Vaatteet netistä – Miten se voi olla niin hankalaa?

Moni ystäväni hehkuttaa, kuinka kätevää vaatteet on tilata netistä. Klik, klik ja paketti on tulossa! Itse olen susihuono ostamaan vaatteita verkosta, varsinkin isoista ”nettitavarataloista” kuten Zalandolta. Tarjontaa on vain yksinkertaisesti liikaa ja lopulta jonkin aikaa surffattuani suljen selaimen, ilman yhtään ostosta. Onko kohtalotovereita?

Viime vuosina ja varsinkin viimeaikoina vaatteiden ostaminen on kohdallani vähentynyt huomattavasti. Ostan pääasiassa tarpeeseen ja vähän harvemmin. Laatu merkitsee minulle paljon ja silloin maksan mieluusti vaatteesta vähän enemmän. Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat nousseet myös merkityksellisiksi tekijöiksi. Nyt minulla olisi kuitenkin tarvetta parillekin uudelle talvitakille sekä syysneuleelle. Eli siis: HELP!

Nettishoppailijan tuska

Jos ostan netistä tilaan ainoastaan tuttujen merkkien vaatteita tai kenkiä, koska silloin tiedän, mitä saan ja koko on helppo valita. Esim Dr. Martensit, juoksulenkkarit (aina sama merkki, malli ja koko), Revolution Racen ulkoiluvaatteet tai Elloksen oman merkin kuteet on helppo tilata netistä, mutta muut vaatteet: hermoja raastavaa!

Eilen päätin katsella itselleni talvitakkia ja alku oli lupaava, kunnes luovutin. Tarjontaa on ihan liikaa! Poukkoilin saitilta toiselle ja lopulta ahdistuin. Miten säästyn tuhlaamasta aikaa satojen tuotteiden selailulta, joita en halua? Miten ihmeessä oppisin tekemään netissä päätöksiä?

Vaatteet netistä – Olisiko vinkkejä?

Okei okei, tiedän, että minun pitäisi käyttää suodattimia ja valita esimerkiksi vain tietyt merkit ja mallit, mutta silti: en vain osaa. Olen varmaan liian vanha nettiostelijaksi?

Kaupassa sen sijaan on helppo kävellä sen merkin osastolle, josta pitää tai kivijalkamyymälöissä tarjonta on sopivasti rajattu ja rekit on käyty läpi kymmenessä minuutissa. Samalla kangasta voi hypistellä ja halutessaan sovittaa mieluista vaatetta sekä kuulla myyjän mielipiteen.

Netissä tuotteet ovat esitelty hoikkien ja pitkien mallien päällä ja tiedän, ettei pusero näyttäisi päälläni samalta. Väri ja tuotteen materiaali on hankalampi hahmottaa ja tuntuu, että hutiostoksia tulee helpommin. Palautusrumba on tuskastuttavaa ja usein on käynyt niin, etten jaksa palauttaa tilaamiani tuotteita takaisin ja sitten ne jäävät kaapin perukoille.

Näiden seikkojen vuoksi nettishoppailuni on ollut melko minimaalista. Koronan myötä ostoskeskukset eivät kuitenkaan oikein houkuttele. Toisaalta myös pienempien putiikkien vaatteita voi nykyään jo tilata netistä.

Miten kehittyä verkko-ostajana?

Nyt haluaisin kuitenkin kuitenkin oppia ostamaan vaatteita netistä ja pyydänkin teidän kokeneempien apua? Miten te sen teette? Mitkä nettikaupat ovat suosikkejanne ja miten saan rajattua valikoiman niin, ettette tukehdu tarjontaan ja päätöksiä olisi helpompi tehdä?

Olisiko teillä antaa minulle vinkkejä? Kiitos jo etukäteen.

<3 Anna

P.s. Jaakko ostaa lähes kaikki vaatteensa käytettynä. Tästäkin voisi ottaa kyllä oppia!

Lue myös edllinen postaukseni: Paras jalkavoide kuiville jaloille ja halkeileville kantapäille

kauneus muoti
Kommentit (13)
 1. ReetaJohanna
  2.11.2020, 13:08

  Hei. Ostan itse melkein kaikki vaatteeni nettikaupoista, koska nykyään vihaan kaupoissa pyörimistä. Plus, että löydän helpommin ekologiset ja eettiset merkit. Välillä tulee huteja, mutta tunnen jo hyvin kroppani ja kokoni ja tyylini, joten tämä ei ole iso ongelma. Omia lempikauppojani ovat Nudge (Helsingistä löytyy myös liike), Weecos, Kind of Green, Weekendbee, People Tree ja Nosh. Niin ja tietty Emmy.fi ja Vestis – käytettyjen vaatteiden verkkokaupat. Käyttämissäni verkkokaupoissa on paljon pienemmät valikoimat kuin esim. Zalandolla, mutta tykkään, että minun ei tarvitse itse yrittää etsiä niitä laadukkaampia ja eettisempiä merkkejä, vaan käyttämäni verkkokaupat myyvät pelkästään niitä. Suosittelen katsastamaan. Ja onnea etsintään. Kun haluaa pukeutua kivasti, mutta ei nauti shoppailusta (vihaan koko sanaa), niin kaikki apu on aina tarpeen 🙂

  1. annasaivosalmi
   2.11.2020, 14:08

   Moikka! Kiitos kommentista. Ihana kuulla, että netistä ostaminenkin voi olla tuloksellista ja helppoa 🙂 Ehkä suurin syy ei siis olekaan siinä, että nettikaupoissa olisi vikaa, vaan MINUN pitäisi tarkemmin hahmottaa MITÄ HALUAN. Sinun kommentistasi näkee tosi hyvin se, että kun tuntee itsensä, tyylinsä ja vaatimukset vaatteiden suhteen on helppo tehdä valintoja, kuten sinulla eettisyys. Käyn ehdottomasti katsastamassa nuo kaupat, jotka mainitsit. Nudgen sivuilla olenkin pyörinyt 🙂 Tosi hyvä vinkki siis, eli pienempi kauppa – pienempi valikoima – helpompi valita. Terkuin Anna

 2. Juuri nuo Zalandot ja muut isot verkkokaupat vie hermot! Mutta itsekin käytän pienempiä ja mahdollisuuksien mukaan vastuullisempia. Neuleisiin vinkkinä Alpa ja North Outdoor. Ja muitakin ihania on, mutta nämä kaksi olen testannut. Molemmilta omistan useamman neulevaatteen.

  Eniten tilaan urheiluvaatteita ja juuri näitä neuleita tms. Vaikeampia on esimerkiksi juhlavaatteet tai housut, joissa malli ja koko vaihtelevat paljonkin.

  Useimmiten rajaan kuitenkin värin, mallin/käyttötarkoituksen ja mahdollisesti merkin (enemmänkin vastuullisuus mielessä).

  1. annasaivosalmi
   5.11.2020, 07:08

   Moikka ja kiitos vinkeistä! Mun kannattanee siis myös siirtyä pienempiin kauppoihin, eikä ahdistua jättikauppojen valikoimasta, joka vaan on liian iso.
   T. Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *