Tyrniöljyllä kirkas katse – Hyvästi kuivat silmät!

Kaupallinen yhteistyö: Piiloset

Se alkaa jo aamusta. Ruudun tuijottaminen. Työni on nykyään yhä lisääntyvässä määrin päätetyöskentelyä, ja olenkin huomannut, miten silmäni yrittävät sanoa minulle aina välillä, että nyt riittää! Silmiä vetistää, kaihertaa, ne väsyvät ja kuivuvat. Läppärin/iPadin ja puhelimen ruudun tuijottaminen aiheutti minulle jopa ns. ”valelikinäköisyyttä”, joka selvisi yllätyksekseni näöntarkastuksessa. Silmäni olivat väsähtäneet jatkuvaan lähelle tuijotteluun ja se ilmeni minulle kokemuksena näköni huononemisena, vaikka siitähän ei ollut kyse. Lisäksi päätelaitteista välkkyvä sinivalo oli tehnyt silmistäni ärtyneet.

FullSizeRender 48
Päätetyö, ilmastointi ja katupöly – silmieni pahimmat viholliset

FullSizeRender 51

Kun sain testiin suomalaisen PIILOSET:n BioDrop MD Spray:n, en ollut uskoa, että silmäluomien päälle suihkutettava tuote voisi oikeasti toimia. BioDrop -suihke on maailman ensimmäinen tyrniöljyn ja hyaluronaanin tutkittuun tehoon perustuva kuivien silmien, silmäluomien ja silmänympärysihon kostutukseen kehitetty silmäsuihke. Sen on täysin säilöntäaineeton, eikä sisällä alkoholia.

Liikun paljon ulkona juosten, pyöräillen, hiihtäen ja kävellen ja olen huomannut, että tuuli, pakkanen ja voimakas auringonpaiste lisäävät silmissä kuivuuden tunnetta. Halusin testata, voiko tyrnisuihkeella helpottaa myös näitä oireita.

FullSizeRender 50

FullSizeRender 46

Bio Drop MD Sprayta suihkutetaan siis 25 cm etäisyydeltä suljetuille silmäluomille, yksi suihkaus riittää ja pakkaus lupaa, että suihketta voi käyttää myös meikin päälle! Tiesitkö muuten, mistä silmien kuivuminen yleensä johtuu? Kuivasilmäisyyden taustalla on usein häiriö silmän pinnan kyynelkalvossa, josta vettä haihtuu liian nopeasti. Kyynelnesteen tuotantoa häiritsee esim elinympäristö, vaikkapa näin keväisin kaikkialla tupruava katupöly.

kuivat silmät
Ainutlaatuinen pakkaus mahdollistaa suihkeen käyttämiseen missä asennossa tahansa.

BioDrop MD Spray levittyy suihkuttamisen jälkeen jokaisella silmänräpäytyksellä luomelta silmän pinnalle vahvistamaan kyynelkalvon lipidikerrosta ja näin estää veden liiallista haihtumista. Itselläni kuivasilmäisyyden oireet lievittyivät jo yhden päivän käytön jälkeen. Pidemmässä käytössä oireet katosivat kokonaan. Suihketta on helppo käyttää ja streriilistä pakkauksesta riittää yli 300 annosta.

Suihketta voi käyttää myös piilareiden  kanssa. Itse asiassa suihke lisäsi piilolinssien käyttömukavuutta ja yllätyksekseni käyttö näyttää tehneen hyvää myös silmänympärysalueeni kuivalle iholle.

Voin suositella tätä Suomessa valmistettua tyrniöljysuihketta kaikille kuivasilmäisyydestä kärsiville. Koska kokeiluni oli niin onnistunut, haluan arpoa lukijoilleni viisi BioDrop MD spray tuotepalkintoa.

Kerro tämän postauksen kommenttikentässä, jos sinulle kelpaisi BioDrop MD Spray -tuotepalkinto (arvo noin 25€).

Turkulaisille vinkiksi, että BioDroppia saa tällä hetkellä Myllyn Silmäasemalta. Verkosta tilaaminen käy helposti Silmäaseman verkkokaupasta  Tai kysäise kotimaisia tuotteita myyvästä optikkoliikkeestä.

Lue lisää tuotteesta Lietolaisen PIILOSET:n sivuilta

Pidetään silmistä huolta!

<3 Anna

P.s. Lue myös edellinen postaukseni Tätä et (ehkä) tiennyt minusta!

FullSizeRender 54

FullSizeRender 53

Kommentit (57)
  1. Voi! Tämä tulisi enemmän kuin tarpeeseen! Olen kärsinyt jo monta viikkoa silmäluomen meibominrauhasen tukkeumasta, joka aiheuttaa myös kuivan silmän oireita ja muuta epämukavaa, kuten silmäluomien turvotusta. Silmäluomenikin on aivan kuivahtanut tämän ikävän silmävaivan seurauksena. Toivottavasti onni suosisi! Ihanaa kevättä!

  2. Kiitos vinkistä! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *