Kaksi ruokaa mökille – helppoa ja herkullista!
Eka mökkiviikonloppu on aina yhtä ihana. Ja säätkin suosivat nyt meitä todella. Postasin mun stooreihin muutaman kuvan meidän viikonlopun ruuista ja sain monta kyselyä, että “Mitä nää oikein on!!??”.
Meitä oli mökillä isompi kööri: neljä aikuista ja kaksi teiniä sekä yksi paljon syövä esiteini. Ruokaakin pitää valmistaa aina kerralla siis isompi satsi. Uunissa valmistuvat ruuat ovat tähän käteviä.
Nuudeli-kanapelti
Perjantai-iltana saapuessamme mökille oli anoppi laittanut nuudelikanavuokaa, joka maistui sekä meille aikuisille että lapsille. Itseasiassa lapset toivoivat ruokaa heti uudelleen, ja nyt minulla onkin tämä sama ruoka juuri uunissa. Superhelppoa, mutta silti näyttävää arki- tai mökkiruokaa.
Ohje löytyy toukokuun Pirkka -lehdestä.
EDIT: paistoimme kanoja hieman ennen uuniin laittamista, vaikka ohjeessa ei niin pyydetäkään tekemään.
Uunifetapasta
Lauantaina söimme lounaaksi lämminsavulohta ja perunoita & salaattia, ja illalla mieheni teki pari pellillistä pitsaa. Sunnuntaina valmistin ensimmäistä kertaa, nyt niin suosittua, uuni-fetapastaa, ja se oli menestys.
Ohjeen nappasin Liemessä -blogista. Oliiviöljyä ja tomaatteja laitoin oikein reilusti. Koska kokkasin isolle porukalle tuli satsiin kolme fetapakettia, kolme rasiaa kirsikkatomaatteja ja lähes kilon paketti spaghettia + yksi kokonainen chili. Valkosipuliakin olisin laittanut, mutta se oli loppu.
Kaikki meni! Olipa tämä helppo vegeohje kertakaikkiaan. Ehdottomasti jatkoon.
Mökillä en jaksa kuluttaa tunteja keittiössä, vaan haluan nauttia muista asioista. Siksi tällaiset helpot, mutta maukkaat ohjeet ovat aivan huippuja. Juhannuksena uusiksi kokeiluun. Ja ideoimme jo, että nuudelipellin voisi valmistaa myös esim kalalle.
<3 Anna
Tuu myös someen! @ansaivo
Ai niin. Herkuteltiin myös! Tytöt teki aivan ihania ja suussasulavia mokkapaloja, joiden päällä oli suklaarusinoita, vaahtokarkkeja sekä suolapähkinöitä.