Lukiomeikki

Mua vähän hymyilyttää. En tiedä onko kiittäminen instagramin hyviä filttereitä vai mitä, mutta olen nyt parin viikon sisään saanut useita viestejä ja kommentteja, että voisinko kertoa lisää siitä, miten meikkaan. ”Päivämeikkisi on tosi freshi! Miten teet sen?” ”Miten meikkaat silmät?” tai ”Mitä tuotteita käytä?”.

Ai miksi mua hymyilyttää. No.

Omasta mielestäni en ole sitten lukiovuosien muuttanut meikkaustyyliäni. Noloa! Tiedän, mutta olen jämähtänyt. Okei, myönnän, että olen joutunut lisäämään iän myötä joitain juttuja, mm. meikkivoiteen, valokynän ja luomivärin. Mutta kaiken kaikkiaan meikkini on ihan sama, kuin vuonna 1997.

Hoidan ihoani nykyään toki enemmän. Kosteutan, tipotan ja käytän silmänympärysvoidetta. Näitä ei nuorempana niin tarvinnut. Lisäksi olen huomannut, että poskipuna tuo kasvoilleni ilmettä.

Jos teen päivisin kotona töitä, en meikkaa lainkaan. Liikun paljon, enkä siksikään kaipaa meikkiä arkena. Jos suuntaan kodin ulkopuolelle, tai palaveriin, tulee meikattua enemmän.

Pohja on kaikkein tärkein

Koskeutan ihon ensin hyvin ja lisään päälle meikkivoiteen. Häivytän tummat silmänaluset ja muut kuopat valokynällä.

FullSizeRender 537
Tästä rasvaa on menossa jo kolmas purkki.
FullSizeRender 536
Mustien silmänalusten kauhu: Origins GinZing ja YSL:n valokynä

Lisään kevyesti puuteria. Diorin puuteri on tosi jännä. Se on melkein valkoista jauhetta, mutta jättää ihon pinnan tosi luonnolliseksi ja puuteri sulautuu täydellisesti ihon omaan väriin. Jos olen päivettynyt, niin lisään myös aurinkopuuteria hieman  ja lopuksi poskipunaa poskiluun korkeimpaan kohtaan.

FullSizeRender 533
Diorin irtopuuteri on uusimpia löytöjä. Ostin sen alunperin, koska kuvauksissa tarvittiin usein puuteria, jottei naama kiillä, mutta nykyään huomaan käyttäväni sitä päivittäin.

Silmät ja kulmat

Kulmat meikkaan rajauskunällä ja kulmageelillä. Samaa rajauskynää käytän joskus myös alaluomiin. Yläluomille levitän harmaata tai ruskeaa, luonnollista varjostusta, jotta silmät tulevat paremmin esiin, varsinkin silmälasien takaa. Rajaan yläluomen nestemäisellä linerilla (mulla on ollut tämä sama linerimerkki ja malli käytössä lukiosta asti!!!). Mustaa ripsaria pari kerrosta (mulla ei ole tekoripsiä).

Huulipunaa olen alkanut viimevuosina käyttää enemmän. Välillä nudempi, mutta aika usein punainen. Mulle sopii omasta mielestä vähän oranssiin taittavat punaisen sävyt. Mutta pakko myöntää, että aika usein arjessa mennään (tyttäreltä ”lainatulla”) Baby Lips Cherry Me, huulirasvalla.

FullSizeRender 534
Iän myötä olen tarttunut seerumeihin. Luomiväripalettina Lancomen nude-paletti.
FullSizeRender 535
Kulmat, silmät ja rajaukset. Keskellä mun suosikki.

Ja siinä se on. Lukiomeikki, pienillä lisäyksillä. Aikaa menee noin vartti. Tai en ole koskaan ottanut aikaa, mutta kauaa en vessassa aamuisin viihdy. Sinne on muitakin tulijoita 🙂

Jos jotkut tuotteet pitää nostaa esille, niin ne ovat tuo L’Occitanen Creme Divine -voide, YSL:n valokynä ja Origins GinZing -silmänympärysvoide (joka ihan oikeesti tekee häivyttää tummat silmänaluset, kun sitä lisää aamuisin).  Pakko antaa peukkua myös tuolle nestemäiselle L’orealin linerille. Se on ollut mun meikkipussin luottopakki(tumman ruskeana) jo yli 20 vuotta.

Mut meikkikään ei pelasta jos kulmat on kurtussa ja suu mutrulla, eli kyllä se hymy on, joka mun mielestä kasvot valaisee.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Muiden elämä on niin paljon helpompaa!

FullSizeRender 538

 

Kommentit (1)
  1. Parhaat ja huonoimmat juoksukengät - Anna Saivosalmi
    3.12.2017, 08:00

    […] Lue myös edellinen postaukseni: Lukiomeikki […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *