Catwalkilla pelkkää hyvää

Kun yhden lempiblogini kirjoittaja Karoliina ”Kolmistaan” Sallinen laittoi minulle viestiä, ja kysyi malliksi Mannerheimin lastensuojeluliiton hyväntekeväisyysmuotinäytökseen, suostuin oitis.

Jos voisin sillä, että kävelen Catwalkia edestakaisin esitellen vaatteita, tehdä jotenkin lapsille ja lapsiperheille hyvää, niin kukapa siitä nyt kieltäytyisi.

Olen ollut itseasiassa erittäin iloinen, kun kutsu on käynyt viimeaikoina monentyyppiseen hyväntekeväsiyystyöhön, mm. toukokuussa Naisten Kuntovitosen juontajaksi Turkuun. Kuntovitosen tuotot ohjataan niin ikään lapsille: harrastus- ja juniorityöhön.

Mallina en ole muotinäytöksessä ennen esiintynyt, mutta eiköhän sekin luonnistu ihan mukavasti. Olen muutenkin jo pari vuotta sitten päättänyt, että haluan tehdä mielelläni asioita ”ensi kertaa elämässä”. Tämä olkoon rasti myös siihen listaan.

Julkkisparaati lasten hyväksi

Minulle MML:n muotinäytökset eivät ole entuudestaan tuttuja, järjestetäänhän ne Helsingissä. Pikainen Googlaus kertoi kuitenkin paljon: kyseessä on vuotuinen ja erittäin suosittu tapahtuma, joka kerää yhteen valtavan määrän ihmisiä sekä myös julkkismalleja. Paikalla on myös upeita esiintyjiä ja tietysti yleisöä. Vähän ehdin jo hätääntyä ja kerätä kutkuttavaa jännitystä, kun katsoin kuvia viime vuoden näytöksestä.

Upeina malleina viime vuonna säihkyivät mm. Pirkko Mannola, Matti Vanhanen, Hanna-Maria Seppälä, Nasima Razmyar, Jussi 69, Vappu Pimiä, Nanna Karalahti, Lotta Backlund, Kristian Näkyvä, Anitra Ahtola, Raakel Lignell, Leena Harkimo, Jonna Järnefeld, Jone Nikula, Helena Lindgren ja Kape Aihinen, vain muutamia mainitakseni. Melko vaikuttava lista huikeita malleja! Esiintyjinä viime vuonna olivat mm. Juha Tapio, Essi Luttinen ja Janna.

Untuvassa perhekummeille

Kolmistaan Karoliina pyysi minua suomalaisen Joutsenen malliksi. Joutsen tekee laadukkaita ja ajattomia untuvatuotteita eettisesti ja kestävästi. Kun kuulin muiden Joutsen -tiimiläisten nimet meinasin pudota tuolilta: Jussi69, Maaret Kallio ja Mira Luoti. Huikea jengi! Olen otettu.

Jos siis Sinä olet 17.5. klo 19 Helsingissä tai lähialueilla, kannattaa hankkia lippunsa tapahtumatalo Bankissa järjestettävään näytökseen pikaisesti. Lipun hinta on 40€ Lisätietoa löydät MLL:n Uudenmaanpiirin nettisivuilta.

Lipputulot menevät MLL:n Uudenmaan piirin perhekummitoimintaan, jolla tuetaan lapsiperheitä ajoissa, jotta ongelmat eivät kasautuisi. Perhekummi kulkee perheen rinnalla mukana arjessa, vanhemmuutta tukien.

Perhekummit ovat tavallisia, turvallisia, vapaaehtoisia aikuisia, jotka toimivat perheen apuna monissa arkisissa asioissa; joskus kaivataan juttuseuraa, joskus kaveria ulkoilemaan, toisinaan lisäkäsiä tai lapselle syliä. Vapaaehtoinen perhekummi on perheen apuna, olematta kuitenkaan lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.

Itse olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että vierelläni on aina kulkenut turvallisia aikuisia. Myös nyt, itse perheellisenä, koen, että olen voinut tarjota omille lapsilleni hyvän ja turvallisen lapsuuden. Suuri kiitos tästä kuuluu myös lasten isovanhemmille, jotka ovat olleet käytettävissä ja apuna aina, kun heitä on tarvittu. Mummit ja vaarit ovat olleet lähellä, tukemassa, kuljettamassa ja auttamassa. Mutta tiedän, ettei kaikissa perheissä näin ole.

Siksi ajattelen, että jos perhekummi voi tarjota edes vähänkään samansuuntaista tukea, apua ja iloa lapselle ja hänen vanhemilleen, kuin mitä me olemme perheenä saaneet isovanhemmilta, ollaan oikealla tiellä. Olen kiitollinen ja ylpeäkin, että voin omalta osaltani olla mukana tukemassa tätä arvokasta työtä.

Kiitos siis Karoliina vielä, kun pyysit minua mukaan.

Kun annat, saat!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Miksi purskahdin joogatunnilla itkuun?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *