Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

Q&A – Ruokailurytmini, lempiherkkuni, idolini, loppuelämän tavoitteeni sekä missä tapasin mieheni

Lupailin vastailla lähettämiinne kysymyksiin. Ja mikä sopisikaan viikonloppuun paremmin, kuin tällainen Q&A -postaus.

Tässä siis kymmenen kysymystä ja kymmenen vastausta.

FullSizeRender 49
Kävelyllä ja kahvilla jokirannassa
 1. Millainen on tavallisen arkipäiväsi ruokarytmi?

Syön arkipäivänä seuraavat ateriat: aamupala, lounas, välipala, päivällinen  ja iltapala

Joinain päivinä syön vielä extra-välipalan, riippuen nälästä ja treeneistä.

Jos käyn aamulla lenkillä juon vain kahvin ja syön aamiaisen vasta sen jälkeen.

 1. Mitkä ovat lempiherkkujasi?

Herkkuherkuista: Karkit. Suklaasta, kekseistä ja jäätelöstä en niinkään pidä, mutta pulla kyllä maistuisi. Huhtikuussa en ole syönyt karkkia yhtään(koska herkuton huhtikuu). Pidän siis makeasta, mutta pyrin herkuttelemaan terveellisesti: marjoja ja hedelmiä syön paljon.

 1. Pidätkö uusien vaatteiden shoppailusta? Kuinka usein sinun tulee nykyään harrastettua sitä?

Pidin ennen. Nykyään tuntuu, että ostan vain treenivaatteita. Kun tarvitsen vaatteita esim töihin, teen täsmäiskun useimmiten Zaraan ja ostan paljon kerralla. Mulla on montaa samaa lempivaatetta useammassa värissä.

 1. Millaisia tavoitteita sinulla on loppuelämää varten?

Nyt on paha kysymys. Isoin tavoite liittyy varmasti siihen, että saisin kasvatettua lapset turvallisesti järkeviksi, onnellisiksi ja pärjääviksi yksilöiksi. Oman elämän tavoitteet liittyvät omaan onnellisuuteen ja toisaalta vahvasti myös työhön ja itseni toteuttamiseen.

FullSizeRender 48
Kävelylenkit miehen kanssa ovat parhaita
 1. Onko sinulla idoleita?

On. Paljonkin. Äiti on iso idoli: hyväkuntoinen kohta seitsemänkymppinen teräsnainen. Lisäksi ihailen naisia, jotka ovat omillaan toimeentulevia, sporttisia ja elämässään paljonkin nähneitä, mutta silti säilyttäneet uteliaisuuden, rohkeuden ja halun mennä eteenpäin.

 1. Miksi lopetit aikanaan jalkapallon pelaamisen?

Moni joukkueemme pelaaja lähti opiskelemaan eri puolille Suomea ja se hajotti joukkuettamme paljon. Taustalla oli myös valmentajavaihdoksia. Joukkue oli ollut siihen asti kuin perhe, mutta into lopahti, kun joukkue ”hajosi”. Nyt voisin taas aloittaa futiksen uudelleen jos sopiva tiimi löytyisi.

FullSizeRender 46 kopio 2
Kikkailija.
 1. Missä tapasitte miehesi kanssa?

Turkulaisessa baarissa perinteisesti. Olin viettämässä iltaa tyttökavereideni kanssa. Kävin silloin vielä lukiota. Tapasin mieheni ja asuimme parin kuukauden päästä jo yhdessä. Nopeata toimintaa, sanoisin.

 1. Mikä on lempivuodenaikasi?

Ehdottomasti kevät ja alkukesä. Vihreys on ihan erilaista alkukesästä, kun keskikesällä. Se miellyttää erityisesti. Joka kevät innostun aina uudestaan ja uudestaan, kun voi juosta ilman nastalenkkareita, harjatuilla asfalttiteillä, napata ekat auringonsäteet raikkaana aamuna ja viedä talvitakin varastoon.

 1. Entä mikä on parasta kussakin vuodenajassa?

Talvessa parasta on hiihtäminen. Kylmästä en pidä ja palelen helposti, mutta hiihtäessä on aina lämmin. Hassua, mutta pidän silti avantouinnista, ehkä siksi, koska rakastan saunomista. Kesässä parasta on lämpö ja aurinko sekä valo, jota riittää aikaisista aamuista myöhäiseen iltaan. Syksyissä parasta on ruska.

FullSizeRender 46 kopio 3
Töihin lähdössä.
 1. Oletko yleisesti kova stressaamaan asioista? Jos, niin mitkä asiat stressaavat?

Ennen stressasin paljon enemmän ja ihan kaikesta: ulkonäöstä, työstä, liikunnasta jne. Olen oppinut rentoutta tai sitten ikä on tehnyt minusta rennomman. Olen myös oppinut hallitsemaan stressiä mm joogan ja omien ajatusteni avulla. Myös mieheni palauttaa minut aina maanpinnalle, jos meinaan lähteä koville kierroksille ja panikoimaan.

Siinähän ne. Kiitos kysymyksistä, erityisesti lukijalleni Sanjalle. Jos vielä tulee kysymyksiä mieleen, johon tässä ei löytynyt vastausta, niin laitapa vaikka tämän postauksen kommentteihin.

Ihanaa viikonloppua!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Pitkä matka personal traineriksi

Kommentit (3)

 1. Mia

  Mikä on ehdoton suosikki urheiluvaate merkki hinta-laatusuhteeltaan? Entä mitkä ovat suosikki lenkkarisi salikäytössä, juoksemiseen ja kävelemiseen?

  • annasaivosalmi

   Moi Mia! Uusin postaus vastannee joihinkin kysymyksiisi 🙂 Terkuin, Anna

 2. Parhaat trikoot ja lenkkarit juoksuun – Anna Saivosalmi

  […] Lue myös edellinen postaukseni: Q&A ruokailurytmini, idolini, lempiherkkuni sekä missä tapasin mieheni? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *