Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

Kolmas lapseni – It’s a Book!

Tästä olen unelmoinut ja haaveillut. Salaisesti toivonut ja siihen kovasti uskonutkin.

Pitkään se tuntui kaukaiselta ja saavuttamattomalta, mutta nyt se alkaa muuttua koko ajan todellisemmaksi. Kolmas lapseni – kirja. Ikioma kirja. Ja nyt voin vihdoin kertoa siitä enemmän ja tarkemmin.

Treenaa kotona

Kirjan vaiheet ovat edenneet, kuin raskaus aikoinaan. Alun pahoinvoinnista ei kylläkään ollut tietoakaan. Ainoastaan epäusko valtasi mielen: voiko se olla totta? Tuleeko tästä mitään? Minustako kirjailija?

Kuin raskaustestin tehneenä tuuletin allekirjoitettuani kustannussopimuksen Tammen kanssa. Iloitsin ja hurrasin. Kerroin kaikille heti, kun asia oli täysin varma. Ja jengi iloitsi kanssani. Perhe kannusti. Se tuntui todella hyvältä.

Treenaa kotona

Tarmokkaana kävin toimeen, vaikkakin, kuten esikoistani odottaessani, koin kaiken olevan uutta ja ihmeellistä. Pelottavaakin. Onko tämä normaalia? Näinkö tämä tehdään? ”Neuvolantätiä” eli kustannustoimittaja Jenny Beliz-Henrikssonia tuli konsultoitua usein.

Treenaa kotona

Raskauksien toinen kolmannes on sujunut kohdallani aina hyvissä ja toimeliaissa merkeissä. Niin myös tämän kolmannen kohdalla. Tekstiä syntyi ilman sen kummempia tuskia ja kukoistin. Energiaa löytyi pitkiin kuvauspäiviin ja saatoin kirjoittaa tunteja flow:hun päästyäni.

Treenaa kotona

Treenaa kotona

Treenaa kotona

Viimeiset kuukaudet aloin tiedostaa deadlinet ja aikataulut. En antanut niiden kuitenkaan käydä raskaiksi. Minä olin valmistautunut hyvin. Kun tänään sain kustannustoimittajalta linkin Kirja.fi -sivustolle, josta kirjani, minun kolmas lapseni löytyy ”Tulossa” –olevien kirjojen osiosta, konkretisoitui asia entistä enemmän. Ihan, kuin olisi ultraäänessä ollut. Kirja on jo siellä! Kansi, kuvat ja kaikki. Rakastan sitä jo nyt.

Treenaa kotona

Treenaa kotona

Treenaa kotona

Loppusuoraan kuuluu vielä paljon hiomista ja hinkkaamista, taitto- ja painoprosessi, viimeistelyä ja varmasti hikeä ja ponnisteluitakin. Olkoot ne osa synnytystä, jonka pohjatyö, monen kuukauden valmistautuminen, on kuitenkin jo tehty.

Kirjani käsittelee tietysti kotitreenausta. Treenaa kotona 10/20 tai 30 minuuttia auttaa parantamaan kuntoa, kiinteytymään, pudottamaan painoa tai hankkimaan lihasta ja sen kautta haluan innostaa yhä useampia treenaamaan kotona (tai pihalla, mökillä, matkoilla). Säännöllisesti.

Treenaa kotona

Treenaa kotona

Kirjan kaikki kuvat ovat taitavan Jenni Virran ottamia ja ne ovat kertakaikkiaan raikkaat ja ihanat. Tässä postauksessa maistiaisia Jennin ottamista kuvista kirjaan. Uskon, että kirjani myötä yhä useampi huomaa, kuinka pikatreenit piristävät oloa ja tekevät liikuntahetkistä osan aktiivista arkea. Harjoitusohjelmien avulla voi saavuttaa tavoitteensa, onpa sitten aloittelija tai kokenut liikkuja.

Treenaa kotona

Kirja sisältää 26 erilaista treeniä, jotka innostavat liikkeelle, löytyi aikaa sitten viisi minuuttia tai enemmän. Kirjasta löytyy treeni jokaiselle päivälle ja jokaiseen tilanteeseen: treenata voi kehon omalla painolla tai hyödyntää käsipainoja, kahvakuulaa, keppiä, seinää tai jumppapalloa – villasukkia unohtamatta. Villasukistahan tämä kaikki alkoi 🙂

Olen äärimmäisen kiitollinen, iloinen ja fiiliksissä siitä, että olen saanut olla tätä kirjaa tekemässä. Treenaa kotona 10/20 tai 30 minuttia ilmestyy (vai pitäisikö sanoa, että sen laskettu aika on) tammikuun 2018 alussa.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Leipä – kaiken pahan taikinajuuri

Treenaa kotona

Kommentit (11)

  1. Sattumalta kirjailijaksi? – Näin syntyi esikoiseni "Treenaa kotona" – Anna Saivosalmi

    […] Postauksia kirjan syntymatkalta: Minusta tulee kirjailija! ja Kolmas lapseni: It’s a Book. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *