Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

Tätä et (ehkä) tiennyt minusta

Tykkään lukea blogipostauksia, joissa bloggaaja kertoo jotain uutta ja henkilökohtaistakin itsestään. Siksi päätin toteuttaa sellaisen itsekin. Tätä et siis (ehkä) tiennyt minusta.

anna
Eiliseltä juoksulenkiltä Ruissalosta
 • Olen pelannut jalkapalloa  8-vuotiaasta 20-vuotiaaksi. Pelipaikkani oli laitapuolustaja ja seurojani olivat Turun Pyrkivä ja TPS. A-tyttöjen suomenmestaruus oli joukkueemme suurin saavutus.
 • Olen herkkäuninen. Siksi panostan paljon unihygieniaan: pyrin pitämään kiinni nukkumaanmenoajoista, myös viikonloppuisin ja nukun aina korvatulpat korvissa. Silti herään aikaisin, yleensä ennen kuutta ilman kelloa.
anna
Juoksen mieluiten yksin.
 • Olen asunut lähes koko ikäni noin viidensadan metrin säteellä Turussa, samalla asuinalueella. Asuinpaikka on kuitenkin vaihtunut lähes kymmenen kertaa. Nykyään asun 50 metrin päässä lapsuuteni kotitalosta.
 • Olin opiskeluaikana vaihdossa Ruotsissa, Linköpingissä. Harmittaa vieläkin, etten ylläpitänyt paremmin, silloin jo sujuvasti soljuvaa ruotsin kieltä. Vaihtoaika oli opiskeluajassa parasta: meitä oli yliopistolla lähes 300 vaihtaria eripuolilta maailmaa.
FullSizeRender 51 kopio
Missä kevät? Kaunista silti.
 • Olen allerginen eläimille, mikä harmittaa lapsiani. He kun haluaisivat koiran.
 • Makea maistuu minulle enemmän kuin olisi tarpeen. En voi syyttää vanhempiani, koska sain ensimmäisen karkkini vasta yli kolmevuotiaana (muoks. tarkistin äidiltäni ja sain karkkia vasta 4-5 -vuotiaana). Tai ehkä juuri siksi olen makean perään?
 • En ole pitkävihainen, vaikka saatankin suutahtaa nopeasti. Olen kovaääninen riitelijä ja tässä olemmekin täysin erilaisia mieheni kanssa.
 • Jostain syystä päätin nuorena, etten mene naimisiin ennen kuin täytän 35-vuotta. Olin naimisissa täytettyäni 25. Meillä oli talvihäät ja ilma oli sinä päivänä aivan kaamea: myrskysi ja lunta tuli vaakatasossa. Häät kuitenkin olivat todella hauskat. Häämatkalle lähdimme Itävallan Alpeille. Olemme olleet naimissa jo 13 -vuotta.

IMG_3245

 • Harrastin lapsena myös ringetteä ja koripalloa. Koripallo jäi, kun jäin harjoituksista tullessa auton alle ja jouduin pitämään pitkää taukoa treeneistä. Onneksi mitään pahempaa ei sattunut ja toivuin täysin. Autoilu ei taida muutenkaan olla minun juttuni. Olen myös kerran pudonnut (!) auton kyydistä.
 • Olen ollut monta kesää kesätöissä Turun torilla myymässä vihanneksia. Se oli unelmien kesäduuni: sai olla ulkona, työkaverit olivat huippuja ja aamuvuorot loppuivat jo kahden-kolmen aikaan. Sen jälkeen ehti hyvin vielä maauimalaan tai rannalle.

FullSizeRender 50 kopio

 • Olen nopea ihminen. En kestä hidastelua, jahkailu ja viivytyksiä. Siksi varmasti kuljen mieluiten matkat kävellen tai pyörällä. Olisi liian tuskallista odotella bussipysäkillä auton tuloa.
 • Toisaalta uppoudun herkästi puuhiini ja flow on minulle lähes jokapäiväinen kokemus. Voin päästä siihen niin juoksulenkillä, joogatessa, kirjoittaessa tai lukiessa.
 • Meri on minulle tärkeä. Vietin lapsuuteni kesät Turun lähellä sijaitsevalla Ruissalon saarella. Kasvoin mereen kiinni, se rauhoittaa. Nykyinen mökkimme on myös meren rannalla. Haluan nähdä kauas.

Olipa randomeja asioita, mutta tätä oli hauska kirjoittaa!

Toteutan tulevaisuudessa myös Q&A – kysymys-vastaus –postauksen. Jos siis haluat kysyä minulta jotain, oli se sitten treenaamiseen, hyvinvointiin, ruokaan tai mihin tahansa muuhun liittyvää, niin kommentoi tämän postauksen alle tai lähetä kysymyksesi meilillä anna@keventajat.fi

Ihanaa viikkoa!

<3 Anna

P.s. Lue myös edelliset postaukseni: jännittämisestä ja voimaharjoittelustani

Kommentit (17)

 1. Cillatar

  Kiinnostaisi tietää, mihin makeisiin herkkuihin olet eniten heikkona:)?! Entä, mikä on suhtautumisesi alkoholiin? Juotko ruuan kanssa viiniä, saunassa oluen/siiderin ja kuinka usein? Kiinnostaisi myös suhtautumisesi hormonaaliseen ehkäisyyn ja jos ei ole liian henkilökohtaista niin myös kokemuksesi ja valintasi kiinnostavat. Itse olen valinnut hormonikierukan ja olen ollut aika tyytyväinen ajoittaisia kuukautiskipuja ja pms oireira lukuun ottamatta. Ihanaa kevättä!

  • annasaivosalmi

   Kiitos Cillatar! Vastasin toiveeseesi jo tänään, kun kirjoitin alkoholista 🙂
   Terkuin, Anna p.s. Muutkin ehdotuksesi ovat todella hyviä

 2. Terhi

  Hei,ihanan värinen takki.onko niken?

  • annasaivosalmi

   Kiitos Terhi!

   Tämä on Adidaksen. Viime vuonna ostettu.

   Anna

 3. Jenni

  Hei Anna! Aivan pakko kysyä että 1) mikä on tyttönimesi 2) mitä lukiota kävit? Olen ihan varma, että ollaan tutut nuoruusajoilta, mutta en millään saa kiinni, että mistä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *