Lastenvaaterumba – näin piinasta pääsee helpolla

Pari kertaa jalassa olleet lenkkarit ovat jääneet pieniksi. Eivätkä ne kelpaa edes pikkuveljelle, koska väri on pinkki. Housut nousevat puoleen sääreen ja onpa kaapin perukoille unohtunut kolme kokoa liian pieniä vaatteitakin. Talvikamat pitäisi siivota pois ja keveämmät vermeet kantaa ja järjestää tilalle. Takkeja, kenkiä, housuja, paitoja ja muutama sukka. Huoh. Onko todella olemassa ihmisiä, jotka nauttivat tästä?

Rumba on jokakeväinen ja jokasyksyinen. Teen homman yleensä urakkana, jotta sen saisi nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Jos vertaan lastenvaaterumbaa oman kaapin kevät- ja syksypäivitykseen, on työtä lasten kohdalla triplasti enemmän. Minulla ei useinkaan jää vaatteita pieneksi, ja talvisäilöön menee oikeastaan vain talvitakit ja -kengät.

Mutta mihin tunkea kaikki pieneksi jääneet vaatteet ja kengät ja minne säilöä vielä mahdollisesti myöhemmin käyttöön tulevat vermeet? Homman aloittamisen ajatteleminenkin on minusta uuvuttavaa, niin suuritöinen se usein on. Mutta tehtävä, mikä tehtävä.

Aloitan tyhjentämällä lasten kaapit ja laatikot. Siis oikeasti tyhjentämällä kaikesta, siihen vain lattialle. Sen jälkeen käyn kasat nopeasti, vaatekappale kerrallaan läpi, ja arvioin toimiiko rätti vielä tänä keväänä, vai ei. Joskus tarvitaan asianomainen (usein vastahankainen) sovittaja. Lajittelun hoidettuani etsin käsiini sinisiä kasseja.

Sinisellä selviää

  1. IKEA:n kassit toimivat mitä moninaisempiin tarkoituksiin. Käytän niitä treenikamojeni kuljettamiseen urheilupuistoon, matkalaukkuna, pyykkikassina sekä halkojen kuljetukseen, ja ties mihin. Pakkaan lasten talvikengät yhteen IKEAN:n kassiin ja aikuisten kengät toiseen. Sitten vain roudaan kassit kellariin (koska meillä sellainen on!). Vaarana on tietysti se, että kellari lainehtii kohta sinisenään..
  2. Pieneksi jääneet vaatteet ja kengät kerään kolmanteen kassiin. Jos setvin sekä tytön että pojan kaappeja, laitan pojan ja tytön vaatteet heti eri kasseihin. Tämä auttaa kierrätyksessä.
  3. Myyn tai annan vaatteet pakettina eteenpäin, koska ovathan samanvuotiset vaatteet usein samaa kokoa. Minulla ei ole kärsivällisyyttä kuvata jokaista vaatetta kerrallaan ja laittaa niitä nettikirppikselle myyntiin, vaan, jos haluan vaatteet myydä, otan kuvan kaikista samankokoisista vaatteista kerrallaan (laskostettuina) ja lataan paketin kuvan nettiin. Hinta vain tarpeeksi alas, ja avot. MYYTY.
  4. IKEA:n pussukka siirtyy seuraavalle omistajalle ja vaatteista on päässyt eroon kertarysäyksellä ja pienellä vaivalla. Ja samalla joku muu lapsi on saanut valtavan kasan vaatetta erittäin huokealla hinnalla. Winwin! Toisinaan käymme ihan oikealla kirpputorilla myymässä. Turussa ainakin Kårenin kirppis on hyvä!
  5. Nyt kun lapset ovat isompia, annoin heille porkkanan: jos he siivoavat omat kaappinsa liian pienistä vaatteista ja ne saadaan myytyä, saavat he itse pitää rahat. Tämä toimi! Kumpikin käytti tunteja homman suorittamiseen, rahan kiilto silmissä tietysti. Ja rahaa kilisi. Mutta kaapit tulivat siivottua.
  6. Myyn vaatteita suljetuilla fb- kirppiksillä, jossa lähes kaikki ostajat/myyjät tuntevat toisensa ja ovat samalta alueelta (ei postittamista). Annamme myös paljon vaatteita/urheiluvälineitä ym. sukulaisten/tuttujen lapsille. Jonkin verran menee myös kierrätyslaatikkoon.

Onko sinulla muita hyviä kikkoja lastenvaaterumbaan? Kerro ihmeessä meidän muidenkin iloksi, niin saadaan arki luistamaan.

<3 Anna

 

hyvinvointi perhe
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *