APUA, kesä pilasi kasvojeni ihon!

”Äiti, sulla on aika paljon näppylöitä naamassa.” totesi poikani Kreikan lomallamme illallispöydässä. ”Tiedän.” vastasin. Moni kokee, että kesä saa ihon kauneimmilleen. Aurinko kuivattaa finnit ja parantaa ihottumat, ja pieni päivetys tuo hehkun kasvoille. Minulle käy juuri päinvastoin, on käynyt jo monen vuoden ajan.

Kasvojeni ihoon, erityisesti otsaan, poskille ja leukaan nousee kesäisin PALJON näppylöitä. Näppylät ovat ihon värisiä, mutta tietyssä valossa ne kyllä näkyvät erittäin selvästi. Sormilla tunnustellen näppylät tuntuvat kamalilta. Ihon sileys on poissa.

FullSizeRender 298

Olen yhdistänyt näppylöiden tulon aurinkoon. Vaikka pesen, kosteutan ja suojaan kasvojeni ihoa säännöllisesti, näppylät ilmaantuvat yhtä aikaa auringonsäteiden kanssa. Huomasin ensimmäiset näpyt heti toukokuisen Italian joogalomani jälkeen.

Liikun ja hikoilen paljon ulkona, myös kuumassa säässä, jolloin hiki valuu noroina pitkin naamaa. Ovatko näppylät ns. hikinäppylöitä? Toisaalta, hikoilen paljon muinakin vuodenaikoina. Onko syynä auringon ja hien yhdistelmä? Vai voisivatko hiustuotteiden valumajäämät vaikuttaa? Hikoilen nimittäin paljon päästäni.

FullSizeRender 299

Vai onko se jotain, mitä syön tai juon? Hoidanko ihoani kesäisin väärin?  Muualla ihossa näppylöitä ei (onneksi) ole, vain kasvoissa. Olen todella kyllästynyt tilanteeseen. Kuljen kesät naturellina, enkä juuri meikkaa. Itseasiassa värilliset meikkivoiteet saavat näppylät oikein pompsahtamaan esille. Siksi varmaan poikanikin ne auringonlaskun valossa illallisella huomasi. Olin nimittäin sinne itseäni tällännyt.

FullSizeRender 300

FullSizeRender 301

Onko muilla samaa ongelmaa, ja vielä tärkeämpi kysymys: oletteko löytäneet apua näiden näppylöiden hoitoon tai ehkäisyyn?

Tiedän, että näppylät häviävät taas syksyn tullen yhtä nopeasti kuin ovat tulleetkin, mutta jospa voisin ensi kesänä tehdä jotain toisin ja välttyä ongelmalta kokonaan. Kaikki vinkit ja keinot otetaan nöyränä vastaan. Mutta täydellistä ulkonaliikkumiskieltoa en sulata. Jos se on ainoa keino välttyä tältä ongelmalta, niin sitten pidän näppyni 🙂

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: All Inclusive – Alkoholia heti aamusta

FullSizeRender 297

Kommentit (22)
 1. Minulla vähän sama juttu ja olen myös vuosia hakenut sitä oikeata tuotetta. Pari viikkoa sitten tein ison tilauksen Dermoshopilta. Ajattelin kokeilla heidän natural sarjan kuorintapesua ja hyväksi olen todennut. Ei kuivata ihoa ja yhdessä kasvoveden ja voiteen kanssa iho tuntuu puhtaalta ja ainakin minulla vähemmän näppylöitä. Samalla tilasin teineille suunnatun puhdistavan yövoiteen. Laitetaan yöksi ja aamulla pestään pois.
  Ehkäpä näistä joku sopisi sinulle myös. Eikä ole hintavia!

  1. Kärsin ihan samasta ongelmasta joka kesä. Tosi ärsyttävää. En tiedä mistä johtuu – auringosta, hikoilusta, aurinkorasvasta, muutoksista ruokavaliossa…?

   1. annasaivosalmi
    2.8.2017, 08:32

    Lohduttavaa kuulla, että on muitakin. Jospa saamme avun tätä kautta 🙂

    T. Anna

  2. annasaivosalmi
   1.8.2017, 22:34

   Kiitos Daniela! Olen kuullut tosi paljon hyvää noista tuotteista. Sullako on siis nimenomaan tuo kuorintapesu + kasvovesi ja voide vaikuttaneet näppylöiden määrään? Mun on kokeiltava. 🙂

   Anna

   1. Kosmetologisiskoni kertoi, että aurinkorasva pitäisi aina kuoria pois iholta. 🙂

    1. annasaivosalmi
     2.8.2017, 08:34

     Kiitos kommentista! Tuota aurinkorasvan kuorintaa en kyllä ole tehnyt. Pessyt vain huolellisesti normaalilla puhdistustuotteella. Voisiko olla, että rasva jää iholle ja tukkii sen? T. Anna

   2. Joo, on auttanut. Ja tottakai vähäinen meikin käyttö. Luulen kuorinnan auttavan saamaan kaiken lian pois.

  3. Itsellä sama ongelma, että kesällä iho rasvoittuu ja tulee finnejä. Muina vuodenaikoina sekaiho, jopa kuiva. Paras apu kesällä on ollut Body Shopin Tea Tree -sarja.

   1. annasaivosalmi
    2.8.2017, 08:33

    Kiitos vinkistä! 🙂

  4. Hei Anna ja Daniela!
   Olen turkulainen ihonhoitokonsultti ja Mary Kay-tuotteet ovat lähellä sydäntäni. Olen itse saanut omaan ihooni näillä tuotteilla avun ja siksi nykyään opastankin myös muita. Saat kanssani maksuttoman ihonhoito-opastuksen ja pääset testaamaan sinulle sopiviksi mietityt tuotteet omalle ihollesi. Se ei kuitenkaan velvoita sinua hankintoihin, ellet kokeiltuasi halua.
   Voit tutustua jo etukäteen: http://www.maaria.kilpi.marykay.fi. Ota ihmeessä yhteyttä, niin tavataan ja mietitään sinun ihollesi parhaat ja helpot ratkaisut. Ja liikunnasta ei tarvitse luopua, ei todellakaan!

 2. Hei!

  Ihan sama juttu minullakin. Joka kesä. Viime kesänä kasvojen ultraäänihoito hävitti näpyt kerrasta, jo hoidon jälkeen iho oli sileämpi. Seuraavana päivänä ei nypyn nyppyä. Muutama viikko sitten tilasin toiveikkaana ultraäänihoidon, mutta kosmetologi oli eri eikä tehnytkään sitä. Hän kuori ja puhdisti ihoa manuaalisesti – eikä se auttanut. Eli ultraääntä haluan kokeilla vielä uudelleen, mutta otan kyllä myös muita ideoita huomioon. Tämä on outo ilmiö, sillä ihoni on muutoin aina hyvässä kunnossa, enkä koskaan ole kärsinyt paria finniä enempää näpyistä. Kiva kuulla, että on muitakin…;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *