Mitä kaikkea teen työkseni? + esimerkkipäivä

Sain instagramissa seuraajaltani kysymyksen: ”Mitä kaikkea teet työksesi?” Kysymys oli osoitettu erääseen työmatkalla kuvaamaani stooriin, jossa olin kävelemässä koululle. ”Vaikka mitä!” – vastasin. Ja lupasin valaista asiaa blogissa.

Edellisviikon kuvauksissa Hobby Hall:illa Vantaalla

Työnkuvani on todella monipuolinen, mutta joku voisi kutsua sitä myös sillisalaatiksi, koska se koostuu niin monista erilaisista asioista ja tehtävistä. Toisaalta, kenenpä työ ei koostuisi. Ja esimerkiksi sekä opetus- että valmennustyössä on paljon yhteistäkin.

Ope, valkku, sisällöntuottaja, somevaikuttaja, bloggaaja, kirjailija, luennoitsija

Opetan tällä hetkellä viitenä päivänä viikossa Turussa Kerttulin lukiossa psykologiaa ja liikuntaa. Lukujärjestykseni vaihtelee vuoden mittaan. Kuluvassa jaksossa pyörii kaksi vanhojen tanssikurssia lukion kakkosvuotisille sekä yksi kurssi psykologiaa. Opettamisessa parasta ovat opiskelijat ja kollegat sekä tietysti itse opettaminen.

Opetustuntieni määrä on omasta pyynnöstäni pieni, vaikka olenkin ihan vakituinen opettaja. Pienempi tuntimäärä mahdollistaa muiden töiden (lue: intohimojeni) toteuttamisen. Muutama vuosi sitten tein täysipäiväisesti opettajan hommia ja lisäksi kaikkea muuta iltaisin ja viikonloppuisin. Ylikuormituin ja tajusin, että jotain on tehtävä. Jostain päästä oli vähennettävä. Olen onnekas, koska pystyn tällähetkellä keskittymään kunnolla kaikkiin niihin asioihin, joita teen ja, joista nautin.

On pakko myös todeta tähän väliin, että olen hyvin työorientoitunut ja työ on iso osa identiteettiäni. Saan työstäni valtavan paljon, vaikka se leijonan osan ajastani viekin.

Kuvauspäivät ovat tosi hauskoja. Tässä Hobby Hall:n studioilla

Aamut kotona, päivät koulussa, illat ohjaamassa

Tällä hetkellä työskentelen käytännössä aamut ja aamupäivät kotona. Työstän erilaisia kirjallisia töitä, kuten blogipostauksia, sisältöjä eri medioihin, sekä vastailen sähköposteihin ja yhteistyöpyyntöihin. Tuotan sisältöjä instagramiin, blogiin, Keventäjille ja muille yhteistyökumppaneilleni. Istun siis paljon aamupäivisin tietokoneellani. Mutta myös usein kotijumppailen, kuten ehkä olette huomanneet. Vartin treeni piristää istumatyöläisen päivää kummasti!

Lisäksi suunnittelen ja kuvaan treenivideoita ja otan valokuvia blogia varten. Työni on siis pääasiassa sisältöjen tuottamista. Teen myös jonkun verran kuvauksia yhteistyökumppanieni kanssa, käyn palavereissa ja usein myös treenaamassa, koska illat olen useimmiten kiinni muualla.

NIVEA:n kuvauksissa Kööpenhaminassa pari viikkoa sitten

Viimeistään iltapäiväksi lähden koululle opettamaan. Tunnit kestävät neljään asti. Työmatkat pyrin taittamaan kävellen, koska hyötyliikunta. Muutamana iltana valmennan ja ohjaan  treeniryhmiäni sekä sisä- että ulkotreeneissä. Perjantaiaamut menevät myös Kello Kuuden treeniporukkani kanssa.

Joskus, usein viikonloppuna, hilpaisen junalla valmentamaan Espooseen My Body & Balance -studiolle, jonka osakas olen. Arki-illat ja viikonloput täyttyvät muutoin lasten harrastuksista, niin kuin varmaan monella muullakin perheenäidillä. Lisäksi olen aloittanut kirjoittamaan toista kirjaani.

Opettaja-yrittäjä

Työni koostuu siis monesta palasesta. Voisin kutsua itseäni opettaja-yrittäjäksi. Yrittäjyyden alle menee kaikki muu, paitsi opetustyö. Luennoin myös jossakin tilaisuudessa lähes joka viikko. On aina hauskaa päästä tapaamaan ihmisiä henkilökohtaisesti.

Itse voin sanoa nauttivani päivistäni, koska ne ovat aina hyvin erilaisia. Olen onnekas saadessani tehdä töitä, joista tykkään ja jotka eivät edes tunnu töiltä. En ole koskaan ollut tyyppi joka käy töissä vain rahan takia. Minusta Roope Salminen on sanonut jossain haastattelussa hyvin: ”Olen innostunut töistäni jopa enemmän, kuin vapaa-ajastani.” Tämä pätee jossain määrin myös minuun.

Välillä tuntuu, että olen jatkuvasti töissä, mutta olen silti paljon kotona. En koe, että elämäni olisi tällä hetkellä mitenkään liian kiireistä tai stressaavaa. Tehtävää on toki paljon, mutta minulla löytyy aina aikaa asioille, joita haluan tehdä. Liikun niin paljon, kuin toivoisinkin, näen perhettäni ja voin viettää aikaa lasten kanssa. Ehdin katsoa myös Netflixiä iltaisin miehen kanssa tai käydä kävelyillä ja tavata ystäviä. Nukkumisesta ei tarvitse töiden takia tinkiä.

Välillä voi olla hyvinkin kiireistä, kuten jokunen viikko sitten, jolloin samaan viikkoon sattui kolme reissua ja useampi deadline. Onneksi koulusta oli silloin vielä lomaa. Välillä taas on selvästi löyhempää ja silloin on ihanaa omistaa itselleen jokin arkiaamupäivä, ja käydä, tietysti, treenaamassa. Yrittäjyydessä on parasta omien aikataulujen määrittäminen. Toimin kyllä parhaiten silloin, kun tekemistä on tarpeeksi.

Olen työtilanteeseeni siis kaikin puolin tyytyväinen.

Esimerkkipäivä

klo 7-8 sähköpostiviesteihin vastaamista, päivän työlistan läpikäynti + aamupala ja lapset kouluun

klo 8-10 Blogin kirjoittamista, sisältöjen tuottamista, kuten kirjoittamista, kuvien ottamista, kuvien käsittelyä, videoiden editointia, postausten suunnittelua

klo 10-11 Oma treeni + videon kuvaus tai jos ei treeniä: kirjan kirjoittamista

klo 12-13 siirtyminen koululle ja lounas

klo 13-16 opetusta koulussa

klo 16-17 kotona, ruokaa ja oleilua

klo 17-18 sähköpostit ja illan treenin suunnittelu, lasten läksyt ja ehkä lasten kuljetus treeneihin

klo 18-19 Kello Kuuden treenien -ohjaus. Jos illalla ei ole ohjausta oma treeni lasten harrastusten aikana.

klo 19-> ehkä somepostauksen/blogin viimeistely ja julkaisu ja rentoilua kotona

Klo 22 nukkumaan

Kaikki postauksen kuvat ovat työpäivieni varrelta.

Olisipa mukava kuulla, mitä Sinä teet työksesi? Entä onko lukijoissani opettajia? Tai minun kaltaisiani sekatyöläisiä?

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Neljä Naista

hyvinvointi onnellisuus tyohyvinvointi
Kommentit (11)
 1. Maria Korpela
  28.1.2019, 19:34

  Täällä yksi opettaja myös, ja aloinkin seuraamaan sinua Instagramissa ja tätä blogia juuri siksi, että olen pohtinut miten itse voisi yhdistää bloggaamisen/sisällöntuotannon ja opettamisen. Tai sitäkin olen pohtinut, saako opettaja blogata tai mitä täytyy tällöin ottaa huomioon. Annat hienosti inspiraatiota itsellekin 🙂

  1. annasaivosalmi
   28.1.2019, 19:47

   Hei kivaa! Niin, saako ope blogata? Mitä mieltä sinä olet? Mä kuulisin mielelläni sun ajatuksia 🙂

  2. Kyllä minusta saa 😉 toki pitää sitten vähän miettiä, mitä blogiin kirjoittaa ja mihin tyyliin. Mutta sinulla on kivan iloinen ja pirtsakka tyyli!

   1. annasaivosalmi
    29.1.2019, 13:44

    Ihan totta! Mullakin on rajani, mutta toisaalta olen kirjoittanut tosi henkilökohtaisistakin aiheista. Opiskelijoilta en ole saanut vielä koskaan mitään negatiivista palautetta. Enkä kyllä työyhteisöstäkään.

  3. Kiva kuulla! 🙂

 2. Hanna-Kaisa
  28.1.2019, 21:52

  Heippa!
  Wau sinä supernainen❤️! Ihaillen seuraan sua instassa. Olen itse myös ope ja aikaa olisi tehdä kyllä lisäksi muutakin. En vain ole vielä keksinyt mitä se muu olisi. Liikuntaa ja urheilua rakastan yli kaiken.

  1. annasaivosalmi
   29.1.2019, 13:40

   Moikka! Kiitos viestistä 🙂 Sitten vaan miettimään, mitä se voisi olla. Vaarana on tietty aina se, että ”muu” imaisee täysin mukaansa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *