Kiinnitetty postaus

Kosmetiikka ja fermentointi – Testijakso uusilla 100% Skin Identical -tuotteilla alkaa!

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

Kun kuulin, että NIVEA Q10 Power -tuotesarjan uudet kasvovoiteet sisältävät fermentoituja ainesosia, yllätyin. Fermentointi on minulle tuttu ruokapuolelta, vatsaystävällisinä valintoina, mutta että kosmetiikka ja fermentointi? Uusissa NIVEA tuotteissa Q10 ainesosa tuotetaan kuitenkin juuri fermentoimalla, eli hapattamalla.

Olen aloittamassa neljän viikon testijaksoa uusilla NIVEA Q10 Power 100% Skin Identical -tuotteilla. Tarkoitus on kokeilla päivä- ja yövoidetta, joissa on fermentoitua Q10 -koentsyymiä, ja raportoida testijakson päätyttyä tuloksista sekä kokemuksista. Neljä viikkoa on siinä mielessä hyvä testijakson pituus, että juuri siinä ajassa iho uusiutuu.

Miten fermentointi sitten vaikuttaa kosmetiikassa, ja mikä vielä tärkeämpää, mitä lisäarvoa fermentoitu Q10 tuo ihonhoitoon? Halusin selvittää asian perin pohjin ennen testijakson alkamista, koska minulle asia oli uusi.

Nivea Q10 100% Skin Identical

Fermentointi tekee Q10 aktiiviaineesta 100% samanlaista kuin ihosoluissa oleva Q10

Uudet NIVEA 100% Skin Identical Q10 -tuotteet sisältävät fermentoituja ainesosia: ubkinonia eli Q10 -koentsyymiä, joka on erittäin tehokas ikääntymisen vaikutuksia vastaan. Kun Q10 fermentoidaan, eli hapatetaan, se pilkkoutuu hyvin pieniksi molekyyleiksi, ja sitä kautta sen ominaisuudet muuttuvat. Se esimerkiksi imeytyy ihoon paremmin.

Fermentoituna Q10 koentsyymistä tulee 100% samanlaista, kuin ihosoluissa. Samanlaisuus on niin suuri, että puhutaan 100% ihoidenttisyydestä (Skin Identical). Tämä vaikuttaa esimerkiksi siihen, että iho ottaa tämän, sille tutun ainesosan, hanakasti vastaan, ja hyväksyy sen hyvin.

Q10 koentsyymiä on soluissamme luonnostaan. Iän myötä Q10:n määrä kuitenkin vähenee, joka vaikuttaa suoraan solujen toimintaan. Iho veltostuu ja ikääntymisen merkit, kuten juonteet alkavat näkyä. Q10 toimii myös iholle haitallisia vapaita radikaaleja vastaan. Q10 siis parantaa ihosolujen energiatasoa, jolloin ihosolut voivat paremmin.

Fermentoitu kosmetiikka – oletko kuullut tästä?

Fermentointi pilkkoo aktiiviaineet puhtaasti hyvin pieniksi. Kun etsin lisätietoa kosmetiikan fermentoinnista, sain selville, että fermentoidut ainesosat imeytyvät ihoon paremmin ja tehokkaammin, ja sitä kautta myös vaikutukset ovat kokonaisvaltaisempia, kuin ei-fermentoiduissa tuotteissa.

Fermentointi myös neutraloi ihoa ärsyttäviä ainesosia (kuten ruuassakin vatsaa ärsyttäviä!), jolloin fermentoidut tuotteet sopivat erinomaisesti myös herkkäihoiselle.

Kosmetiikan Korea-buumin myötä monet korealaiset innovaatiot ovat saapuneet myös Suomeen. Yksi korealaisen kauneudenhoidon nerokkaista keksinnöistä on juuri fermentointi. Fermentoinnin kautta tuotteen ainesosat pilkotaan pienemmiksi molekyyleiksi. Joskus monien raaka-aineiden imeytymisen esteenä on juuri liian suuri molekyylikoko, mutta fermentoinnin avulla tämä ongelma pienenee.

Fermentoinnilla on ruuan säilömisessä jo tuhatvuotiset perinteet. Fermentointi lisää ruuan hyvien bakteerien määrää ja tekee ruuasta hapanta, joka taas ei ole haitallisten suolistobakteerien mieleen. Ruuasta tulee vatsaystävällistä! Fermentoidulla ruualla on useita terveysvaikutuksia. Hapatettuja ruokia ovat esimerkiksi hapankaali sekä hittijuoma Kombucha. Nyt fermentoinnin eduista pääsee nauttimaan myös kosmetiikassa. Itse olen tästä todella innoissani!

Nivea Q10 100% Skin Identical

Ihonhoidon uusi aikakausi – Fermentoitu Q10

Aloitan testijaksoni NIVEA Q10 Power 100% Skin Identical -tuotteilla odottavin mielin. Haluan nähdä, miten fermentoitu Q10 toimii, ja miten ihoni vastaanottaa Q10 Power päivä- ja yövoiteen vaikutukset. Voiteissa on myös tehotiivistettyä kreatiinia, joka taas vaikuttaa ihon kollgeenituotantoon (joka sekin hiipuu iän myötä). Uskon, että mitä paremmin ihon pinta voi, sitä paremmin myös ihon syvemmät osat voivat.

NIVEA -lupaukset ja omat odotukseni testijaksolle:

 • rypyt madaltuvat
 • ihosta tulee kiinteämpi
 • ihon epätasaisuudet tasoittuvat ja vähenevät
 • Ihon kyky sitoa kosteutta lisääntyy
 • Ihosta tulee kauniin ja terveen näköinen

Tärkeää ihonhoidossa on säännöllisyys ja pitkäjänteisyys. Iho uusiutuu neljän viikon välein ja mitä tahansa tuotetta tulee käyttää pidempi jakso, jolloin vaikutukset voi havaita. Vaikka testaamani NIVEA Q10 Power 100% Skin Identical -voide on suunnattu normaalille iholle, se sopii myös herkkäihoiselle fermentoinnin ansiosta. Lisäksi päivävoiteessa on suojakerroin (SPF15 tai SPF30), joten syysauringostakaan ei tarvitse huolestua.

Kertauksena vielä:

Miksi fermentoitu Q10?

 • Fermentointi on tapa pilkkoa aktiiviainesosa Q10 puhtaasti hyvin pieniksi molekyyleiksi.
 • Pienemmät molekyylit imeytyvät ihoon paremmin ja tehokkaammin.
 • Q10 koentsyymi on fermentoinnin ansioista 100% samanlaista, kuin ihon oma Q10.
 • Tuomalla Q10 ulkoapäin ihoon ja soluihin, ihon energiantuotantoon vaikutetaan positiivisesti ja ihon normaalit toiminnot jatkuvat – ikääntymisestä huolimatta!
 • Fermentoitu Q10 imeytyy ihoon tehokkaammin ja häivyttää iän merkkejä, kuten juonteita.
 • Fermentointi parantaa Q10 antioksidatiivisia vaikutuksia (neutraloi vapaiden radikaalien toimintaa).
 • Fermentoinnin ansiosta voide sopii erinomaisesti myös herkälle iholle, koska Q10 on täysin identtinen ihon oman Q10:n kanssa.
 • NIVEA Q10 Power täyttää ihon omat Q10 -varastot ja auttaa ihoa siten luonnollisesti hyödyntämään omaa voimaansa ikääntymisen merkkejä vastaan.

Odotan testijaksoa innolla. Kerron sitten neljän viikon päästä, millaisia kokemuksia minulla on ollut NIVEA Q10 Power 100% Skin Identical päivä- ja yövoiteesta.

Näiden uutuuksien lisäksi suosittelen tutustumaan NIVEA :n muihinkin syksyn uutuuksiin. Näitä ovat biologisesti hajoavat 10 minuutin kasvonaamiot. (Testasin jo tyttären kanssa Natural Radiance Sheet maskia ja se oli kyllä todella huipputuote. Iho suorastaan hehku välittömästi käytön jälkeeni!).

Muita uutuuksia ovat ihanat ja luonnolliset riisikuorinnat, joita saa kolmessa eri ”vahvuudessa”sekä biohajoavat, aloe veraa sisältävät puhdistusliinat, joissa on muuten erittäin hyvin sulkeutuva ja kiinnipysyvä teippimekanismi.

Suosittelen kokeilemaan!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Rehellinen ruokapäiväkirjani! – Viikon KAIKKI ruuat.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet ikaantyva-iho
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *