Toscanan kevät – treenimatka, jolle tullaan aina uudestaan ja uudestaan ja uudestaan..

Mitä siitä tulee kun lähes 40 ihmistä lennätetään keskelle Toscanan maaseutua treenaamaan, joogaamaan ja voimaan hyvin? Hyvä siitä tulee, mutta mitä reissusta kertoo se, että reippaasti suurin osa matkallelähtijöistä on samoja ihmisiä, jotka ovat olleet hyvinvointimatkoillamme aiemminkin? Se kertoo minusta siitä, että olemme onnistuneet.

Jotta palaamme samojen asioiden äärelle elämässä, tarvitaan hyvä kokemus ja myönteisiä muistijälkiä. Tarvitaan kokemus toimivuudesta, sujuvuudesta ja luotettavuudesta. Siitä, että saa rahoille ja toiveilleen vastinetta. Kaipuun palata ja kokea jotakin uudestaan.

Ehkä meidän reissuillemme vetää se, että jokainen matkalle lähtijä voi rakentaa viikosta oman näköisensä. Toinen tykkää treenata kolmesti päivässä ja lueskella väliajat kirjaa poolilla. Toinen taas viihtyy päiväretkillä outletissa tai läheisissä kylissä ja kaupungeissa, kuten Firenzessä ja Sienassa. Kolmas nauttii maisemista, herkullisesta ruuasta ja samanhenkisestä seurasta.

Miksi palaamme?

Se, että palaamme samojen asioiden äärelle kertoo mielestäni tyytyväisyydestä. Tyytyväisyydestä siihen, mitä on, tai on ollut. Haluamme iltaisin saman kirjan tai Netflix -sarjan äärelle, yhä uudestaan ja uudestaan. Päädymme usein vakkariravintolaamme lounalle ja oman kullan kainaloon perjantai-iltaisin.

Sama pätee mihin tahansa palveluun, tuotteeseen tai rutiiniin: palaan hyvän kampaajan tuoliin tai saman liikuntalajin pariin. Ostan samaa leipää ja syön aamupalalla kaurapuuroa, päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Kun kasvovoiteeni tai ripsarini loppuu, etsin käsiini uuden, mutta saman tuotteen, johon olen ollut aiemminkin tyytyväinen.

Rutinoitunutta ja keski-ikäistäkö? Ehkä, mutta taas yksi asia elämässä, joka loksahtaa kohdilleen ilman suurempia ponnisteluja tai stressiä. On ihanaa, kun joka päivä ei tarvitse miettiä tekemiään valintoja, vaan voi luottaa siihen, että kerran hyväksi todettu toimii nytkin.

Jotain tutun kaipuustani kertoo ehkä sekin, että olemme lomailleet perheen kanssa Kreetan saarella samassa hotellissa jo viisi kertaa. Kyse on myös pettymysten minimoinnista ja siitä, että odotukset loman suhteen varmasti toteutuvat, myös lasten kohdalla.

Elämän nälkä

Ensimmäinen My Body & Balance -hyvinvointimatkamme tasan vuosi sitten suuntautui tänne samalle Villa Cascinelle Tosacanan maaseudulle, jossa nytkin olemme. Mukana on nyt myös asiakkaita, jotka olivat mukana viime vuonna täällä, tai lokakuun Maggiore-järven treenimatkallamme. Minusta parasta palautetta on se, että meidän hoteisiimme palaavat samat tyypit.

Rohkeutta tarvitaan kuitenkin siihen, että uskaltaa tehdä jotain ensimmäistä kertaa tai muuttaa tuttuja rutiinejaan. Kun minä lähdin ensimmäiselle omalle lomalle, yksin, ilman perhettä ja lapsia, joogaamaan Gardajärvelle, hyppäsin ihanaan tuntemattomaan. Sama epävarmuus liittyi lenkkarimerkin vaihtoon tai joogan aloittamiseen reilu kolmekymppisenä.

Minusta on ihanaa, että voin pitää tutuista, turvallisista ja luotettavista asioista elämässäni kiinni. Pysyvyys merkitsee minulle paljon. Se pitää maailmankuvani ja identiteettini eheänä: tämä on minun elämäni. Ja se elämä on hyvää!

Silti uskallus muutokseen voi tuoda mukanaan sellaista, josta ei ollut osannut edes haaveilla. Muutoksen kaipuu voi kertoa tyytymättömyydestä nykytilanteeseen, pettymyksen tunteista aiemmin kokemaansa, uteliaisuudesta, vaihtelunhalusta tai vain elämän nälästä. Tätä kaipuuta kannattaa kuulostella. Mitä se haluaa meille kertoa?

Minä palasin Toscanaan tänäkin vuonna. Ja täytyy sanoa, että täällä on ihanaa. Mutta on myös asioita, jotka ovat viime vuoden aikana muuttuneet.

Asiat, jotka ovat viime vuoden aikana muuttuneet

  • Olen vaihtanut treenisalia
  • Olen alkanut hoitaa kynsiäni ottamalla niihin silloin tällöin kestolakkauksen
  • Olen palannut työelämässäni takaisin kouluun
  • Olen osannut ottaa elämässäni yhä rennommin – monella osa-alueella
  • Olen alkanut käyttää aurinkovoidetta – erityisesti kasvoille

Asiat, jotka ovat viime vuoden aikana kuitenkin pysyneet samoina

  • Käytän villasukkia ympäri vuoden
  • Olen opettanut liikuntaa ensimmäisen kerran elämässäni (myös wanhojen tanssit!)
  • En ole edellenkään kytännyt painoani tai käynyt vaa’alla
  • Olen pitänyt kiinni siitä, että luen joka päivä

Onko asioita, joihin palaat aina uudestaan ja uudestaan?

<3 Anna

Tuu myös someen: Instagram @ansaivo

Meidän reissu jatkuu vielä lauantaille saakka ja instagram päivittyy reissukuulumisilla päivittäin!

hyvinvointi onnellisuus ystavat mieli
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *