Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

APUA, kesä pilasi kasvojeni ihon!

”Äiti, sulla on aika paljon näppylöitä naamassa.” totesi poikani Kreikan lomallamme illallispöydässä. ”Tiedän.” vastasin. Moni kokee, että kesä saa ihon kauneimmilleen. Aurinko kuivattaa finnit ja parantaa ihottumat, ja pieni päivetys tuo hehkun kasvoille. Minulle käy juuri päinvastoin, on käynyt jo monen vuoden ajan.

Kasvojeni ihoon, erityisesti otsaan, poskille ja leukaan nousee kesäisin PALJON näppylöitä. Näppylät ovat ihon värisiä, mutta tietyssä valossa ne kyllä näkyvät erittäin selvästi. Sormilla tunnustellen näppylät tuntuvat kamalilta. Ihon sileys on poissa.

FullSizeRender 298

Olen yhdistänyt näppylöiden tulon aurinkoon. Vaikka pesen, kosteutan ja suojaan kasvojeni ihoa säännöllisesti, näppylät ilmaantuvat yhtä aikaa auringonsäteiden kanssa. Huomasin ensimmäiset näpyt heti toukokuisen Italian joogalomani jälkeen.

Liikun ja hikoilen paljon ulkona, myös kuumassa säässä, jolloin hiki valuu noroina pitkin naamaa. Ovatko näppylät ns. hikinäppylöitä? Toisaalta, hikoilen paljon muinakin vuodenaikoina. Onko syynä auringon ja hien yhdistelmä? Vai voisivatko hiustuotteiden valumajäämät vaikuttaa? Hikoilen nimittäin paljon päästäni.

FullSizeRender 299

Vai onko se jotain, mitä syön tai juon? Hoidanko ihoani kesäisin väärin?  Muualla ihossa näppylöitä ei (onneksi) ole, vain kasvoissa. Olen todella kyllästynyt tilanteeseen. Kuljen kesät naturellina, enkä juuri meikkaa. Itseasiassa värilliset meikkivoiteet saavat näppylät oikein pompsahtamaan esille. Siksi varmaan poikanikin ne auringonlaskun valossa illallisella huomasi. Olin nimittäin sinne itseäni tällännyt.

FullSizeRender 300

FullSizeRender 301

Onko muilla samaa ongelmaa, ja vielä tärkeämpi kysymys: oletteko löytäneet apua näiden näppylöiden hoitoon tai ehkäisyyn?

Tiedän, että näppylät häviävät taas syksyn tullen yhtä nopeasti kuin ovat tulleetkin, mutta jospa voisin ensi kesänä tehdä jotain toisin ja välttyä ongelmalta kokonaan. Kaikki vinkit ja keinot otetaan nöyränä vastaan. Mutta täydellistä ulkonaliikkumiskieltoa en sulata. Jos se on ainoa keino välttyä tältä ongelmalta, niin sitten pidän näppyni 🙂

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: All Inclusive – Alkoholia heti aamusta

FullSizeRender 297

Kommentit (21)

  1. Kasvissosekeitto – Edullinen, helppo ja herkullinen – Anna Saivosalmi

    […] Lue myös edellinen postaukseni: APUA, kesä pilasi kasvojeni ihon. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *