Tätä et (ehkä) tiennyt minusta

Tykkään lukea blogipostauksia, joissa bloggaaja kertoo jotain uutta ja henkilökohtaistakin itsestään. Siksi päätin toteuttaa sellaisen itsekin. Tätä et siis (ehkä) tiennyt minusta.

anna
Eiliseltä juoksulenkiltä Ruissalosta
 • Olen pelannut jalkapalloa  8-vuotiaasta 20-vuotiaaksi. Pelipaikkani oli laitapuolustaja ja seurojani olivat Turun Pyrkivä ja TPS. A-tyttöjen suomenmestaruus oli joukkueemme suurin saavutus.
 • Olen herkkäuninen. Siksi panostan paljon unihygieniaan: pyrin pitämään kiinni nukkumaanmenoajoista, myös viikonloppuisin ja nukun aina korvatulpat korvissa. Silti herään aikaisin, yleensä ennen kuutta ilman kelloa.
anna
Juoksen mieluiten yksin.
 • Olen asunut lähes koko ikäni noin viidensadan metrin säteellä Turussa, samalla asuinalueella. Asuinpaikka on kuitenkin vaihtunut lähes kymmenen kertaa. Nykyään asun 50 metrin päässä lapsuuteni kotitalosta.
 • Olin opiskeluaikana vaihdossa Ruotsissa, Linköpingissä. Harmittaa vieläkin, etten ylläpitänyt paremmin, silloin jo sujuvasti soljuvaa ruotsin kieltä. Vaihtoaika oli opiskeluajassa parasta: meitä oli yliopistolla lähes 300 vaihtaria eripuolilta maailmaa.
FullSizeRender 51 kopio
Missä kevät? Kaunista silti.
 • Olen allerginen eläimille, mikä harmittaa lapsiani. He kun haluaisivat koiran.
 • Makea maistuu minulle enemmän kuin olisi tarpeen. En voi syyttää vanhempiani, koska sain ensimmäisen karkkini vasta yli kolmevuotiaana (muoks. tarkistin äidiltäni ja sain karkkia vasta 4-5 -vuotiaana). Tai ehkä juuri siksi olen makean perään?
 • En ole pitkävihainen, vaikka saatankin suutahtaa nopeasti. Olen kovaääninen riitelijä ja tässä olemmekin täysin erilaisia mieheni kanssa.
 • Jostain syystä päätin nuorena, etten mene naimisiin ennen kuin täytän 35-vuotta. Olin naimisissa täytettyäni 25. Meillä oli talvihäät ja ilma oli sinä päivänä aivan kaamea: myrskysi ja lunta tuli vaakatasossa. Häät kuitenkin olivat todella hauskat. Häämatkalle lähdimme Itävallan Alpeille. Olemme olleet naimissa jo 13 -vuotta.

IMG_3245

 • Harrastin lapsena myös ringetteä ja koripalloa. Koripallo jäi, kun jäin harjoituksista tullessa auton alle ja jouduin pitämään pitkää taukoa treeneistä. Onneksi mitään pahempaa ei sattunut ja toivuin täysin. Autoilu ei taida muutenkaan olla minun juttuni. Olen myös kerran pudonnut (!) auton kyydistä.
 • Olen ollut monta kesää kesätöissä Turun torilla myymässä vihanneksia. Se oli unelmien kesäduuni: sai olla ulkona, työkaverit olivat huippuja ja aamuvuorot loppuivat jo kahden-kolmen aikaan. Sen jälkeen ehti hyvin vielä maauimalaan tai rannalle.

FullSizeRender 50 kopio

 • Olen nopea ihminen. En kestä hidastelua, jahkailu ja viivytyksiä. Siksi varmasti kuljen mieluiten matkat kävellen tai pyörällä. Olisi liian tuskallista odotella bussipysäkillä auton tuloa.
 • Toisaalta uppoudun herkästi puuhiini ja flow on minulle lähes jokapäiväinen kokemus. Voin päästä siihen niin juoksulenkillä, joogatessa, kirjoittaessa tai lukiessa.
 • Meri on minulle tärkeä. Vietin lapsuuteni kesät Turun lähellä sijaitsevalla Ruissalon saarella. Kasvoin mereen kiinni, se rauhoittaa. Nykyinen mökkimme on myös meren rannalla. Haluan nähdä kauas.

Olipa randomeja asioita, mutta tätä oli hauska kirjoittaa!

Toteutan tulevaisuudessa myös Q&A – kysymys-vastaus –postauksen. Jos siis haluat kysyä minulta jotain, oli se sitten treenaamiseen, hyvinvointiin, ruokaan tai mihin tahansa muuhun liittyvää, niin kommentoi tämän postauksen alle tai lähetä kysymyksesi meilillä anna@keventajat.fi

Ihanaa viikkoa!

<3 Anna

P.s. Lue myös edelliset postaukseni: jännittämisestä ja voimaharjoittelustani

Kommentit (17)
 1. 1. Millainen on tavallisen arkipäiväsi ruokarytmi?
  2. Mitkä ovat lempi herkkujasi?
  3. Pidätkö uusien vaatteiden shoppailusta? Kuinka usein sinun tulee nykyään harrastettua sitä?
  4. Millaisia tavotteita sinulla on loppuelämää varten?
  5. Onko sinulla idoleita?
  6. Miksi lopetit aikanaan jalkapallon pelaamisen?
  7. Missä tapasitte miehesi kanssa?
  8. Mikä on lempi vuodenaikasi?
  9. Entä mikä on parasta kussakin vuodenajassa?
  10. Oletko yleisesti kova stressaamaan asioista? Jos, niin mitkä asiat stressaavat?

  Kysymyksien lisäksi minulla olisi sinulle, hyvinvinnin ja terveyden ammattilaiselle, muutama postaustoive:
  1. Liiallisesta terveellisyyteen pyrkimisestä joustavaan syömiskäyttäytymiseen
  2. Lihomisenpelko ja siitä eroonpääsy
  3. Kuinka onnistua tiukassa tilanteessa?
  4. Oma opiskeluhistoriasi

  Kiitos jo etukäteen vastauksista ja mukavaa kevättä, Anna!

  1. annasaivosalmi
   21.3.2017, 13:58

   Kiitos Sanja! Mielettömän hyviä postaustoiveita. Näihin haluan tarttua 🙂 Ja kiitos myös kysymyksistä. Ihanaa kevättä sinulle. T. Anna

 2. Olipa kiva postaus!
  Minun toiveeni on postaus aloittelevan juoksijan ahdistuksesta.
  esim. Miten päästä kipeistä jaloista, penikat yms. alkukipuilut.
  Miten saada hyvä rytmi juoksemiseen, montako harjoitusta viikossa & venyttelyt, lihaskunto.

  1. annasaivosalmi
   22.3.2017, 12:35

   Kiitos Heidi s.! Todella hyvä postausaihe-ehdotus 🙂 Ja ajankohtainen, sillä kevät ja ihanat juoksukelit tulevat kohisten. Ihanaa viikkoa! T. Anna

   1. Kiitos sinun, juoksuintoni on nostanut päätään. Juoksin elämäni ensimmäiset lenkit esikoiseni syntymän jälkeen. Mikä pelasti minut kaikesta siitä valvomisesta.
    Toisen lapsen kohdalla juoksu ei lähtenytkään kulkemaan ja nyt tosissani haluaisin takaisin sen ihanan tunteen minkä juoksu antaa.
    Vähän vinkkejä vaan tarvittaisiin 🙂

    Aurinkoisia päiviä sinne Turkuun,
    ps. käyppä kurkkaamassa IG:ssä tanssillisen voimistelun joukkuetta ”kurtturuusut”. Olemme tulossa kisaamaan +30v. joukkuueen kanssa Turkuun. Siellä on isot tanssillisen voimistelun kisat, jos kalenteriin mahtuu elämyksiä, niin suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *