päänahkaa raapivien piikkiensä johdosta.

 2. Mietteliäs

  Itselläni on luonnonkiharat pitkät hiukset ja aijon kyllä pistää tämän vinkin käytäntöö ! Saanko kuitenkin kysyä miksi hiuksia ei sais harjata märkänä? Itselläni yleensä hiusten kuivaessa niihin tulee valtavia takkuja ja ne menevät kaman pörröisiksi jos antaa niiden kuivaa harjaamatta.

  • idajokikunnas

   Moikka,
   Luonnonkiharat hiukset ovat monesti hankalammat harjaamisen suhteen. Märkinä niitäkään ei kuitenkaan tulis harjata, se monesti rikkoo kiharan rakenteen ja lopputuloksena on pörröinen pää.. Kosteina jos hiuksia harjaa se vahingoittaa hiusta kun se venyy herkemmin ja täten rikkoo hiuksen rakennetta, kihara hius on monesti vielä herkempi venymään kosteana. Kun hius venyy sen rakenne muuttuu ohuemmaksi ja sen myötä katkeaa ja haurastuu nopeammin.

   Se miten kiharat hiukset saa parhaiten loistoonsa vaurioittamatta hiusta on se, että ne harjaa huolellisesti kuivana ennen pesua. Pesun jälkeen hoitoainetta huuhdellessa voi harvapiikkisellä kammalla käydä hiukset läpi veden alla, silloin ei aiheudu kitkaa niin paljoa ja hius ei pääse venymään samoin tavoin. Parasta tässäkin on se, että käyttää kamman hiusten läpi veden alla kun hiuksissa on vielä huuhtoutumatonta hoitoainetta jäljellä.

   Huuhdeltuaan puristelee kiharat muotoonsa ja ylimääräisen veden pois ja ei kiedo hiuksia pyyhkeeseen. Se aiheuttaa kitkaa ja rikkoo kihartuvien muodon sekä luonnonkiharilla hiuksilla aiheuttaa niitä ei toivottuja takkuja. Niiden tulisi antaa kuivua luonnostaan ilman pyyhettä. Jos kuivaa föönillä niin silloinkin kiharille tarkoitetulla lisäosalla latvoista tyveen päin. 🙂 Toivottavasti tää pitkä sepustus auttoi selkiyttämään mietteliäisyyttä. 😉 <3

  • Ammattilainen

   Mitä ihmettä sinä höpötät? Kiharat hiukset tulee nimen omaan harjata kosteina eikä kuivana. Kuivana harja rikkoo kiharat ja siitä tulee yksi iso pörrö! Ihmettelen myös tätä kovaa itettä että hiuksia ei koskaan saisi harjata märkinä? On enemmänkin siitä harjaustekniikasta kiinni kuinka hiukset selvitetään ja katkeileeko ne. Mietipä sitä dilemmaa kun suihkun jälkeinen takkupesä kuivuu takkumuotoon ja sitten vasta lähdetään harjalla selvittämään, RAASTAMAAN, koska sitten se vasta vaikea auki onkin saada ainakin niin että lopputulos olisi kauniin sileä. Valoja päälle nyt!

 3. Feyris Nyannyan

  öääh, liika on liikaa. Muijilla ei kestä tukka päässä kun ne välittää liikaa karvoistansa. Sama kun rakastaisi kuoliaaksi parisuhteensa turhalla ylikompensoinnilla ja yrityksellä. paluu perusasioihin olisi monella paikallaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *