Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

Muiden elämä on niin paljon helpompaa!

Olishan se helppoa, jos olisi niin paljon rahaa, ettei tarvitse joka penniä laskea. Voisi palkata personal trainerin, joka tekee kropasta timmin ja kertoo samalla mitä pitää syödä.

Olishan se helppoa jos olisi siunattu sellaisella ulkonäöllä, että ovet avautuvat pelkkiä ripsiä räpyttelemällä. Ja olishan se helppoa jos olisi sattunut syntymään kultalusikka suussa, isä ja äiti ovat tarjoilleet kaiken valmiina, eikä olisi itse tarvinnut raataa kaiken eteen, koko elämänsä.

Olishan se helppoa, jos ei tarvitse töissä käydä, vaan voisi vain keskittyä itseensä.

FullSizeRender 528

FullSizeRender 529

Jollain muulla on aina asiat paremmin

Olishan se helppoa jos olisi töitä, eikä tarvitse miettiä ostaako terveellistä ruokaa vähän kalliimmalla, vaan joutuu juoksemaan tarjouslihapiirakoiden perässä.

Ja olishan se helppoa jos ei olisi noita lapsia tuossa pyörimässä ja pyytämässä. Niin, tai jos olisi mies tai nanny, joka hoitaisi lapsia ja kotia, eikä tarvitse itse tehdä kaikkea. Kyllähän sitä sitten voisi pitää itsestään huolta, kuntoilla ja elää terveellisesti.

Olishan se helppoa, jos ei olis koko ajan näin kylmää, pimeää ja märkää. Jos ilmat suosisi, niin kyllähän minä olisin pirteempi ja iloisempi ja jaksaisin liikkua ja hymyillä.

FullSizeRender 530

FullSizeRender 531

Kyllä minäkin, jos olisi aikaa, rahaa, meriittejä, ulkonäköä, eikä tarvitsisi tehdä koko ajan töitä ja hoitaa perhettä. Jos olisi paremmat ilmat tai ikuinen kevät.

Joopajoo. Minä olen kyllästynyt valittamiseen, vatvomiseen ja negailuun. Mitä, jos nyt vaan otettaisiin ilo irti siitä, mitä on. Kaikkea ei voi saada ja aina jollain toisella on asiat paremmin, kuin itsellä. Jatkuva vertailu vaan lisää tuskaa.

Minulla on tämä elämä ja annettu nämä kortit. Minä haluan käyttää ne mahdollisimman hyvin. On paljon asioita, joihin voin vaikuttaa, mutta on myös asioita, joille en voi mitään.

Se mihin voin vaikuttaa on asenteeni.

En halua tuhlata energiaani sen pohtimiseen, mitä jollain toisella on, vaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla sitä, mitä jo omistan. Näillä mennään.

Sitäpaitsi tämä asenne kantaa ja tuo uusia mahdollisuuksia, avaa ovia ja tekee arjesta helpompaa. Se antaa myös voimaa pitää itsestä hyvää huolta.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Uuvuin töissä ja häpesin sitä. Puhutaan enemmän, tuomitaan vähemmän.

FullSizeRender 527

Kommentit (6)

 1. Eve

  Mahtava kirjoitus, olen täysin samaa mieltä! 🙂 Omalla asenteella voi vaikuttaa siihen miten itse suhtautuu asioihin ja miten ympärillä olevan elämän kokee. Kaikesta löytää aina negatiivisia puolia mikäli niitä haluaa etsiä. Vakavat sairastumiset tms. on asia erikseen, mutta juuri yllä mainitsemasi asiat ovat sellaisia joihin pystyy hyvinkin omalla asenteella vaikuttamaan.

  Itse en ole koskaan ollut kadehtivaa sorttia. Päinvastoin jos jollain muulla on jotain mitä minäkin haluaisin, koen asian niin, että wau, tuota minäkin voisin halutessani yrittää tavoitella. Jos jollain muulla on jotain mitä minulla ei ole, se ei ole minulta pois. 🙂

  Välillä myös ihmettelen työelämässä ainaista valitusta pienestä palkasta tms. Itse koen niin, että mikäli haluaisin (tietenkin haluaisin) saada lisää palkkaa, minulla olisi mahdollisuus opiskella lisää tai yrittää hakea paremmin palkattua työtä. Toki opiskelujen ajan joutuisin elämään pienemmillä tuloilla ja se vaatisi uhrauksia kuten monet muutkin asiat elämässä, jos haluaa jotain saavuttaa. Itse en ole valmis tähän, enkä koe haluavani enemmän vastuuta työssäni, mitä isompi palkka todennäköisesti toisi. Siksi en koe järkevältä valittaa palkastani, sillä koen että halutessani pystyisin itse vaikuttamaan omaan tulotasooni edellä mainituin keinoin, mutta se taas toisi muita mahdollisesti ei toivottuja asioita elämääni. 🙂

  (Toki olen sitä mieltä, että tietyillä aloilla (erityisesti naisvaltaisilla aloilla, hoitotyössä tms.) palkat pitäisi olla paremmat, mutta yleisesti ajateltuna myös itse voi kouluttautua lisää/ hakea muihin tehtäviin mikäli on todella tyytymätön omaan työhön/palkkaan. )

  Lisäksi koen, että kun on positiivinen elämänasenne ja ajattelee, että ”kaikki on mahdollista myös minulle”, niin elämä on melko vapauttavaa kun (ainakin ajatuksen tasolla) pystyy mihin vain haluaa ja viitsii yrittää! 🙂

  • annasaivosalmi

   Kirjoitat asiaa! Kiitos, kun tulit kertomaan tämän. Oon kyllä samaa mieltä. On tosiaan asioita, joille ei voi mitään, mutta monelle asialle kyllä voi. Oot kyllä fiksu, kun pystyt noin hyvin reflektoimaan sun työtilannetta, tavoitteita ja minäpystyvyyttä 🙂

   Ihanaa joulun odotusta!

   Anna

 2. Elina Wiss

  Jälleen kerran hyvä ja osuva kirjoitus Olen myös kyllästynyt ikuiseen negailuun, olen alkanut myös kysmyään ihmisiltä jotka negailevat kokoajan että kerro mikä tässä tilanteessa tai päivässä onkin hyvää? Usein he alkavat sitten miettiä asioita ja sieltä tuleekin jotain positiivista ja asenne vähän vaihtuu…ainakin hetkeksi
  Kirjoituksiasi on mukava lukea ja odottelen aina seuraavaa

  -Elina
  Ps. Mistä tuo sinun ihana viininpunainen neule on?❤️

  • annasaivosalmi

   Kiitos! Hyvä taktiikka sulla. Tykkään.
   Kiva, kun tulit kommentoimaan.
   Neule on SamsoeSamsoe:n 🙂

   Anna

 3. Lukiomeikki – Anna Saivosalmi

  […] Lue myös edellinen postaukseni: Muiden elämä on niin paljon helpompaa! […]

 4. Hansu

  Niin ajankohtainen ja osuva kirjoitus! Tuntuu, että joka paikka on nykyään täynnä valitusta ja negatiivisuutta. Töissä kaikki vaan valittaa milloin kiirettä, milloin mitäkin ja auta armias, kun avaat jonkun iltapäivälehden kommentit! Somesta puhumattakaan.
  Jokainen kun miettisi asioita hetken pidempään ja päättäisi suhtautua edes yhteen osa-alueeseen positiivisella mielellä, olisi tämä maailma paljon paljon parempi paikka ja ihmisillä parempi mieli 🙂
  Kiitos tästä kirjoituksesta. Tämä sai ajattelemaan myös omaa elämää ja omia asenteita!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *