Kiinnitetty postaus

Mitä, jos sanonkin, että yksi ainoa sana on koko hyvinvointini taustalla

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Eikö hyvinvointi nimenomaan koostu monista yksittäisistä asioista, ja ole kokonaisuus, johon kuuluu esimerkiksi liikunta, ravinto ja lepo? Voiko, tai pitääkö, hyvinvointia edes kiteyttää yhteen sanaan? Ja jos voi, mikä se sana olisi minun kohdallani?

Vastaus on helppo: kyllä vain. Voin kiteyttää koko hyvinvointini yhteen ainoaan sanaan, ja tämä sana on: RUTIINIT.

Kuinka tylsältä se voi ehkä joistakin kuulostaa, mutta tuo sana määrittää kaikkea hyvinvointiani. Kaiken lisäksi minä myös rakastan rutiineja, en koe niitä tylsinä. Kun kerran olen löytänyt minulle sopivat tavat syödä, liikkua, nukkua tai hoitaa muutoin terveyttäni tai kauneuttani, pysyn siinä, enkä hötkyile. Ja miksi hötkyilisin? Jos kerran homma toimii!

Rutiineissa ei ole kyse kurinalaisuudesta tai itsensä piiskaamisesta, ehei!

Pikaratkaisujen sijaan pysyvyyttä

Uskon, että pitkäjänteisyys ja samana pysyvät rutiinit ovat hyvinvointini kulmakivi, koska päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen tehdyt valinnat muodostavat kokonaisuuden. Tavat tulevat jo selkärangasta, eikä minun tarvitse miettiä syömisiäni, liikkumista tai kauneusrutiinejani. Minun ei tarvitse tehdä valintoja joka päivä uudestaan, koska ne ovat jo itsestäänselvyys. Tämä on helpottavaa!

Sanotaan, että ”inspiraation etsimisen” voi unohtaa. Luotettavampia tekijöitä, jotka saavat meidät toimimaan ovat tavat. Tavat ja rutiinit pysyvät, vaikka inspiraatio olisikin välillä hukassa. Näin käy usein vaikkapa liikunnan suhteen. Aloitan kotitreenin, vaikka aina ei niin huvittaisikaan.. Into seuraa perästä!

Minun ei tarvitse tehdä valintoja joka päivä uudestaan, koska ne ovat jo itsestäänselvyys. Tämä on helpottavaa!

Miksi seuraan rutiineja? Eikö se ole vähän tylsää?

Aloitan aamuni aina lähes samanlaisella aamiaisella ja syön lähes kellon mukaan säännöllisesti, oli sitten arki tai loma. Liikun hyvin samalla rytmillä vuoden ympäri, ilman pidempiä breikkejä ja hoidan ihoani tai hampaita samojen rutiinien siivittämänä.

Menen lomillakin suht aikaisin nukkumaan yksinkertaisesti siksi, että huomaan negatiiviset muutokset nukkumisrutiineissani heti. Moni sanoo, että vaihtelu virkistää, mutta minä uskon rutiineihin. Niiden kautta olen saanut pysyviä tuloksia jokaisella elämän osa-alueella.

Tavat ja rutiinit pysyvät, vaikka inspiraatio olisikin välillä hukassa.

Varsinkin nyt kevään aikana rutiinien merkitys korostui, ja havahduin siihen, miten paljon ne helpottivat elämää. Rajoitukset vaikuttivat toki monella osa-alueella, mutta jatkoin liikkumista ja syömistä samoin kuin ennenkin. Erityisesti ihon hoidossa jo aiemmin tehty pohjatyö kantoi nyt hedelmää: etäpalavereissa oli helppo olla meikitön, koska iho voi erinomaisesti jo valmiiksi!

Olen käyttänyt Oslo Skin Lab -kollageenia säännöllisesti jo lähes kolme vuotta. En edes enää muista, miten ongelmallinen ihoni oli ennen, niin tottunut olen tähän hyvinvoivaan, terveeseen ja pehmeään ihooni.

Niinhän se on: me myös totumme ja sopeudumme vallitsevaan tilanteeseen, silloinkin, kun se on meille haitaksi. Ajattelin esimerkiksi, että ihon kuivuus ja lisääntyvät rypyt ovat asioita, jotka vaan täytyy sietää. Nyt en edes enää ajattele asiaa, ja se, jos mikä on ollut vapauttavaa! Yllätyin, miten jo 8 viikon kollageenitestijakso vaikutti ihooni. Tuloksista voit lukea täältä. En enää osaisi olla ilman, enkä kyllä uskaltaisi enää lopettaakaan!

Samoin esimerkiksi liian vähän nukkuvat tottuvat univajeeseen ja siitä aiheutuvaan krooniseen väsymykseen. Vasta, kun univaje poistuu, saattaa ihminen havahtua siihen, miten negatiivisesti liian vähäinen nukkuminen oli häneen vaikuttanut, ja kuinka paljon paremmin hän voi nyt.

Totumme ja sopeudumme vallitsevaan tilanteeseen, silloinkin, kun se on meille haitaksi.

Kauneusrutiineja ei pidä väheksyä

Kollageeni on yksi omista kauneusrutiineistani, joka ei unohdu missään tilanteessa. Niin itsestään selvää on, että sujautan kollageenijauheen aamulla vesitilkkaan tai vitamiiniporejuoman joukkoon. En halua väheksyä tai laiminlyödä kauneusrutiinejani, siinä missä en terveysrutiineitanikaan.

Kollageenit on helppo ottaa mukaan myös lomille, nyt kun liikkumis- ja matkustusrajoituksia on taas purettu. Miksi tinkisin rutiineistani reissuillakaan? Näin kesällä haluan panostaa erityisesti ihonhoitoon ja auringolta suojautumiseen. Aurinko voi toki tehdä ihon aluksi upeaksi, hehkuvaksi ja päivettyneeksi, mutta fakta on se, että aurinko on myös suurin yksittäinen ihoa vanhentava ja vaurioittava tekijä.

Kollageeni toimii itseasiassa kahdella tavalla: se hoitaa sekä ikääntyvää, että myös päivettynyttä ihoani.

Kasvojen ryppyjen syynä on useammin auringonotto, kuin pelkkä ikääntyminen. Selkeästi suurin osa ennenaikaisen vanhenemisen merkeistä, kuten rypyistä, johtuvat auringosta. Siksi korkean suojakertoimen aurinkovoiteen käyttö kasvoille on minulle kesäaikaan yhtä itsestään selvä rutiini kuin hampaiden pesu.

Itseasiassa tutkimuksessa on myös havaittu, että auringon vaurioittamassa ihossa esiintyy 20% vähemmän kollageenia, kuin ihossa, joka ei ole altistunut auringon UV -säteilylle. Ihon kollageenin tuotanto alkaa myös luontaisesti vähentyä 30 -vuotiaasta eteenpäin ja myös se saa rypyt ja juonteet lisääntymään. Iho veltostuu ja kimmoisuus vähenee.

Minun ratkaisuni on ollut ihon suojaaminen auringolta, sekä sisäisesti nautittu kollageenilisä. Oslo Skin Lab Anti Wrinkle kollageenivalmisteen nauttiminen sisäisesti toimii itseasiassa kahdella tavalla: se hoitaa sekä ikääntyvää, että myös päivettynyttä ihoani.

Rutiineista ratkaisu sinun hyvinvointiisi?

Jos Sinusta tuntuu, että jokin elämäsi osa-alue on retuperällä tai kaipaa muutoin kohennusta, voi uusien rutiinien vähittäinen omaksuminen olla ratkaisu. Olisiko rutiinisi esimerkiksi vartin aamuinen kävely, marjojen lisääminen aamupalaan tai vaikkapa 10 minuuttia aiemmin nukkumaan meneminen? Minä tunnen ihmisiä, jotka käyvät aamu-uinnilla joka ikinen päivä, oli sitten kesä taikka talvi. He uskovat tähän omaan, hyvää tekevään rutiiniinsa!

Uuden rutiinin aloittamisen jälkeen saatat yllättyä iloisesti. Uudesta tavasta tulee pikkuhiljaa rutiini, merkittävä hyvinvointisi rakennuspalikka!  Älä lannistu, vaikka rutiini ei heti juurtuisi, tarvitaan toistoa ja harjoittelua.

Ja rutiineissa ei ole kyse kurinalaisuudesta tai itsensä piiskaamisesta, ehei. Rutiinit tekevät ainakin omasta elämästäni täydempää ja rennompaa, koska ne antavat päiville raamit, mutta niiden ansioista voin hyvällä omalla tunnolla joustaa aina kun haluan. Pitkäjänteisyys niin terveyden kuin kauneudenkin hoidossa on avain, jolla saa uskomattoman hienoja tuloksia.

Jos et usko, kokeile vaikka!

Tilaa itsellesi Oslo Skin Lab:n The Solution kollageenijauhetta tämän linkin kautta todella edullisesti.

Saat lukijanani -60% alennusta ensimmäisestä neljän viikon pakkauksesta. Suosittelen!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Ohjattu vs. oma treeni – Kumpi parempi?

Tuu someen: @ansaivo

kauneus ihonhoito ikaantyva-iho ihonhoitotuotteet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *