Erilaiset ja yhdessä – Yö ja päivä. Niitty ja taivas.

Leikkaisi omenapuita ja veivaisi pataleipätaikinaa. Laittaisi lapsille lounasta ja söis niiden kanssa sipsejä sohvalla. Kärräis vinteistä roskia peräkärryyn verkkareissa, tuunailisi vanhoja huonekaluja ja tuntisi rauhaa, joka tulee vain silloin, kun rakkaat ovat lähellä.

Sellainen on mun mies. Se elää unelmaansa kotona. On aina elänyt.

Aina se ei ole sitä kehdannut myöntää. Ehkä se on ajatellut, ettei se ole tarpeeksi miehekästä. Joogaakin vielä. Tai mitä nyt muutkin miehet ajattelee, jos ne tietäisi, miten älyttömän tasapainoista, rauhallista ja lapsikeskeistä elämää se viettää. Voiko sitä nyt tosiaan saada kaiken mitä tarvitsee yksien seinien sisältä, yhden talonumeron  kohdalta.

Voi.

Mun mies  on ollut just sitä, mitä se on, jo pitkän aikaa, ja ihan hiton miehekkäästi onkin. Sen syli on aina auki lapsille. Se jaksaa niiden juttuja, pyyntöjä ja kiukkuakin loputtomiin.

Se nauttii eniten siitä, ettei tarvitse lähteä mihinkään, kuin korkeintaan lähikauppaan. Mutta silti se tulee mun kanssa, mihin ikinä kehtaan pyytää.

Se antaa mun mennä, tehdä, tulla ja hössöttää. Se potkii mut lenkille, jos vaikutan levottomalta ja ylienergiseltä. Se kannustaa mua ottamaan uusia vastuita, heittäytymään rohkeasti elämän vietäväksi ja tavoittelemaan korkealle työelämässä.

Se rauhoittaa mut, jos panikoin, tai mulla menee liian kovaa. Se tulee mun seuraksi vaateostoksille, jos pyydän. Ja silloin saan kulkea rinta rottingilla, koska on Se niin kertakaikkisen komea ja tyylikäs.

Me ollaan ihan erilaiset. Yö ja päivä. Ja siksi ihan täydelliset.

Se on opettanut mulle, kuinka pienissä asioissa on elämän tarkoitus ja kuinka vaatimattomuus on kaunista, kun sillä ei leveile. Kuinka kuunnellaan ja kuinka eletään kiireettä ja nautiskellen.

Kuinka otetaan huomioon muut ihmiset, ihan oikeasti, ei vain puheissa ja kuinka rakastetaan ehdoitta.

Kun minä pusken kynnyksen yli, se avaa oven ja sanoo: “Pidä hauskaa! Rakastan sua.”

“Minä olen niitty, sinä olet taivas. Toivon, että sataisi paljon.”

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Kurkkaa meidän kotiin!

Lainaus Yonan biisistä: Niitty ja taivas.

FullSizeRender 346

 

Kommentit (16)
  1. Hei Anna!
    Kyllä se sinun miehesikin saa kulkea rinta rottingilla kun noin kaunis ja hehkuva daami vierellä.
    Pus o kram, Kati

  2. Ihanaa! Onni on oma puoliso, juuri itselle se täydellinen. ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *