Hittiharjan haitat, pitkät hiukset testissä!

Pitkät hiukset haaveissa tai pitää ne kunnossa? Kirjoitin reilu vuosi sitten äärimmäisen suositun hiusharjan haitoista. Juttu keräsi valtavasti mielipiteitä puolesta sekä vastaan. Ehkä pikemminkin eniten pohdiskelua voiko tosiaan pitää paikkaansa, että hiusharjalla on niin suuri merkitys hiusten kuntoon? 

Se mitä kirjoitin ja näytin silloin suositun Tangle Teezer-hiusharjan haitoista löydät täältä (kannattaa tsekata se ensin jos et ole lukenut):

Hittiharjan haitat

 


Multa on kyselty paljon aiheeseen liittyen tämän kuluvan vuoden aikana ja en ole tosiaan pyörtänyt mielipidettäni harjaan liittyen. Olen itse jättänyt sen käytöstä kokonaan pois ja sillä on ollut hiusteni kuntoon huomattava merkitys. Luulen, että nimenomaan kaltaisteni kuivien ja karheiden hiusten kohdalla sen hyödyn huomaa parhaiten. Pitkät hiukset varsinkin hyötyvät ja ne, jotka mielivät pitkät hiukset! 🙂


Hiukseni ovat herkät haaroittumaan ja katkeilemaan, joten luonnonharjalla huolellisesti harjaaminen ei vahingoita hiuksiani. Karheat ja pörröiset hiukset eivät myöskään mene harjatessa vielä enemmän pörröisiksi ja tämän avulla on voinut jättää myös lämpökäsittelyä vielä entisestäänkin vähäisemmälle. 🙂

Kuivat, katkeilevat, luonnonkiharat ja hennot hiukset hyötyvät eniten harjan vaihdosta!

Ne kenen kanssa oon päässyt kasvotusten juttelemaan aiheesta ja, jotka ovat ottaneet luonnonharjan säännölliseen käyttöön heittäen hittiharjan roskiin on heiltä tullut valtavasti kiitosta! Varsinkin kuivien, karheiden, hentojen sekä luonnonkiharien hiusten omistajat ovat huomanneet muutoksen lähes välittömästi ja surkutelleet etteivät ole tajunneet aiemmin kiinnittää enemmän huomiota hiusharjaan.


Oon tosi onnellinen, että ainakin osalle tästä postauksesta oli iso apu! Itsellänikin on se mahdollistanut sen ettei hiuksia tarvitse ihan koko ajan leikata haaroittuneiden latvojen takia ja hiukset ovat oikeasti paksuuntuneet, varsinkin pituuksista kun hiukset eivät enää katkeile samoin tavoin. Pitkät hiukset siis pysyvät pitkinä ja latvat hyvässä kunnossa!

Liputan edelleenkin kovaa hyvän ja juuri omille hiuksille sopivan harjan puolesta! 🙂 Joten kiinnitä siihen ihmeessä huomiota ja jos hiuksesi ovat katkeilevaa sorttia vaihda ihmeessä harja ja harjaustyyli hellävaraisempaan.

Muista myös ettei hiuksia tulisi koskaan harjata märkinä ja hiusten harjaaminen tulisi aloittaa aivan hiusten latvoista. Hellävaroen osioittain selvittäen takut ja siirtyen tyveä kohti. Lopuksi on hyvä harjaa aivan päänahkaa kevyesti painaen ja vetäen harjaa latvoja kohti. Tällöin hiuspohjassa oleva luontainen tali levittyy kevyesti myös hiusten pituuksille hoitaen niitä luonnollisesti. 🙂 

Vaihdoitko itse edellisen postauksen jälkeen hiusharjan?

Jos oot luopunut hittiharjasta niin kerro ihmeessä miten se on vaikuttanut sun hiuksiin?

Kauniimpia kutreja kaikille! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´+ INSTAGRAM !

SNAPCHAT: idajokikunnas

 

Kommentit (14)
 1. En vaihtanut enkä tule vaihtamaan. Ainut harja jolla saan oman helposti takkuuntuvan paksun karvapehkon selväksi. Olen kampaaja ammatiltani joten monet eri luonnonharjat testanneena olen todennut että ne ei vaan selvitä sitä takkua vaan silottaa ne hiukset siitä halun päältä(omassa päässä) . Rogerpara taas repii vielä enemmän kun tangle teezer. Itselläni on hiukset pidemmät ja paksummat kun mitä ne on ikinä ollut, ja olen siis käyttänyt tangleteezeria ainakin neljä vuotta. Itselläni on myös erittäin herkkä päänahka ja tällä harjalla saan kivuttomasti harjattua. Kaikki ei sovi kaikilla ja usein myös käyttäjässä on vika. (Liian voimakas harjaus katkoo kaikkien hiukset, harjasta riippumatta)

  1. idajokikunnas
   21.4.2017, 17:36

   Moikka Sussu,
   Moni on tosiaan täysin Tangle Teezerin ”puolella” tässä ja ymmärrän täysin. Jokainen hius ja hiustenharjaaja on uniikki, joten varmasti osalle toimiikin. 🙂 Hyvä kuulla, että toimii sulla. <3

 2. Vaihdoin!! Kiitollinen olen, että postauksesi löysin. Vuosia käytin tangleteezeriä ja jouduin 3kk välein leikkaamaan latvoja 3cm pois. Hiuksia lähti harjatessa kuivia ja takkuisia latvoja tukkoina. Harja pilasi latvat. Hiukset oheni ja olivat täynnä kaksihaaraisia.
  Nyt käytän luonnonkuituharjaa ja hiukset kiiltää ja latvoja ei ole tarvinnut leikata puoleen vuoteen.

  1. idajokikunnas
   21.4.2017, 17:37

   Ihanaa Johanna kuulla! Mulla aivan sama ilmiö!! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *