Herkän ihon hoito, 7 ydinasiaa – Älä tee näitä virheitä!

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

Mittari näyttää -10, mutta pureva tuuli saa ilman tuntumaan vähintään seitsemältätoista pakkasasteelta. Ajatelkaa, mitä esimerkiksi laskettelurinnettä alas viilettävä paljas, mutta herkkä ja ohut kasvojen iho saa kokea! Minä rakastan hiihtolenkin jälkeen vielä nousta lauteille, ja saunan lämpötila voi helposti nousta sataankin asteeseen. Valtavat lämpötilanvaihtelut tuntuvat iholla ja vaativat herkän ihon hoidolta paljon.

On ihanaa, kun ulkoilmasta saa punaiset posket. Poskien kaunis rusotus voi kuitenkin alkaa siinä vaiheessa häiritä, jos laajenneet pintaverisuonet alkavat punottaa couperosana.

Talvi ja suuret lämpötilanvaihtelut ovat herkälle iholle koettelemus

Herkkä iho – Kylmä, kuuma ja kuiva

Herkkä ihoni ärsyyntyy kuivuudesta, kun ilman kosteus talvisin vähenee, niin ulkona, kuin sisätiloissakin. Siksi kuivan ihon kosteutus on talvella erityisen tärkeää, mutta toisaalta: voidetta ei voi laittaa juuri ennen, kun on astumassa ulos. Muuten naama jäätyy!

Oma ihoni voi tällä hetkellä erinomaisesti. Uudet Nivea herkän ihon Sensitive -tuotteet ovat olleet käytössäni jo lähes puoli vuotta. Hajusteettomat ihonhoitotuotteet ja lakritsijuuriuute rauhoittavat herkistelyyn ja kireyteen taipuvaa ihoani.

Treenaan ja hikoilen paljon. Pesen kasvojani usein, koska käyn suihkussakin usein. Nivea Q10 Power Sensitive päivä– ja yövoide auttavat suojaamaan ja vahvistamaan herkkää ihoani.

Nivea Q10 Power Sensitive päivä- ja yövoide ovat minulla säännöllisessä käytössä.

 

Ihonhoito vaatii pitkäjänteisyyttä ja säännöllisyyttä

Herkän ihon hoidossa ei saa olla liian malttamaton. Voiteiden pidempiaikaiset vaikutukset näkyvät säännöllisen käytön kautta. Esimerkiksi pintaryppyjen silottumista tapahtuu noin kolmen viikon päästä voiteen käytön aloittamisesta. Iho uusiutuu 21 päivän välein.

Minulla oli pitkään harhaluulo, että pelkkä ihon kosteutus riittää yli 30 -vuotiaalle. Tämän ikäinen iho tarvitsee muutakin. Iho ohenee ja sen kyky tuottaa rasvaa heikkenee ikääntyessä. Vaikka nuorempana iho olisi ollut ongelmaton, iän myötä se voi olla herkkä ja vaatia paljon hoitoa.

Nelikymppinen ihoni tarvitsee jo muutakin kuin kosteutusta.

Q10 koentsyymi on tehokas antioksidantti ja uusiin NiveaQ10 Power -voiteisiin sitä onkin lisätty. Jo luonnostaankin ihossa olevaa Q10:n määrä vähenee ihon vanhetessa. Kreatiini taas vahvistaa ihon kollageenisynteesiä. On kuitenkin hyvä huomata, että voiteen vaikutus syntyy kokonaiskoostumuksesta, ei yhdestä ainesosasta.

Mikä ihmeen Micellair?

Herkän ihon hoito muuttuu koko ajan helpommaksi. Olin jokin aika sitten ammattilaisen meikattavana ja kasvoihin käytettävä tuote oli Nivea MicellAIR Sensitive puhdistusvesi. Kysyin meikkaajalta, että mikä juttu tämä ’micellair’ oikein on, kun siitä jokapuolella vouhkataan. Olen aina ollu vähän huono kasvovesien käyttäjä.

Meikkaaja kertoi minulle, että micellair toimii kuten eräänlainen magneetti poistaen hellävaraisesti epäpuhtaudet iholta ilman ärsyttäviä ainesosia. Sen jälkeen Nivea MicellAIR puhdistusvesi on ollut osa säännöllistä puhdistusrutiiniani Nivea Daily Sensitive Cleansing Milk -puhdistusemulsion lisäksi.

Herkkä ihoni voi tällä hetkellä todella hyvin.

Herkän ihon meikinpoisto – Älä hinkkaa!

Talvella ihomme on ohuimmillaan ja ohut iho ärtyy helpommin, kuin paksumpi kesäiho. On hyvä huomata, että herkkä iho ei välttämättä tarkoita samaa kuin kuiva iho. Myös rasvaisuuteen taipuva iho voi olla herkkä ja reagoida helposti. Pahinta on käyttää hajustettuja liian tuhteja aineita.

Kannattaa kiinnittää huomiota myös meikinpoistoon: sekä meikinpoiston että siinä käytettävien tuotteiden pitäisi olla hellävaraisia. Hinkkaaminen ärsyttää herkkää ihoa.

Sensitive -tuotteet ja säännölliset ihonhoitorutiinit, kuten ihon hellävarainen puhdistaminen. Siinä minun ratkaisuni.

Olet vahva, vaikka ihosi reagoikin herkästi – auta sitäkin olemaan vahva:

  • Panosta ihonpuhdistukseen – Hoidettu ja puhdas herkkä iho ei rajoita elämää!
  • Ota käyttöön herkän ihon tuotteet ”Sensitive” – ei ärsyttäviä hajusteita
  • Lisää kasvovoide vähintään tuntia ennen pakkaseen menoa, jotta se ehtii imeytyä kunnolla
  • Ole pitkäjänteinen ja säännöllinen – tulokset näkyvät ajan kanssa!
  • Suojaa ihosi kylmältä esim ohuella tuubilla laskettelumäessä ja vältä kuumimpia löylyjä
  • Kosteuta ja ravitse erityisesti ikääntynyttä ihoa
  • Kiinnitä huomiota meikin poistoon: käytä hellävaraisia tuotteita äläkä hinkkaa

Miten Sinä hoidat herkkää ihoasi?

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Näistä aiheista en kirjoita.

Seuraa minua somessa: @ansaivo

 

 

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet ikaantyva-iho
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *