Sattumalta kirjailijaksi? – Näin syntyi esikoiseni ”Treenaa kotona”

Muistan sen hetken kirkkasti. Se on kuin valokuva, täysin avoinna silmien edessä. Olin juuri lopettanut oppitunnin Kerttulin lukiossa. Pakkailin vielä luokkahuoneessa tavaroitani ja sitten puhelin soi.

En ollut uskoa korviani. Voiko tämä olla totta? Jenny Belitz-Henriksson soitti ja ehdotti, että alkaisin suunnitella kirjan tekemistä Tammelle. SIIS MITÄ?

FullSizeRender 216
Tämän naisen kohtaamisesta kaikki alkoi.

Suloiset sattumat

Kirjan kirjoittaminen on ollut haaveeni lapsesta asti ja nyt se oli todella lähellä toteutumistaan. Linkiksi oli muodostunut Jenny, jonka olin tavannut ensimmäistä kertaa A-lehtien studiolla vuonna 2016. Osallistuimme Kauneus&Terveys -lehden kuvauksiin yhtäaikaa ja juttu lensi luonnikkasti. Toki seurasimme myös toisiamme somessa. Olin koukussa Jennyn blogiin. Ihailin hänen energiaansa. Sattumat seurasivat toisiaan: Jenny vaihtoi työpaikkaa ja päätyi Tammelle tietokirjapuolelle kustannustoimittajaksi.

Jennyn puhelun jälkeen pompin intoa ja hihkuin iloa! Minusta tulee ehkä kirjailija. Idea pitäisi vielä myydä kustantamolle.

Tuosta puhelusta on nyt hieman yli vuosi. Ja siitä, kun latasin instagramiin ensimmäisen kotitreenivideoni, jossa tein vatsaliikkeitä papreilautasen jalkojeni alla, neljä vuotta. Noista videoistahan kaikki tämä alkoi. Kaikki eteni nopeasti ja minulle oli heti selvää, että kirja tulee käsittelemään intohimoani ja sitä, mistä minulla on eniten annettavaa: kotitreenausta.

Ensimmäinen kustannussopimus

Ideat sinkoilivat sähköpostissa Turun ja Helsingin välillä. Mennessäni ensimmäistä kertaa kustantamoon, olin valmistautunut myymään ideani Tammen johtajille. Yllätyksekseni melko lyhyt palaveri päättyi innostuneisiin kädenpuristuksiin: minulla oli taskussani elämäni ensimmäinen kustannussopimus. SIIS VOIKO TÄMÄ OLLA TOTTA?

Projekti eteni huimaa vauhtia. Sain kaiken tarvitsemani avun kustannustoimittajalta, olinhan kirjoittamassa kirjaa ensimmäistä kertaa elämässäni. Kysymyksiä oli paljon. Suunnittelin kirjan sisältöä, hahmottelin sisällysluetteloa ja suunnittelin treenejä.

Minulla oli onnea, kun sain valokuvaajakseni turkulaisen Jenni Virran. Hänen kuviensa ansiosta kirjastani tuli visuaalisesti upeampi, kuin osasin kuvitellakaan. Kuvat ovat kirjassa todella suuressa roolissa.

FullSizeRender 390

FullSizeRender 391
Jenni Virran otoksia mökiltämme Nauvosta Treenaa kotona -kirjaa varten

Yösaunassa Nauvossa, aamu-uinnilla Samppiksessa

Kirjan kuvien ottaminen vaati tarkkoja järjestelyjä. Jokainen kuva tuli miettiä etukäteen. Kuvasimme meillä kotona, pihallamme, Aurajoen rannoilla ja eri puolilla Turkua.

Vietimme kuvaaja-Jennin kanssa myös ikimuistoiset kaksi päivää mökillämme Nauvossa. Kuvasimme aamusta iltaan. Saunoimme vielä kesäkuun yöttömässä yössä klo 12 ja heräsimme aamulla aikaisin, jotta saisimme taltioitua auringon ensi säteet. Saimme myös erikoisluvan kuvata Samppalinnan maauimalassa viiden jälkeen aamulla, ennen, kuin varsinaiset uimarit saapuvat.

FullSizeRender 388

Fiiliskuvat-545
Tämä kuva otettiin samalla, kun saunoimme keskiyöllä pitkän päivän päätteeksi

Parhaimmat treenit – tottakai

Halusin koota kirjaan kaikki parhaimmat treenini. Treenit, joita itsekin teen, ja, jotka olen tehokkaiksi ja hauskoiksi havainnut. Halusin monipuolisuutta ja vaihtelua, aina viiden minuutin pikatreeneistä, reilun puolen tunnin tehokkaisiin harjoituksiin, kehonhuoltoa unohtamatta. Halusin, että kirja palvelee lukijaansa vuosia. Halusin, että siitä tulee esine, johon voi aina tarttua uudelleen ja, josta saa joka kerta yhtä hyvän mielen.

Halusin, että kirjan avulla mahdollisimman moni voi löytää pikatreenien lumon ja innostuu liikkumisesta. Halusin myös järkyttää käsitystä siitä, että lihaskunnon parantaminen vaatisi salijäsenyyttä tai tuntien treenausta. Siinä uskon onnistuneeni.

ulkotreeni

FullSizeRender 394

FullSizeRender 392

FullSizeRender 397
Selkeät ja raikkaat kuvat ovat iso osa kirjaa. Ja treenit tulevat näin myös helpoiksi tehdä.

Vuoden se vei

Kirjan kirjoittamisprosessi oli minulle jopa melko vaivaton. Ihan kuin olisin vain vuodattanut intohimoni läppärin näppäimille. Vielä, kun sain kustannustoimittajalta rohkaisevaa palautetta, tiesin, että olen oikealla tiellä.

Oli huikea tunne saada taitettu kirja ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan sähköpostiin viimeisiä tarkistuksia varten. Kääntelin sivuja ja ihmettelin: Tämän minä tein. Kuvat heräsivät eloon ja teksti virtasi läpi mieleni. Tässä se nyt on. Sataan kertaan läpiluettuna, mutta ensimmäistä kertaa ehjänä ja uutena.

Tasan vuoden kuluttua puhelusta soi ovikelloni ja leppoisa lähetti toi mukanaan ison pahvilaatikon. Siinä ne nyt olivat. SIINÄ NE NYT OVAT!!

IMG_6547

Kuuntele sydämellä

Kiinnostus kirjaa kohtaan oli suurempaa, kuin osasin kuvitellakaan. Ensimmäinen painos myytiin loppuun parissa viikossa. Sain kymmeniä viestejä, joissa kiiteltiin kirjan ohjeita ja kuvia, ja, joissa jumpattiin kirjan tahtiin. Tämä on ollut ehdottomasti parasta palautetta.

IMG_6560
Nämä lukijoiden palautteet ovat parhaita. Näissä kuvissa kirjani herää todella ELOON.

IMG_6557

IMG_6545

IMG_6559

IMG_6546
Parhaan ystäväni lähettämä kuva ruokakaupasta
IMG_6555
Ehkäpä söpöin saamani palaute
IMG_6544
Kustannustoimittaja Jenny HIIT-treenini jälkeen

IMG_6553

IMG_6552

Mediat kiinnostuivat ja yksi huippuhetki oli vetää villasukkatreeniä Huomenta Suomen juontajille suorassa lähetyksessä.

KustannustoimittajaJenny lähetti minulle muutama päivä sitten Hesarista napatun kuvan, jossa oli listattu lainatuimmat ja varatuimmat kirjaston kirjat. Olin koko listalla viidentenä. JESJES!!

IMG_6550
Suora lähetys vähän jännitti.
IMG_6558
Ilta-Sanomat julkaisi kokonaisen treenin lukijoilleen
IMG_6549
Akateeminen kirjakauppa
IMG_6548
Suomalaiseen kirjakauppaan sisääntulo oli juhlallinen

IMG_6554

Voisi siis sanoa, että minun tieni kirjailijaksi oli monen hyvän ja onnellisen sattuman summa. Prosessi oli kokonaisuudessaan suorastaan nautinnollinen. En kokenut luomisen tuskaa ja sain valtavasti apua ja tukea.

Uskon, että jokainen kohtaaminen on tärkeä. Luotan intuitioon ja pidän tunteesta, joka syntyy silloin, kun tapaa ihmisen, jonka kanssa syntyy keskinäinen näkymätön side. Ne ovat niitä kohtaamisia, joita jää paijaamaan vielä jälkikäteenkin pitkäksi aikaa.

Uskon, että ihmisten kohtaamisessa avoin ja ystävällinen uteliaisuus ja aito kiinnostus välittyvät, puolin ja toisin. Vaikka sanotaan, ettei ketään tulla kotoa hakemaan, niin ajattelen, että sekin voi joskus olla ihan mahdollista. Sen sijaan itsensä tyrkyttäminen tai hyötynäkökulmien pohtiminen ihmissuhteissa, on minulle vierasta.

Kun pitää silmänsä auki, kyselee, kuuntelee ja on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, voi saavuttaa paljon.

Kun kuuntelee sydäntään ja sydämellään, sekä höristää korviaan myös toisten sydänäänille, voi saavuttaa unelmansa.

Ne villeimmätkin.

<3 Anna

P.s. Jos sinulla ei vielä ole Treenaa kotona 10,20 tai 30 minuuttia -kirjaa, TILAA SE TÄSTÄ

Linkki vie Adlibrikseen, josta saat kirjani kotiin kannettuna, ilman toimitusmaksua ja vielä todella hyvään hintaan 🙂

Postauksia kirjan syntymatkalta: Minusta tulee kirjailija! ja Kolmas lapseni: It’s a Book.

Lue myös edellinen postaukseni: Liian suuri intohimo

 

Kommentit (3)
 1. Rakkaudesta lajiin - aikuispelurit - Anna Saivosalmi
  17.2.2018, 09:08

  […] Luen myös edellinen postaukseni: Sattumalta kirjailijaksi. – Näin syntyi Treenaa kotona. […]

 2. Ihana hyvänmielen ja positiivisuuden täyttämä postaus❤️! Kirjasta paistaa selkeästi intohimosi asiaan, joka tekee osaltaan kirjasta niin hyvän! Ihan mahtava juttu ❤️

  1. annasaivosalmi
   23.2.2018, 11:16

   Kiitos Tanja!

   Ja ihanaa, kun kävit eilen My Body& Balance -studiolla treenaamassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *