Kotitreenivälineet – Muutamilla pärjää, jätä nämä kauppaan!

* sisältää mainoslinkin

Kotona treenaaminen ei ole varusteista ja välineistä kiinni, mutta toki oikeilla välineillä voi tehdä treenistä monipuolisempaa, kehittävämpää ja hauskempaa. Välineillä saa treeneihin vaihtelua ja haastetta. Tässä postauksessa esittelen omat kotitreenivälinesuosikkini perusteluineen. Sekä myös ne välineet, joita en ehkä hankkisi.

Kotitreenivälinesuosikit

Jumppamatto

Hyvä alusta on treenikaverini lähes aina. Kotona treenatessa alustan käyttö takaa hyvän pidon, sekä lattialla tehtävissä liikkeissä miellyttävän alustan. Joogaan hyvä ja pitävä alusta on ehdoton.

Toki joskus jumppaan myös normimattojen päällä tai käytän sohvatyynyjä polvien tai takapuolen alla. Minulla on erikseen matot, joita käytän ulkona ja matot, joita käytän sisätreeneissä. Kehonpainotreeneissä ei tarvita muuta, kuin sopiva alusta.

Kuva: Jenni Virta kirjassa Treenaa kotona 10,20 tai 30 minuuttia (Tammi)

Kahvakuula

Kahvakuula on ollut loistohankinta Sen avulla treeneihin saa juuri sopivasti lisäpainoa ja voimatreenitkin onnistuvat kotona. Minulla on parikin 8kg:n kuulaa. 6-8kg on hyvän kokoinen kuula aloittelijalle. Tällä hetkellä tosin tuntuu, voimien kartuttua, että 12-16kg:n kuulille olisi tarvetta.

Kuulat toimivat loistavana lisäpainoina kyykyissä, askelkyykyissä ja maastavedoissa. Niillä voi tehdä heilautuksia tai treenata keskivartaloa. Ylävartalotreeneissä, kuten pystypunnerruksissa, hauiskäännöissä tai ojentajaliikkeissä kuulat ovat myös suosikkejani. Kahvakuula ei vie paljon tilaa ja treenivälineenä se on todella monipuolinen. Ehdoton suosikki!

Jumppapallo

Jumppapallon päällä tehtävät liikkeet aktivoivat paljon sellaisia, erityisesti keskivartalon, pieniä tukilihaksia, jotka eivät tasaisella alustalla tehtäessä saa harjoitusta. Pallo on siksi yksi luottotreenivälineeni, erityisesti coretreeniin. Pallojumppa on paitsi hauskaa, myös yllättävän tehokasta ja huomaan treenaavani pallolla usein myös salilla ollessani.

Jumppapallo on edullinen hankinta ja coretreenien lisäksi sillä voi treenata jalat ja takapuolen. Jumppapallon ainoa huono puoli on sen säilytys. Se vie melko paljon tilaa pumpattuna.

Kuminauhat

Raskastan kuminauhoja. Minulla on niitä eri paksuisina, levyisinä ja mallisina. Pitkiä, lenkin mallisia vastuskuminauhoja käytän esim leuanvetotreeneissä ja keskivartalotreeneissä. Ohuilla, pitkillä vastuskumppareilla teen taukojumppaa ja pienillä minikumppareilla treenaan jalkoja ja takapuolta. Halpa ja hyvä treeniväline, joka kulkee myös aina mukanani reissuilla.

Trx-valjaat

Hieman hintavampi hankinta, mutta ehdottomasti hintansa väärtti. Olen treenannut Trx -valjailla reilut viisi vuotta ja niistä on tullut suosikkini niiden monipuolisuuden ja haastavuuden takia. Trx:illä voi treenata koko kropan: jalat(kyykyt, askelkyykyt, pistoolikyykyt, kyykkyhypyt), ylävartalon (soudut, punnerrukset, ojentajat, hauikset) sekä erityisesti keskivartalon. Trx:n vahvuus on sen turvallisuus ja se, että Jokaisessa trx-liikkeessä myös keskivartalo on aina töissä, koska treenit tehdään omalla kehon painolla.

Otan trx:t aina myös matkoille ja mökille mukaan. Etsin sopivan kiinnityspaikan niille ja voila: kuntosali on siinä. Trx-valjaista on olemassa myös edullisempia versioita (ei  nimellä trx). Näistäkin löytyy ihan hyviä vaihtoehtoja. Minullakin on aitojen trx:ien lisäksi esim Gymstickin vastaavat. Tärkeää on huomioida ”kopioiden” kanssa kiinnityssysteemi.

Trx-treeniä mökillä

Myös nämä treenivälineet omistan

Minulle on kertynyt koko joukko erilaisia treenivälineitä. Tässä vielä listää niistä, joita meiltä kotoa löytyy. Kaikki eivät tosin ole yhtä kovassa käytössä..

Käsipainot – sekä pienet kolmikiloiset että isommat säädettävät. Käytän, mutta en niin usein, kuin kahvakuulaa.

Keppi – Puinen harjanvarsi, ostettu Biltemasta parilla eurolla ja toimii taukojumpparinani, kun teen töitä kotona koneella. Halpa ja hyvä hankinta.

Spinningpyörä – hankin pyörän vuosia sitten alesta ja sillä on tullut sotkettua sellaisina päivinä, kun lenkille ei ulos viitsi lähteä. Hyvää musaa tai kirja korviin ja treenaamaan.

Leuanvetotanko – leuanvetotankomme sijaitsee makuuhuoneessa ja houkuttelee roikkumaan aamuisin ja treenaamaan leuanvetoa. Myös lasten suosikki.

Puolapuut – puolapuut ovat myös kätevät. Niiden avulla voi tehdä erilaisia coreliikkeitä ja myös venytellä.

Voimistelurenkaat – toimivat pääpiirteittäin samaan tapaan kuin trx-valjaat, mutta kallistun useimmiten trx:iin. Puiset voimistelurenkaat ovat kuitenkin sisutuksellisesti kauniit.

Treenipenkki – puinen, tukeva treenipenkki mahdollistaa sen, että voin myös kotona tehdä samat liikkeet, kuin salilla penkillä tai boxilla. Toisaalta, myös tukeva, muuhun tarkoitukseen tehty rahi tai penkki käy ihan yhtä hyvin.

Levypainot ja tanko – minulta löytyy kellarin kotisallta myös kyykkäysräkki olympialevytankoineen ja painoineen. Huomaan, että kellariin tulee silsi harvemmin mentyä ja treenattua tulee useammin niillä välineillä, jotka löytyvät näkyviltä asuinkerroksestamme. Hard core -treenajalle varmasti pop, mutta minulla jääneet vähälle käytölle.

Vatsapyörä – kiva pieni kidutusvempele.

Fitness-bag – sisällä on hiekkaa tai muuta ”liikkuvaa” materiaalia, joten paino jakautuu liikkeissä epätasaisesti ja tuo lisähaastetta.

Hyppynaru – tällä treenaan useimmiten ulkona, koska maljakot.

Nyrkkeilyhanskat ja säkki – nämäkin löytyvät kellarista. Ovat olleet melko vähällä käytöllä, mutta tämä voi johtua myös omasta heikonpuoleisesta nyrkkeilytekniikasta.

Tasapainolauta – missähän tämä väline on tällä hetkellä? Meillä ei ole tälle löytynyt paljoakaan käyttöä. Toki esim kuntoutusvälineenä hyvä.

Hierontarulla & triggerpallo – miehen käytössä päivittäin. Kehonhuollon ykköset.

Nämä vielä haluaisin

Kädensijallinen kuntopallo – testasin kädensijallista kuntopalloa Hobby Hall:n kuvauksissa ja ihastuin. Tämä on saatava. Kädensijojen asniosta pallosta saa tukevan otteen. Sitä voi käyttää lisäpainona alavartaloliikkeissä, lantionnostoissa ja vatsatreeneissä sekä haastajana punnerruksissa ja lankuissa.

Painavammat kahvakuulat – niin kuin kerroin aiemmin, kahdeksan kilon kuula alkaa tuntua liian kevyeltä

Soutulaite – Katsottuani kaikki House of Cards -jaksot Netflixistä ihastuin päähenkilöpariskunnan tapaan treenata soutulaitteella kotona.

Gymstick -original jumppakeppi – myös tätä testasin kuvauksissa ja huomasin, miten monipuolinen treenivälinen gymstick on. Menee pieneen tilaan ja noiden lenksujen ansiosta on monipuolisempi kuin peruskeppi. Hankintalistalle!

 

Onko listalla sun suosikkeja tai inhokkeja?

<3 Anna

P.s. Puuttuuko sinulta jokin treeniväline, jonka haluaisit hankkia? Saan tarjota lukijoilleni alennuksen Hobby Hall:n laajasta kotitreenivälinevalikoimasta. Koodilla ANSAIVO10 saa Hobby Hall.fi:stä yli 50€:n ostoksista 10€ alennusta. Voimassa vain 3.2. asti.

Tästä linkistä pääset lukemaan mun Hobby Hall:n sivuilta löytyvät kotitreenivinkit sekä kuusi videoita eri välineillä.

Lue myös edellinen postaukseni: Mitä kaikkea teen työkseni + esimerkkipäivä

treeni-ja-ravinto kahvakuula kysy-treenista-ja-ravinnosta treeniohjelmat
Kommentit (7)
 1. Hei,
  laita joskus gymstick jumppakeppi liikkeitä. Sellainen lojuu varastossa 🙂

  1. annasaivosalmi
   29.1.2019, 16:33

   Joo ehdottomasti, kun vaan saan tämän kapineen hankittua 🙂 Se kun on hankintalistalla vasta.

 2. Myös koko kropan kumpparijumppaohjelma olisi hotellieläjälle tervetullut!

  1. annasaivosalmi
   30.1.2019, 09:16

   Hei kiitos hyvästä treenitoiveesta! Millaista kumpparia erityisesti tarkoitit? Minikumpparia vai pidempää mallia? Vai sekä että?

   Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *