Sisältöä elämään – sisällöntuottajan työpäivä

Sisällöntuottaja. Se kai minä nykyisessä työssäni olen. Tuotan monenlaista sisältöä lähinnä verkkoon, mutta toki muuallekin. Myös oma kirjaprojektini työllistää tällä saralla. Eipä sillä, tuotin kai aikaisemmassanikin työssäni sisältöjä, nimittäin lukion psykologian, uskonnon ja terveystiedon oppitunneille. Nykyinen työni on kuitenkin pääosin kirjoittamista, jota taas opetustöissä en niinkään tehnyt, kuin kausiluontoisesti.

Aamu alkaa meileillä

Aamulla tsekkaan meilit ja vastailen viesteihin. Postilaatikosta löytyy mm pyyntöjä yhteistyökumppaneilta, viestejä treeniryhmistäni tai pt-palveluistani kiinnostuneilta, sekä kysymyksiä Keventäjissä meneillään oleviin projekteihini liittyen. Tällä hetkellä minua työllistää paljonkin kotitreenivideoiden kuvausprojektimme, jota olen ollut alusta asti mukana tekemässä ja suunnittelemassa. Keventäjien uusi kotitreenipalvelu avataan jo melko pian. JEE! Siitä on tulossa todella siisti juttu. Ensi viikolla kuvataan taas ja videoiden käsikirjoitukset (jotka kirjoitan) tulee olla hyvissä ajoin valmiina ennen kuvauspäiviä. Myös kuvauksiin liittyy paljon järjestelyä: kuvauspaikka, kuvaaja ja rekvisiitta, jne.

Seuraavaksi kirjaudun Keventäjien jäsensivustolle ja luen jäsenfoorumilta tuoreimmat viestit. Tällä hetkellä meillä on menossa syyskuun liikuntahaaste ja moni olikin käynyt kirjaamassa omat viikon liikuntansa haasteketjuumme. Lisäksi onnittelen toisessa ketjussa 15kg pudottanutta jäsentämme. On mukavaa, kun foorumin kautta voi olla suoraan yhteydessä jäsenistöömme, auttaa ja tsempata.

Viestittelen työkavereiden kanssa chatissa ja vaihdamme ajatuksia kotitreenivideoihin, GoPro-kameroihin ja messujen materiaaleihin liittyen. Huumori kukkii ja saankin hyvät naurut, kun tajuan taas kerran, että kirjoitetussa chattailyssa on vaara tulla väärinymmärretyksi.

FullSizeRender 360
Viime viikonloppu hurahti Kauppakeskuksessa messutyttönä

FullSizeRender 364

Tsemppimeilejä ja blogipostauksia

Työlistalla on tälle päivälle Keventäjien uutiskirjeen ja tsemppikirjeen laatimista sekä blogipostausten kirjoittamista. Keventäjien uutiskirjeen tilaajille lähtevään Keventäjän kirjeeseen fiilistelen viime viikon kauppakeskuskiertueen tunnelmia ja viikottaisessa tsemppikirjeessä pohdin sitä, onko liikuntaa pakko harrastaa, jos ei tahdo. Tulen siihen tulokseen, ettei ole. Nautin siitä, että saan tuoda kaikkeen kirjoittamaani tekstiin omaa persoonaani ja kokemusmaailmani mukaan. Tsemppikirjeen voisi jo ajastaa ensi maanantaiksi, mutta päätän vielä vaihtaa kirjeen pääkuvaa ja jättää ajastuksen tuonnemmaksi.

FullSizeRender 358
Treenivideokuvauksissa on järjestelmistä, mutta kuvauspäivät ovat aina kivoja. Videoista tulee hienoja! Esa Arokki kuvaa ja Sari Hellman ohjaa joogaa.
FullSizeRender 362
Blogini aiheet nousevat mieleen usein nopeasti ja yllättäen. Jos vain mahdollista, alan kirjoittaa samantien idean tai ajatuksen saatuani.

Kirjoitan pari blogipostausta (kirjoitan kahteen blogiin: tänne Kauneuteen ja Terveyteen sekä Keventäjille) ja käsittelen erään kaupallisen postauksen kuvat. Blogipostausteni aiheet nousevat mieleeni usein yllättäen ja suunnittelematta. Minulla ei ole varastossa aihenippua, joista sitten sopivan tilaisuuden tullen nappaan mieleisen aiheen, vaan saan ideat usein nopeasti ja kirjoitan jutun siltä istumalta.

Jutun taustalla saattaa olla jokin arjen havainto, kohtaaminen, kuulemani keskustelu tai lukemani artikkeli tai vaikkapa blogiini tullut kysymys. En ole postausten kanssa kovin suunnitelmallinen. Kaupalliset yhteistyöt taas ovat asia erikseen. Lähden mukaan vaan sellaisiin yhteistöihin, jotka voin itse allekirjoittaa ja joiden takana voin seisoa. Siksi kieltäydyn yhteistöistä, joita en koe omakseni.

Video-edittiä ja somea

Seuraavaksi päätän avata videoiden editointiohjelman. Käyn läpi edellisviikolla kuvaamaani materiaalia ravitsemusterapeutti Hanna Partasesta. Editoin yhden videon valmiiksi. Liitän siihen alkublanssit, tekstit ja korjaan ääntä. Olen tyytyväinen, kun saan asioita valmiiksi.

FullSizeRender 363
Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen on hyvä tyyppi! Onneksi sain hänet videolle 🙂
FullSizeRender 365
Tsekkaan mielenkiinnosta instagramissa hashtagin #perjantaidippi. Saan ruudullisen kuvia perheemme perinteeksi muodostuneista perjantaikattauksista. Erilaisia dippijuttuja tietysti:)

Kurkistan someen aina silloin tällöin. Päivitän omaan instaani, tarinoiden puolelle, päivän tapahtumia, syömiäni ruokia, hetkellisiä fiiliksiä ja ajatuksia. Käyn myös julkaisemassa Facebook-sivullani viimeisimmän blogipostaukseni. Pidän pienen tauon ja selailen muiden postauksia instassa ja facessa. Miksi hitossa fb-feedini on nykyään täynnä kissa- ja koiravideoita? Ei niitä ennen ollut näin paljon. Ilahdun erään seuraamani naisen IG-stories -sisällöstä. Hän antaa aina inspiraatiota tai ajattelemisen aihetta.

FullSizeRender 359
Kirjoittajan aivot tarvitsevat välipalaa. Tässä on Paulunsin uutta gluteenitonta granolaa ja jugurttia. Kuva päätyi IG-tarinoihini.

Kirjan kirjoittamista ja treenien suunnittelua

Iltapäivällä avaan kirjaani liittyvä tiedoston, sillä saan hyvän ajatuksen johdantolukuun. Työstän myös yhtä toista kirjan osaa ja käyn läpi kirjan kuvituskuvia. Wau, kun ne ovat upeita(Jenni Virta, oot huippu!). Olen kirjasta todella innoissani. Se julkaistaan heti ensi vuoden alussa, ja tekstit alkavat olla jo hyvällä mallilla. Kerron kirjasta heti lisää, kunhan vaan voin 🙂

Työpäivän jo päätyttyä tuotan vielä sisällön huomisiin Kello Kuuden aamutreeneihin. Kirjoitan treenit iPadin muistiinpanoihin. Sieltä löytyy jo satoja uniikkeja treenejä. Harjoittelemme ulkona, joten se asettaa aina pieniä haasteita treeneille. Usein minulla on aina takataskussa pari eri treenivaihtoehtoa, jos esim rankkasade yllättää meidät kesken kaiken. Noiden treenien pitäminen tuottaa ehdottomasti sisältöä myös omaan elämääni. Nautin valmentamisesta ja uskon, että tämä sisältö miellyttää myös treeneihini osallistujia.

FullSizeRender 361
Treeniryhmäni harjoittelee Turun urheilupuistossa

Sisällön tuottaminen tuo sisältöä toivottavasti niiden ihmisten elämään, jotka sisältöjäni lukevat, mutta se tuo sisältöä myös minun elämääni. Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia, jokainen päivä on erilainen. Mutta yksi asia on varmaa:

Rakastan kirjoittamista! Se on juuri sitä, mitä olen aina halunnut tehdä.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Syöminen ja syyllisyys eivät kuulu yhteen

FullSizeRender 366
vessaselfie
Kommentit (4)
  1. Olipa mukava lukea sun päivästä Anna! :)Kuulostaa mielenkiintoiselta kaikki sun työjutut!

  2. Olipa mielenkiintoinen postaus, kiitos! Ja ihanan konkreettinen, koska itselleni ei todellakaan ole ollut täysin selvää, että mitä se sisällöntuottaminen KÄYTÄNNÖSSÄ tarkoittaa 😀 Kysymällähän se olisi tietenkin selvinnyt, mutta nyt olen viisaampi! Työsi kuulostaa kyllä kerrassaan mielenkiintoiselta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *