Kesämuoti 2019 – Nämä trendit valitsen omaan kaappiini

Millaista on kesämuoti 2019? Mitä pukea päälleen kesän juhliin, matkoille tai festareille?  Seurailen jonkun verran trendejä ja poimin vaatekaappiini sitten valikoidusti myös sesongin uutuuksia. Kaikkeen en silti hurahda.

Jos tiedän, ettei jokin tyyli minua pue, jätän sen suosiolla kauppaan, vaikka se olisikin kuuminta hottia, kuten vaikkapa tämän hetken nuorisomuodin neonväriset piukat spagettiolkainmekot. Tai vaarinkauluksella varustetut paidat ja mekot. Ne näyttävät muiden päällä kivoilta, mutta minun jo muutenkin leveitä hartioitani kaulus korostaa turhan paljon.

Onneksi kesämuoti 2019 näyttää olevan hyvin monipuolista, on mistä valita. Kesän valikoimista voi oman tyylinsä viitekehyksissä löytää kivaa piristystä kaappiinsa tai uuden juhlavaatteen kesähäihin. Omaa tyyliäni kuvailisin melko maanläheiseksi. Lempivärejäni ovat musta, valkoinen, beige/ruskea ja punainen.

En ostele paljon vaatteita, ja harkitsen nykyään hankintojani tarkkaan. Tästäpä nouseekin kesän 2019 ensimmäinen trendi.

Tässä on kaikki kohdallaan. Kuva: Nudge nudge.fi

Kesämuoti 2019 – Eettisyys ja vastuullisuus

Omassa nuoruudessani hamstrasin vaatteita halpaketjuista kassikaupalla. Rättejä oli kaikki paikat täynnä. Nykyään kertakäyttövaatteet eivät minua enää samalla tavalla kiinnosta. Minun tapani kuluttaa eettisesti on harkita ostoksiani tarkkaan. Ostan harvoin.

Maksan mieluusti vaatteesta hieman enemmän, jos se on vaikkapa suomalainen tai vastuullisesti valmistettu. Ostan laadukkaampaa, mutta vähemmän. Vastuullisuus ja eettisyys näyttää olevan suuri trendi myös isojen muotitalojen keskuudessa. En ole luksusmerkkien perään, paitsi laukuissa.

Kuva uusimmasta TRENDI -lehdestä (4/2019)

Kesämuoti 2019 – Ysäri

Koska olen elänyt nuoruuteni 90 -luvulla, näyttävät isot kohmot ja paksupohjaiset ysärilenkkarit, joita näkee tällä hetkellä nuorilla paljon, mielestäni, no kohmoilta ja isoilta. Platform -kengissä tuli jo kuljettua, joten tämän trendin sivuutan mieluusti.

Sen sijaan ysärityylistä olen jo poiminut, ah niin ihanat, ja tukalle terveelliset hiusdonitsit sekä – ihan oikeasti -vakavasti harkitsen pyöräilyhousujen hankkimista. Mutta ainakin näin aluksi: ihan pelkkää treenaamista varten.

2020 -luvun donitsit Gauhar Helsinki.
Tämä pyöräilyshortsityyli vois olla ihan pop! Kuva: Zalando

Kesämuoti 2019 – Safari

Olen odottanut, kuin kuuta nousevaa, että ruskea tulisi taas muotiin ja ihanaa: nyt ruskean ja hiekan sävyjä näkyy kaikkialla! Ostin viime talvena tumman ruskean villakangastakin ja elättelen toiveita, että se on ensi talvena oikein muodikas. Beige on kuuma väri ja beiget pellavasekoitehousut hankin jo kesäksi. Korkealla vyötäröllä tietysti.

Beigen ja konjakin sävyt näyttävät päivettyneellä iholla kauniilta. Beigen kaveriksi sopii loistavasti kultaiset korut.  Toinen suosikkivärini on armyn vihreä ja sitäkin näkee nyt todella paljon.

Kuvat: Uusin TRENDI -lehti, jonka ”Sulassa sovussa” -muotijuttu inspiroi minua todella paljon.

Kesämuoti 2019 – Väljyys ja korkeat vyötäröt

On mahtavaa, kun housujen ja hameiden, sekä myös treenitrikoiden vyötäröt ovat nousseet vuosi vuodelta korkeammalle. Meikäläiselle tämä sopii hyvin! Olen jo hankkinut useammat korkeavyötäröiset farkut (viimeksi mustat Levikset suorilla lahkeilla nilkkapituisina). Myös leveämmät lahkeet ovat mieleeni. Mekoissa ja hameissakin luotan väljyyteen, samoin yläosissa. Mukavammat päällä ja linjakkaampi ja tyylikkäämpi vaikutelma.

Kuva TRENDI -stä.
Kuva Nudge nudge.fi

Kesämuoti 2019 – Luonnonmateriaalit

Vaikka ysärimuoti tuputtaa synteettisiä materiaaleja ja neonvärejä, en ole oikein näistä innostunut. Kengissä ja laukuissa suosin aitoa nahkaa, koska ne kestävät pidempään kuin tekonahka. Kiiltävät tekokuidut eivät ole mielestäni niin kauniita, kuin pellava, puuvilla tai silkki.

Kesäkuumalla materiaalien vaikutus vielä korostuu. Haluaisin kesäksi punotun kesäkassin tai suuren puuvillaisen kangaskassin. Itseasiassa ostan useimpina kesinä uuden kesäkassin, johon mahtuu rantakamat ja kaikki muu tarvittava. Simpukat näyttävät tosi kauniilta kassin koristeina tai koruissa!

Kuva TRENDI.
Kengät Zara

Kesämuoti 2019 – Mekot

Onneksi tänä(kin) kesänä mekot ovat muotia. Rakastan pukeutua maksimittaisiin mekkoihin ja viime vuosina myös haalareihin. Kuinka helppoa! Vain yksi vaatekappale ja avot, tyylikästä ja kaunista. Mekkoja on joka lähtöön: kukikasta ja yksiväristä, rypytettyä ja röyhelöä, vekkejä ja liuhuvia helmoja. Mekon kanssa saa tänä kesänä luvan kanssa pukea matalat sandaalit tai tennarit. Niin ja hatun/päähineen/huivin. Se on kuulemma tämän kesän kuumin asuste.

Kuva Zara. Täydellisen mallinen ja värinen mekko.
Myös puoleen sääreen ulottuva mitta kiehtoo ja näyttää tosi hyvältä! Kuva Zara

Vaikka tämä oliskin muotia kesällä 2019, en innostu:

  • Neonväreistä
  • Napapaidoista
  • Hihattoman mekon ja T-paidan yhdistelmästä
  • Platform -kengistä
  • Kaulapannoista
  • Nappiverskoista
  • Olkatoppauksista ja röyhelöistä(samasta syystä, kun en inostunut vaarinkauluksista)

Löytyykö joukosta sun kesän 2019 suosikkeja?

<3 Anna

Tuu myös someen IG @ansaivo

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *