Hittiharjan haitat

hiusharjat pitkille hiuksilleViime vuosina suosituimpana hiusharjana on ollut Tangle Teezer, joka selvittää hiukset todella helposti ja nopeasti. Jopa todella takkuiset hiukset saa selviksi hetkessä, joten olen itsekin tykännyt harjasta tosi paljon. Olen käyttänyt sitä nyt yli puoli vuotta ainoana hiusharjanani ja olen ihmetellyt ohenevia latvoja.. Aluksi ajattelin, että olenko hoitanut hiuksiani huonommin ja mitä muutoksia olisi tapahtunut esim. ravinnossa tms. Ja tajusinkin, että ainoa muutos on ollut hiusharja.pitkät hiuksetMinulla on pitkät hiukset, joita hoidan hyvin ja en rasita niitä lähes lainkaan erilaisilla käsittelyillä, mutta ne ovat kuitenkin luontaisesti kuivat ja karheat. Kosteutan hiuksia hyvillä tuotteilla päivittäin. Latvat haaroittuvat helposti, joten myös leikkaan hiuksiani säännöllisesti. Kaikki siis hyvin näiden puitteissa, mutta hiukseni ovat helposti takkuuntuvat, joten siksi on ollut helppoa vaihtaa harja nopeaan takkujen selvittäjään, koska kun hiukset ovat näinkin pitkät selvittäminen vie yleensä aikaa.

takkuiset hiuksetHuomasin muutama kuukausi sitten, että hiuksien latvat tuntuvat ohenevan ja harjatessa katkenneita hiuksia varisee lattialle paljon. Sen lisäksi myös irtonaisia hiuksia varisi harjauksen mukana enemmän. Tajusin, että olen aina aiemmin käyttänyt luonnonharjaa hiuksien selvittämiseen ja silloin tätä ongelmaa ei ollut.

Olen nyt sen myötä testaillut harjaten hiukset välillä luonnonharjalla ja välillä tehokkaalla Tangle Teezerillä. Olen harjannut aina valkoisen pöydän päällä, jotta näen kunnolla kuinka paljon hiuksia varisee harjatessa. Ero on huomattava! Luonnonharjalla harjatessa hiuksia ei varise lähes lainkaan kun taas muovisella tehoharjalla vaalea pöydän pinta on täynnä irtohiuksia ja katkenneita hiuksia.

Näihin kuviin jaoin hiukset kahtia ja harjasin toisen puolen Tangle Teezerillä ja toisen puolen Iberon Eco Friendly Bamboo-harjalla. Hiukset eivät olleet pahasti takkuiset, useasti minulla on paljon enemmän takkuiset hiukset ennen harjausta, joten myös hiuksia tuppaa irtoamaan enemmän.

luonnonharjaEnsin toinen puoli hiuksista Iberon Eco Friendly-luonnonharjalla selväksi. Vain pari katkennutta hiusta ja yksi irtohius. 🙂

tangle teezerJa sitten toinen puoli Tangle Teezerillä ja lopputuloksena lukuisia irtohiuksia ja katkenneita hiuksia..

katkeilevat hiuksetOlen nyt tästä syystä vaihtanut harjan takaisin vanhaan tuttuun luonnonharjaan, vaikkakin sillä hiusten selvittämiseen menee enemmän aikaa. Haluan kuitenkin pitää pitkät kutrini mahdollisimman paksuina ihan latvoihin saakka.

Harmittaa hulluna, koska muutoin olen tykännyt Tangle Teezeristä tosi paljon ja varsinkin sen tehokkuudesta. Se on tehnyt tälläisten pitkien, paksujen ja erittäin takkuisten hiuksien harjaamisesta tosi helppoa. Tehokkuudessaan se kuitenkin ilmiselvästi kiskoo ja täten katkoo hiuksia herkemmin. 

Luulen, että jos omaat erilaiset hiukset kuin minä, harja on varmasti täysin hyvä kutreillesi, mutta jos omaat samanlaiset hiukset kuin mulla on, suosittelen vaihtamaan hellävaraiseen luonnonharjaan. Ainakin siis jos mielit esimerkiksi kasvattaa hiuksia. Toki se vie enemmän aikaa, mutta paksummat latvat kiittää. 🙂

Onko teillä ollut samanlaisia kokemuksia hittiharjasta ja olisitko sinä valmis enää vaihtamaan?

SEURAA BLOGLOVIN´BLOGIT.FI + INSTAGRAM !

Kommentit (67)
 1. Musta tuntuu myös että Tangle teezerillä harjaamisen yhteydessä lavuaari on täynnä hiussilppua. Aiemmin myös käyttänyt luonnon harjaksista tehtyä harjaa ja palaan itse myös siihen takaisin.

  1. idajokikunnas
   21.2.2016, 16:21

   Moikka Maria,
   ajattelinkin etten oo varmasti ainoa, joka on huomannut saman asian. 🙂 Takaisin siis luonnonharjaksiin! 🙂

 2. Siis NYT löytyi syy samaiseen ongelmaan! Itselläni kuivat karheat luonnonkiharat, ja tangle teezer lähti vaihtoon tän postauksen myötä. Miettinyt kylläkin luopumista jo tovin, koska näin paksua tukkaa saa teezerillä harjata 4 osiossa mikäli saada kaikki selväksi 🙁 hei olen uusi tulokas fanittajissasi, tukkasi ja ihosikin tuntuvat olevan samaa luokkaa kuin minulta haasteidensa saralla, onko sinulla jo blogipostausta tuotteista joita hiuksillesi käytät, joihin tässäkin tarinassa viittaat? Kiinnostaa kovasti jos helpotusta saisin omiinkin kutreihini 🙂 Kiitos mainioista kirjoituksiasi, on ollut mielettömän hienoa lukea aitoja kommentteja tuotteista tm!

  1. idajokikunnas
   21.2.2016, 16:36

   Heippa Henna,
   kivaa kun olet tullut seuraamaan blogia!! 🙂
   Tässä on muutamia vinkkejä hiuksille lisää aiemmista postauksista:
   http://blogit.terve.fi/idaiholla/top-3-markettituotteet-hiuksille/
   http://blogit.terve.fi/idaiholla/ruma-ponnari/
   http://blogit.terve.fi/idaiholla/perusvoiteista-on-moneksi/
   http://blogit.terve.fi/idaiholla/hiusrutiineilla-upeat-kutrit/
   Noilla pääset ainakin alkuun ja tietysti saa myös ehdottaa aiheita, joihin haluaisi vastauksia! 🙂 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *