Kiinnitetty postaus

Maskne – Ennaltaehkäise ja hoida kasvomaskin käytöstä johtuvat iho-ongelmat

Kaupallinen yhteistyö: NIVEA

Törmäsin maskne -käsitteeseen ensimmäisen kerran nyt syksyllä, kun maskin käyttö yleistyi. Maskne viittaa kasvomaskin käytöstä aiheutuviin iho-ongelmiin, jopa suoranaiseen akneen ja näppylöihin, joita ihoon voi alkaaa säännöllisemmän maskin käytön myötä ilmestyä.

Otetaan maskisuositus tosissaan

Lokakuun alkupuolelta asti meillä Turun lukioissa on ollut vahva maskisuositus. Se tarkoittaa sitä, että olen pitänyt maskia keskeytyksettä useita tunteja päivässä koulussa ollessani. Tähän kun vielä lisätään kauppareissut ja muut julkiset paikat, niin maski on kasvoilla päivittäin todella paljon.

Totta kai kannan vastuuni ja käytän maskia, se on selvä. Mutta maskin käyttö vaatii, varsinkin näin alkuvaiheessa totuttelua. Maski aiheuttaa epämukavuutta ja hankaluutta, koska en ole sellaista joutunut eläissäni pitkiä aikoja käyttämään. Toisin on varmasti esimerkiksi hoitohenkilöstöllä, jonka työvarusteisiin maski monesti olennaisesti kuuluu. Vai oletteko te terveydenhuollon ammattilaiset huomanneet maskin vaikutuksia ihoon?

Maski kasvoilla montakin tuntia päivässä – ja sen huomaa!

Opettajana puhun paljon ja maskin kanssa se on hankalampaa. Tuntuu, että puheestani on vaikeampi saada selvää. Äänenvoimakkuutta tulee nostettua huomaamattaan ja tämä voi äänityöläiselle olla pitkällä aikavälillä kohtalokasta. Lisäksi lämmin hengitysilma ja pisarat kostuttavat maskin ja iho hautuu maskin alla. Tuntuu, ettei iho pääse normaalisti hengittämään ja epäpuhtaudet muhivat kosteassa.

Olen kokeillut sekä kangas- että kertakayttömaskeja, jotta löytäisin itselleni parhaiten sopivan vaihtoehdon tilanteessa, jossa kuitenkin haluan ehdottomasti suositusten mukaisesti maskia käyttää. Olen myös huomannut, että silmämeikki ei kestä maskista huokuvaa kosteutta ja ripsarit ovatkin usein valuneet silmien alle. Meikkivoiteen jätin heti kättelyssä pois, se kun löytyi päivän päätteeksi maskista.

Iho kärsii maskin alla

Maskin käyttö kertoo siitä, että ajattelet muita ihmisiä ja kannat vastuuta yhteisesti. Varsinkin kuiva- ja herkkäihoiset voivat kuitenkin kärsiä punoittavasta, kuivasta ja kutisevasta ihosta kasvosuojan käytön takia.

Maski voi liimautua ihoon, ihohuokoset tukkeutuvat ja iho tuntuu epäpuhtaalta. Itse ihmettelin leukaan ilmestyneitä kipeitä näppylöitä, kunnes oivalsin yhteyden maskin käytön aloittamisen ja näppylöiden välillä.

Ennaltaehkäise ja hoida maskne – Puhdista!

Maskin käytöstä johtuvaan ihoärsytykseen ja maskneen löytyy apua. Itse huomasin, että iho vaatii sekä enemmän puhdistusta että kosteutusta, mutta hellävaraisemmilla tuotteilla. Herkälle iholle kehitetyt NIVEA Soothing -voiteet sopivatkin erinomaisesti kasvosuojan käytöstä ärsyyntyneelle iholle sekä myös ennaltaehkäisemään maskne-oireita.

NIVEA Sensitive misellivesi sekä Nivea Sensitive puhdistusliinat toimivat hellävaraiseen ihon puhdistukseen heti maskin käytön jälkeen. Iho tuntuu raikkaalta ja se pääsee jälleen hengittämään kunnolla. Puhdistuspyyhkeillä tai misellivedellä voi myös sipaista levinneen silmämeikin kätevästi ja hygieenisesti pois kasvoilta. Siksi kannankin puhdistuspyyhkeitä myös mukanani töissä.

Ihon syväpuhdistukseen käytän NIVEA Glow Rice Scrub kuorintavoidetta, joka on hellävarainen ja suunniteltu herkälle ja kuivalle iholle. Voide kuorii ihon todella hellävaraisesti ja poistaa kuollutta ihosolukkoa. Ihohuokoseni eivät ole tukkeutuneet niin helposti, kun käytän riisikuorintaa silloin tällöin, noin kerran viikossa.

Ennaltaehkäise ja hoida maskne – Kosteuta!

Puhdistuksen jälkeen ihoa kannattaa kosteuttaa iholle sopivilla kosteus- tai anti-age -voiteilla. Hajusteeton NIVEA Soothing Day Cream -päivävoide suojaa ihoa maskin käytöstä aiheutuvalta ihoärsytykseltä, kuivumiselta ja punoitukselta. Voide imeytyy erittäin nopeasti, joten maskin voi asettaa kasvoille heti voiteen levittämisen jälkeen.

Raikas ja puhdas olo koko päivän! Ihohuokoset eivät mene tämän päivävoiteen avulla tukkoon. Voiteen lakritsijuuriuute vähentää ihon punoitusta ja hillitsee tulehduksia.

Niin ikään hajusteeton NIVEA soothing Night Cream -yövoide rauhoittaa maskin käytöstä stressaantunutta, punoittavaa ja ärsyyntynyttä ihoa ja auttaa sitä palautumaan kasvosuojuksen aiheuttamista ongelmista.

Tämä herkän ihon hajusteeton voide sisältää myös lakristijuuriuutetta, joka hillitsee tulehduksia ja vähentää punoitusta. Voide myös tukee ihon luonnollista vastustuskykyä ja auttaa tasapainottamaan ihon omaa kosteustasoa.

Jos kaipaa jo kasvovoiteelta anti-age -ominaisuuksia (35+), niin silloin hyvä valinta masknen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon on NIVEA Q10 Power Shooting Day Cream. Voide on hajusteeton, herkälle iholle kehitetty ja sisältää Q10:tä, joka on 100% identtistä ihon oman Q10:n kanssa.

Rypyt vähenevät näkyvästi jo 4 viikossa ja voiteessa on samaa rauhoittavaa ja punoitusta vähentävää lakritsijuuriuutetta, kuin kahdessa aiemminkin mainitsemassani herkän ihon tuotteessa.

Oikeilla tuotteilla iho voi hyvin

Ennaltaehkäisemällä voin auttaa ihoani voimaan hyvin maskin käytöstä huolimatta. Jo ilmenneitä ongelmia ei kannata vain piilotella maskin taakse, vaan hoitaa sopivilla tuotteilla. Maskin käyttö on tärkeää ja haluankin kannustaa lukijoitani noudattamaan suosituksia mahdollisuuksien mukaan.

Minkälaisia vaikutuksia olette huomanneet maskin käytöllä ihoon tai muutoin?

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Oma ruokavalioni – Tsekkaus on tarpeen aina silloin tällöin

kauneus ihonhoitotuotteet ihonhoito akne
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *