Lapsiperheen rento aktiiviloma pienellä luksuksella – Hyvinkään Sveitsi kokemuksia

Kun meidän perheemme lähtee lomalle, on yhtä monta vaatimusta ja toivetta, kuin on lomailijaakin. Minä kaipaan liikunta- ja treenimahdollisuuksia, hyvää ruokaa ja pientä ylellisyyttä. Lapset toivovat aktiviteetteja, tekemistä ja viihdettä. Mies taas arvostaa hyvin samankaltaisia asioita kuin minäkin, sekä lisäksi hyvää palvelua ja kaunista ympäristöä.

Hotel Sveitsi – 70 -luvun unelma

Vietimme pääsiäisen perheen kanssa Hyvinkäällä Hotel Sveitsissä. Hotelli on rakennettua alunperin 1970 -luvulla ja mm- Urho Kekkosen tiedetään viihtyneen Sveitsissä. Viime vuonna hotelli avattiin täysin uudistuneena.

Erittäin positiivista oli meidän visuaaliseen silmäämme se, että täydellisestä uudistuksesta huolimatta 70 -luvun henki oli säilytetty sisutuksessa. 70 -luvun arkkitehtuuri näkyy edelleen Sveitsissä, vaikka huoneet ja julkiset tilat hohtavat uutuuttaan.

Huoneemme oli tilava ja erittäin siisti. Sisustus hiveli silmää yksityiskohdillaan ja erityistä ihastusta keräsi tilava kylpyhuone.

Sveitsin aktiviteetit – SeikkailuSveitsi

Vietimme Sveitsissä kaksi yötä ja tässä ajassa ehdimme hyvin tutustua Sveitsin monipuoliseen tarjontaan. Kaikki aktiviteetit ja palvelut sijaitsevat aivan hotellin vieressä tai sen yhteydessä. Autoa ei tarvittu koko lomamme aikana.

Saapumispäivänämme suuntasimme SeikkailuSveitsiin, joka on ulkokiipeilypuisto köysi- ja kiipeilyratoineen. Meidän perheemme nautti täysin siemauksin kiipeillen puiden latvojen tasalla, eikä lapsia meinannut saada lähtemään pois.

Illallisen nautimme Tila -ravintolassa. Ruoka oli maukasta ja listalta löytyi syötävää sekä aikuisille että lapsille.

Polkujuoksua ja virtuaalitreenejä

Heräsin porukastamme ensimmäisenä ja suuntasin omalle aamulenkille pitkin Sveitsin ympäristön polkuja. Ilokseni löysin myös puuportaat aivan hotellin lähellä, jossa saatoin tehdä pienen porrastreenin. Nautin hiljaisesta metsästä, lintujen laulusta ja auringon noususta.

 

Palattuani tein itselleni kylvyn, jossa join aamukahvin. Luksusta, sanon minä! Juuri sellaista pientä ylellisyyttä, jota lomaansa kaipaa.

Kylvyn jälkeen suuntasimme koko porukka aamiaiselle. Hotel Sveitsin aamiainen oli runsas ja monipuolinen. Vaikka menimme aamiaiselle vasta klo 10 jälkeen aamulla, oli kaikkea vielä runsaasti esillä ja ruuat olivat kauniisti esillä. Tykkään siitä, että aamiaisella voi nauttia kiireettömyyden tunnusta. Sveitsissä se onnistui, koska aamiaisalue on niin iso.

Aamiaisen jälkeen tutustuimme luontopolkuihin, joita Sveitsin ympäristössä on valtavasti. Maasto on kaunista ja Sveitsin ulkoilualueilla on pitkät perinteet aina 1800 -luvulle asti.

 

Lapset odottivat kovasti pääsyä SuperParkiin, joka sekin sijaitsee hotellin kanssa samassa rakennuksessa. Itseasiassa hotellin kyljessä on oikea viihdekeskus, josta löytyy myös mm iso elokuvateatteri sekä kuntokeskus FitPark.

Treeniä ulkona ja sisällä

Lasten pomppiessa trampoliineilla me aikuiset suuntasimme FitParkiin treenaamaan. Kaipasin ohjattua treeniä, mutta pääsiäisen vuoksi ohjattuja tunteja ei ollut tarjolla. Sen sijaan klikkasin päälle virtuaalitunnin kahvakuulalla. Toimii! Hikoilin puoli tuntia kuulien kanssa ja toisen puolituntia tein vetreyttävää keppijumppaa ja venyttelyä.

Lounaan nautimme hotellin ravintolassa ja sitten olikin aika suunnata Sveitsin uimalaan, jonne FitParkin ohella hotellivierailla on vapaa pääsy. Uimalaan pääsee kätevää yhdyskäytävää pitkin. Kävin myös uimalan ulkopuolella sijaitsevassa “avannossa” eli kylmävesialtaassa. Ai että tuli hyvä olo! Kesällä avautuu myös maauimala.

Tekemällä rennoksi

Kokonaisuutena lomamme oli erittäin onnistunut. Lapsilta kysyessäni, mitä mieltä he olivat, sain TOP -vitosen, joka poikkesi meidän aikuisten TOP-vitosesta. Tämä kertoo minusta hyvin siitä, että loman tulisi tarjota monipuolisia mahdollisuuksia koko perheelle.

Aktiiviliikkujana arvostan todella hotellin kuntoilumahdollisuuksia. Suoraansanottuna en edes mene sellaiseen hotelliin, jossa ei ole kuntosalia, siis jos voin itse tähän vaikuttaa. Sveitsissä plussaa isosta ja tasokkaasta liikuntakeskuksesta sekä lisäksi polkujuoksu- ja porrastreenimahdollisuuksista.

Lasten kanssa on mukavampi matkustaa. jos heille on tarjolla tekemistä. Sveitsissä sitä oli yllin kyllin.  Kaikesta tekemisestä huolimatta saimme myös rentouduttua koko jengi. Huoneemme sängyt ja vuodevaatteet olivat todella laadukkaat ja huoneessa oli hiljaista, vaikka hotelli olikin täynnä porukkaa. Paljon näkyi olevan lapsiperheitä reissussa, enkä ihmettele. Onhan Hyvinkäälle esim Helsingistä alle tunnin matka. Turustakaan ei omalla autolla kestänyt kauaa ajella.

 

TOP-5 Lasten Sveitsi

  1. SeikkailuSveitsi
  2. Ruoka ja palvelu
  3. SuperPark
  4. Uimala
  5. Elokuvateatterin karkkivalikoima

TOP-5 Aikuisten Sveitsi

  1. Viihtyisyys (huone, hotellin sisätilat ja ympäristö)
  2. Palvelu ja ruoka
  3. SeikkailuSveitsi
  4. FitPark
  5. Uimala

Menemme ehdottomasti Hyvinkään Sveitsiin vielä uudestaankin!

<3 Anna

 

 

hyvinvointi perhe onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *