Kiinnitetty postaus

Mikä siinä vanhenemisessa nyt on niin kauheaa?

Kaupallinen yhteistyö: NIVEA

Nuorentavia seerumeita, neuloja, kasvojumppaa, lisäravinteita ja pistoksia. Keinot ovat monet, joilla erityisesti naiset tavoittelevat nuorekkaampaa olemusta. Mikä siinä vanhenemisessa nyt sitten on niin kauheaa? Eikö se ole luonnollinen osa elämää? Me kaikkihan vanhenemme joskus.

En ole koskaan kriisiytynyt vanhenemisen aiheuttamista muutoksista: juonteet, kuopat ja äitiyden mukanaan tuomat muutokset kehossani ja ihossani ovat minulle ihan ookoo. Minulla ei ole täytteitä huulissa tai rinnoissa, minulle ei ole laitettu pistoksia, eikä yritetty suoristaa ryppyjä botoxilla. Vanhenemisessa minua pelottaa eniten tällä hetkellä omien vanhempien ikääntyminen, sekä se, miten he pysyvät terveinä.

Miltä minä näytän vanhana?

Olen 41 -vuotias nainen, ja kun katson äitiäni, voin saada aavistuksen siitä, miltä minä tulen näyttämään seitsemänkymppisenä. Äiti on vanhentunut kauniisti ja arvokkaasti, ryppyineen kaikkineen. Silti äiti on aina, niin kauan kuin muistan, pitänyt itsestään huolta ja vaalinut myös ulkonäköään.

Äiti on suositellut minulle voiteita ja kosmettiikamerkkejä, ja kävimme yhdessä myös kemikalioissa sekä Stokkan kauneusosastolla jo ollessani lapsi. Hän on opastanut minutkin hoitamaan ihoani, hiuksiani ja kannustanut syömään terveellisesti. Minä haluan vanheta samalla tavalla kuin äiti!

Vanhenemme vääjäämättä, eikä siinä ole mitään kauheaa. Minusta ei ole myöskään mitään kauheaa, jos haluaa auttaa ja tukea kehoa ja ihoa tässä luonnollisessa prosessissa. Esimerkiksi se, että kosteutan ihoani, annan sille (voiteiden muodossa) rakennusaineita säilyä kimmoisampana ja terveempänä, sekä se, että suojaan ihoni auringolta, ovat mielestäni sama asia, kuin, että tarjoan keholleni, lihaksilleni ja soluilleni laadukasta, monipuolista ja terveellistä ravintoa tai, että pidän kroppani toimintakykyisenä liikunnalla, vielä seitsemänkymppisenäkin, kuten äitini tekee.

Minun ei tarvitse näyttää kaksikymppiseltä, mutta haluan, että myös ihoni voi hyvin ja on kaunis vanhemmiten. Minulle Anti-Age -teksti voidepurkin kyljessä ei ole kirosana, päinvastoin. Silloin tiedän, että tuote antaa ikäiseni iholle sitä, mitä se kaipaa.

Vanhenemisen merkit

Ensimmäiset merkit ihon vanhenemisesta koin varmaankin joskus 35-vuotiaana. Aloin huomata juonteita, eikä iho ollut enää niin kimmoisa kuin ennen. Rypyt kuuluvat elämään, mutta tiedän, että hyvin hoidettu, ravittu ja kosteutettu iho ei näytä, eikä tunnu veltolta tai niin rypistyneeltä ja harmaalta.

Olen huomannut, että ihoni kaipaa erityisen paljon kosteutusta ja hoitoa, ja siksi annan näitä iholleni. NIVEA Q10 voiteita olen käyttänyt nyt reilu kolmisen vuotta, enkä vaihtaisi niitä enää pois. Ihoni voi nyt reilu 40 -vuotiaana paremmin kuin koskaan!

Klassikko – jo yli 20 vuotta

NIVEA Q10 sarja on klassikko ja se lanseerattiin jo yli 20 vuotta sitten. NIVEA toi ensimmäisenä Q10 -voiteen markkinoille, ja oli aikoinaan käänteentekevää lisätä voiteeseen Q10:ä, jota löytyy luonnostaan kaikista soluistamme. Huomattiin myös, että ihossa luonnostaan esiintyvä Q10-koentsyymi vähenee ihosta ikääntymisen myötä.

Q10-koentsyymi auttaa ihoa suoriutumaan paremmin luonnollisista korjaus- ja uusiutumisprosesseistaan, myös vanhenemisen yhteydessä. NIVEA Q10 -tuotteissa käytetään juuri tätä tehokasta antioksidanttia vähentämään stressiä ja vaurioita. Se tekee ihosta vähemmän alttiin juonteille ja rypyille – tutkitusti.

NIVEA Q10 sarja on kokenut vuosien varrella monenlaisia uudistuksia ja se on kehittynyt vastaamaan yhä paremmin ihomme tarpeisiin. Uusissa 2020-luvun Q10 tuotteissa Q10 on fermentoidussa muodossa, joka tekee Q10 -koentsyymistä 100% samanlaista kuin ihossa luonnollisesti esiintyvä Q10, joten iho on sille hyvin vastaanottavainen. Lisäksi mukana on kreatiinia, joka vahvistaa Q10-koentsyymin vaikutusta. Toisin sanoen Q10 auttaa ihoa vanhenemaan luonnollisen kauniisti!

Tiedätkö ihotyyppisi?

NIVEA Q10 -sarja on alyttömän monipuolinen, ja jokainen voi löytää klassikkosarjasta itselleen ja iholleen parhaiten sopivan tuotteen.

Mikä on sinun ihotyyppisi?

NORMAALI IHO – Q10 ratkaisu: NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle + Firming SK 30. Normaalin ihon Q10 Power Anti-Wrinkle + Firming päivävoiteessa on kaiken lisäksi korkea suojakerroin 30, joten se suojaa erinomaisesti myös auringolta. Aurinko on muuten tehokkaimmin ihoa vanhentava tekijä.

ERITTÄIN KUIVA IHO – Q10 ratkaisu: NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle + Extra Nourishing. Erittäin kosteuttava, ravitseva ja heleyttävä arganöljyä sisältävä uutuus(minun valintani tällä hetkellä). Päivävoiteessa SK 15. Lisäksi käytän Q10 Power Multi Action Pamperin Oil:ia, joka sisältää luomuviljeltyä arganöljyä. Ihana monikäyttöinen tuote! Öljyn käyttötavoista lisää tässä postauksessa.

ERITTÄIN HERKKÄ IHO – Q10 ratkaisu: NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle Soothing “Sensitive Skin” -voide erittäin herkälle iholle. Hajusteeton. SK 15. Tämä on ollut käytössä minulla silloin, kun iho “herkistelee” erityisesti, esim. talvisaikaan. Sisältää rauhoittavaa lakritsijuuriuutetta, joka vähentää ihon punoitusta.

SEKAIHO – Q10 ratkaisu: NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle Pore Refining. SK 15. Erityisesti sekaiholle kehitetty leväuutetta sisältävä Q10 -tuote, joka häivyttää ja supistaa ihohuokosia.

Minä vanhenen ja ihoni vanhenee. Minä haluan kuitenkin olla kuten klassikko, joka kantaa vuosikymmenien aikana keräämäänsä viisautta ja elämänkokemusta arvokkaasti ja ylpeydellä. Klassikon ei tarvitsekaan olla kuten nuoret ja tuoreet. Sillä on jotain muuta. Mikään ei voita klassikkoa!

Nyt on sinun vuorosi:

 • Mikä vanhenemisessa pelottaa, vai pelottaako mikään?
 • Onko vanheneminen sinusta kamalaa ja, jos on, niin miksi?
 • Onko sinusta ok yrittää hidastaa tai peittää vanhenemisen merkkejä? Missä menee raja?
 • Onko lukijoissani muita, jotka eivät ole ahdistuneet iän tuomista muutoksista, mutta haluavat kuitenkin hoitaa ihoa ja auttaa sitä ikääntymään luonnollisen kauniisti?

<3 Anna

P.s. NIVEA Q10 tuotteet ovat saatavilla tällä hetkellä K-Citymarketeista Plussa-kortilla -25%:n alennuksella Voimassa 14.6. asti. Esimerkiksi normaalin ihon Q10 -voiteelle, suojakertoimella 30, jää alennuksen jälkeen hintaa alle 9€ ja Arganöljyä sisältävälle Pamperin Oilille alle 12€. Hinta-laatu -suhde kohdillaan!

Lue myös edellinen postaukseni: Tärkein treenivaatteeni: urheiluliivit

Tuu someen: @ansaivo

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet ikaantyva-iho
Kommentit (12)
 1. Vanheneminen ei suuremmin huoleta – terveelliset elämäntavat kaiken a ja o, niillä mennään. Sitäpaitsi ikä tuo ainakin itselleni tiettyä tyyneyttä hyväksyä oma vanheneminen – kuka edes haluaisi olla ikuisesti nuori?! Nuorekas ja hyvinvoiva riittää ainakin minulle. Mulla on käytössä tuo Nivea Q10 missä SK30 – toiveena tätäkin kautta myös tuohon sensitive voiteeseen sama sk30.
  Näin muuten eilen äitisi kun tulin kaupasta päivällä, hän oli pyörällä liikkeellä. Ja häntä kun katsoo niin ei sinulla Anna ole vanhenemisen suhteen huolen häivää, niin sporttisen ja nuorekkaan oloinen äitisi on!

  1. annasaivosalmi
   31.5.2020, 08:55

   Kiitos viestistä! Sama täällä, ikä on tuonut rutkasti armollisuutta. Itsensä hyväksyminen on näin nelikymppisenä huomattavasti helpompaa kuin vaikka kolmekymppisenä ja alle. Näin ainakin mulla 🙂 Tuo sensitive-voide on ollut mullakin käytössä ajoittain ja todella hyvä idea, että siihenkin tulisi tuo SK30 kuten tuossa normaalin ihon voiteessa!

   Ihanasti kirjoitat mun äidistä! <3 Hän on kyllä reilu seitsemänkymppiseksi ihanan aktiivinen, urheilullinen ja nuorekas 🙂

 2. Olet todella upea ja kaunis nainen! Siksi ihmetyttää miksi käytät insta-storyissa blurraavaa filtteriä, joka silottaa ryppyjä ja tasoittaa ihon sävyä? Tuntuu tosi kurjalta, että edes noin kaunis nainen ei uskalla(?) näyttää todellista kuvaa itsestään… olisit upea esikuva, jos jättäisit filtterin käytön pois. Vai onko sen käytölle joku syy, mitä en osaa ottaa huomioon?

  1. annasaivosalmi
   31.5.2020, 09:12

   Moikka ja kiitos viestistä! Joo, tosiaan stooreissa käytän välillä filttereitä, ja tämän sinun viestisi jälkeen aloin oikein pohtimaan, että miksi.

   Mä en useimmiten käytä ollenkaan meikkiä kuvatessani someen, ja teen stoorit aina tosi naturellina. Stooreissa, esim videoissa, joissa puhun kameralle, mun kasvot ovat usein erittäin lähellä kameraa. Itseasiassa luonnottoman lähellä, en edes ole noin lähellä keskustelukumppaniani normitilanteissa. Tällöin tuntuu, että jokainen ihohuokonenkin näkyy ruudulla 🙂 Filtteri on varmaan mun tapani “ehostautua” kuvaustilanteessa, jossa muutoin en ole mitenkään laittautunut. Ehkä se on tapani olla hieman vähemmän paljaana, kun kuvaan vain 20 sentin päästä kasvojani.

   Mun edellisessä postauksessa, jossa kerroin urheiluliiveistä, otin postauksen kuvat “suoraan sängystä”. Niissä näkyy juuri heränneen silmänaluset ja hapsottava tukka. Äitini kommentoikin kuvia minulle ja sanoi, että näytit vähän väsyneeltä.. Niin olinkin, kun olin juuri herännyt 😀 Ei minulla ole tarve olla kuvissa aina parhaimmillani ja laittautuneena, koska en ole sitä normielämässäkään. Silti valikoin ne edustavimmat kuvat someen, kuten varmasti useimmat ihmiset tekevät. Huonommat kuvat jäävät julkaisematta.

   Mutta hyvä, että tätäkin asiaa tuli pohdittua. Mun mielestä on mahtavaa, että te lukijat kannustatte mua ottamaan filtterit pois ja olemaan täysin oma itseni, suodattamatta ja paljaana. Mä kun olen jotenkin ajatellut, että stoorejani on ollut “kivampi katsoa”, kun ei tarvitse jokaista ihohuokosta puhelimen ruudulta laskea. Mutta ehkäpä rohkaisujen myötä jätänkin kaikki filtteri veks! Kiitos paljon siis kommentista ja ihanaa kesää 🙂

   1. Ihanaa, ettet loukkaantunut ❤️ Kannustan todella! Toivottavasti näyttäisin nelikymppisenä edes puoliksi noin upealta kuin sinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *