Kiinnitetty postaus

Enää en epäile kollageenin toimivuutta – kolmen vuoden kokemukset + ihonhoitorutiinini

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Siitä on nyt melko lailla tasan kolme vuotta, kun avasin ensimmäisen Oslo Skin Lab® – The Solution™ -kollageenijauhepussin, sekoitin sen lasilliseen vettä ja nautin juoman hieman skeptisin mielin, mutta kuitenkin uteliaan toiveikkaana.

Ennen tuotteen käytön aloittamista olin käynyt päivää aiemmin kosmetologilla ihon Visia-analyysissä, jossa iho skannataan mm. ryppyjen osalta. Jatkoin kollageenin nauttimista kahdeksan viikkoa, ja palasin sitten uuteen analyysiin. Tulokset hämmästyttivät myös kosmetologin. ”Mitä ikinä oletkin tässä välissä ihollesi tehnyt, jatka sitä!” hän totesi.

Visia-analyysin tulokset ennen(vas.) ja 8 viikon käytön jälkeen(oik). Rypyt olivat vähentyneet 20%. Erityisesti suupielen rypyissä näkyi muutoksia, ja kosmetologin mukaan juuri nuo suunympärysrypyt liittyvät vanhenemiseen.

Toimiiko kollageeni?

Kollageenista on keskusteltu ja kirjoitettu paljon. Itse halusin etsiä tutkittua tietoa tuotteen käytöstä sen lisäksi, että olin nähnyt muutokset ihossani omin silmin. Selvisi, että tutkimusten* mukaan, säännöllisesti nautittuna Olso Skin Lab® – The Solution™ – kollageeni voi:

 • Vähentää ryppyjä, juonteita ja selluliittia
 • Parantaa ihon rakennetta ja tasoittaa sen pintaa
 • Lisätä ihon kimmoisuutta

Juuri näitä samoja tuloksia olen itsekin havainnut. Ihon kimmoisuuden lisääntyminen näkyy siinä, ettei kasvoissani enää aamuisin ole painaumia tyynystä. Rypyt vähenivät Visia-analyysin mukaan 20%, ja tämä muutos siis vain kahdeksassa viikossa. Uskon, että olen saavuttanut vielä parempia tuloksia pitkällä ja säännöllisellä käytöllä.

Tauko ”näkyi naamasta” – rutiinit pelastavat

Tämän kolmen vuoden aikana olen pitänyt vain yhden parin kuukauden tauon kollageenin käytössä. Aloitin kollageenin nauttimisen kuitenkin uudestaan, kun sain isältäni kommenttia erään TV-haastattelun jälkeen. ”Näytit niin terveeltä ja levänneeltä!” Ja kyllä näin eron itsekin, kun vertasin kahta parin kuukauden välein tehtyä TV-haastattelua toisiinsa.

Ylempi kuva otettu, kun kollageenin käytöstä ollut taukoa. Alempi kuva paria kuukautta myöhemmin samoissa olosuhteissa (TV-pakkelit naamassa), kun Oslo Skin Lab ollut taas säännöllisessä käytössä.

Viimeiset kolme vuotta olen huolehtinut ihostani rutiininomaisesti ja säännöllisesti, voisin jopa sanoa, että olen panostanut siihen. Käytän luottotuotteitani niin puhdistukseen kuin kosteutukseenkin. Uskon pitkäjänteisyyteen ihonhoidossa. Tulokset näkyvät ajan kanssa. Pitkä kasvomaskikausi asetti iholle uusia haasteita, mutta niistäkin olen rutiinieni ansioista selvinnyt yllättävän hyvin.

Ikä saa näkyä, mutta väsynyt ja veltto iho ei ole mieleeni

Täytän jouluna 43 vuotta. Ikä tuo itsevarmuutta, enkä ole kokenut tarvetta pistoshoitoihin tai vastaaviin. Ikä vaikuttaa kuitenkin myös väistämättä ihoon. Luonnollisesti ihossa esiintyvät aineet, kuten ubikinoni (Q10), hyaluroni ja kollageeni alkavat vähentyä iän myötä. Tämä näkyy ihon kimmoisuuden ja kosteuden vähenemisenä, sekä ryppyjen lisääntymisenä.

Kollageenipitoisuuden laskiessa keskimmäinen ihokerros (Dermis) alkaa pikkuhiljaa menettää tilavuuttaan ja joustavuuttaan, mikä puolestaan edesauttaa ryppyjen ja juonteiden muodostumista. Rypyt toki kuuluvat osaksi vanhenemista, mutta en kaipaa väsyneen ja velton näköistä ihoa. Jos voin itse helposti päivittäisellä ihonhoidolla vähentää ikääntymisen mukanaan tuomia muutoksia, niin miksen sitä tekisi?

Käytän itse ihonhoitotuotteita, jotka on suunniteltu ikääntyvälle iholle, jolloin ne tukevat ihon omaa uusiutumista ja elpymistä sekä kosteustasapainoa.

Ihonhoitoa sekä ulkoa- että sisältäpäin

Ulkoapäin lisään kasvoille yö- ja päivävoiteet sekä seerumin. Ihoon vaikuttavat myös mm. ympäristötekijät sekä elämäntavat. Riittävä vedenjuonti, terveellinen ruokavalio (hyviä rasvoja) sekä runsas ulkoilma tekevät omasta ihostani kauniin.

Kollageenia nautin sisäisesti, koska nimenomaan se saa aikaan positiivisia muutoksia ihossani. Tämä perustuu juuri oikeanlaiseen, ihoon vaikuttavaan kollageenin muotoon, 100% hydrolysoituun bioaktiiviseen kollageeniin, jota löytyy Oslo Skin Lab® – The Solution™ – kollageenista.

Vinkkinä voisin mainita, että C-vitamiini tehostaa kollageenituotteen vaikutusta, joten itse nautin aina aamulla kollageenin ottamisen yhteydessä jotain C-vitamiinipitoista kuten marjoja tai hedelmiä (tai paremman puutteessa porevitamiinin).

Kokeile sinäkin! – Tilaa jo tänään 60% alennuksella

Kokeile sinäkin Oslo Skin Lab® – The Solution™ -kollageenijauhetta. Alekodilla ANNA60 saat 60% alennusta ensimmäisestä tilauksestasi jäseneksi liittyessäsi. Tilauksen pääset tekemään suoraan tämän linkin kautta. Jäsenyyden voi perua milloin tahansa ja toimitus on aina ilmainen. Tulevista tilauksista saat 30% jatkuvan alennuksen.

Suosittelen!

<3 Anna

Tuu instaan @ansaivo

*1) Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Proksch E1, Schunk M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014; 27(3): 113-9. doi: 10. 1159/000355523

2) Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, place- bo-controlled study. Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55.

3) Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology. Michael Schunck, Vivian Zague, Steffen Oesser and Ehrhardt Proksch, J Med Food 18 (12) 2015, 1340–1348

kauneus ikaantyva-iho ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (3)
 1. Hei Anna,

  Löysin kesällä tämän blogin ja luettuani vanhoja postauksiasi, innostuin kokeilemaan kollageenia. Neljän viikon säännöllisen käytön jälkeen tuntuu, että iho on sekä kasvoissa että kropassa pehmeämpi ja terveemmän näköinen. Eli kiitos vinkistä 🙂

  Hyvää syksyä!

  1. annasaivosalmi
   28.9.2021, 11:28

   Moikka!

   onpa ihana kuulla. Mä olen ollut erittäin tyytyväinen, ja nuo Visia-analyysin tulokset vakuuttivat kyllä epäilijän 🙂

   Kivaa ja kaunista syksyä!

   Anna

 2. Hei!

  Itse olen käyttänyt myös juurikin tuota samaista kollageenia n. kolme vuotta lähes tauotta. Vaikea nähdä itse kuitenkaan vaikutusta, varsinkin, kun käyttänyt niin pitkään, mutta kun kirjoitit tuosta, että tyynyt painaumat eivät jää enää kasvoihin, niin sen kyllä allekirjoitan myös. Oletko miettinyt, että kävisit uudelleen tuossa Visia-analyysissä? Olisi mielenkiintoista kuulla tulokset kolmen vuoden käytön jälkeen? 🙂

  Ja ostan samaa tuotetta myös miehelleni, hänellä nivelissä kipua niin on vähän auttanut siihen. Toisen pakkauksen saa muuten edullisemmin!

  Hyvää syksyä ja ihanan näköinen tuo teidän Saimi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *