Kiinnitetty postaus

Aloitin kuukausisäästämisen – Mitä sijoituksilleni ja rahastosalkulleni kuuluu nyt?

Kaupallinen yhteistyö: Nordea

Sen jälkeen, kun viime lokakuussa aloitin säännöllisen sijoittamisen ja kuukausisäästämisen Nordean Säästä!-haasteen innoittamana, olen tullut selvästi tietoisemmaksi sijoittamiseen ja säästämiseen liittyvästä uutisoinnista – sekä myös omasta rahankäytöstäni.

Viime vuoden paras päätös (koiranpennun hankinnan lisäksi) oli ehdottomasti kuukausisäästäjäksi ryhtyminen.

Tuntuu, että sijoittamisesta kirjoitetaan ja puhutaan nyt enemmän kuin koskaan: naiset sijoittavat ja kertovat siitä podcasteissa, nuoret aloittavat jo hyvin varhaisessa vaiheessa säästämään rahastoihin ja osa taas on innostunut kryptovaluutoista. Aihe on nyt todella pinnalla!

Sijoitusinnostus tarttui minuunkin

Myönnetään, että sen jälkeen kun itse tein vihdoin päätöksen rahastosäästämisen aloittamisesta kolmisen kuukautta sitten, olen itsekin ollut selkeästi innostuneempi aiheesta! Olen lukenut Hesarista aiheeseen liittyviä artikkeleita ja kuunnellut Mimmit sijoittaa -podcastia. Innostusta ei suinkaan ole vähentänyt unelmani omasta merenrantamökistä Kreikan saaristossa, jonka toivoisin voivani säästämilläni rahoilla sitten kymmenen vuoden kuluttua ostaa.

Kävin jo katselemassa Kreikan merenrantamökkejä ja annoin tilaa haaveilleni. Näin itseni nauttimasta aamuauringosta omalla terassillani ja kävelemästä rannalla. Viime vuoden paras päätös (koiranpennun hankinnan lisäksi) oli ehdottomasti kuukausisäästäjäksi ryhtyminen.

Säästämisen aloittaminen oli viime vuoden yksi parhaita päätöksiä

Kuukausisäästämisen aloittaminenhan kävi todella helposti. Sovin verkkotapaamisen Nordean sijoitusneuvojan kanssa, jonka kanssa teimme yhdessä säästösuunnitelman ja löysimme minulle sopivimman rahaston. Säästämäni summa lähtee automaattisesti joka kuukausi tililtäni, joten minun ei tarvitse tehdä sijoitusteni eteen mitään. Tämä on minulle tärkeää, koska toivoin mahdollisimman helppoa ja vähän kuormittavaa tapaa toimia.

Mitä pidemmän ajan sijoituksista puhutaan, sitä parempia tuottoja voi myös odottaa.

Silti täytyy myöntää, että käyn kuitenkin vähän väliä kurkkimassa Nordean mobiilipankin kautta rahastosalkkuni kehitystä. On mielenkiintoista seurata kurssien kehitystä ja käyrien siksakkia, sekä säästöjeni kokonaiskehitystä, joka on muuten selkeästi plussan puolella.

Tärkeintä oli kuitenkin se, että vihdoin a-l-o-i-t-i-n kuukausisäästämisen, jota olin jahkannut ja suunnitellut vaikka kuinka kauan. Sillä mitä pidemmän ajan sijoituksista puhutaan, sitä parempia tuottoja voi myös odottaa.

Seuraavaksi ajattelen lapsiani

Säästämisen alkuun pääsee jo hyvin pienelläkin summalla, vaikka kympillä kuussa. Se on vähemmän, kuin mitä käytän esimerkiksi suoratoistopalveluihin joka kuukausi.

Seuraavaksi ajattelinkin tutustuttaa myös teini-ikäiset lapseni kuukausisäästämisen maailmaan ja aloittaa rahastosäästämisen myös heidän kanssaan. Ajatella, minkälaisia tuottoja he pystyisivät omille säästöilleen kerryttämään, kun aloittavat säästämisen jo nyt.

Se, että säästöön menee tällä hetkellä joka kuukausi tietty summa, tuo minulle myös turvallisuuden tunnetta. Säästöt ovat myös Back Up:ini siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuisi. Tämä rauhoittaa ja antaa myös ihanaa vapautta.

Säästämisen alkuun pääsee jo hyvin pienelläkin summalla, vaikka kympillä kuussa.

Tavoitteenani on näin 40-50 -vuotiaana saavuttaa tietynlainen taloudellinen riippumattomuus siten, että voin rehellisesti sanoa, että tulisin toimeen omillani, mikäli jotain sattuisi. Säästäminen tuo levollisuutta, vapautta ja mahdollisuuksia valita.

Nordean Säästä! -haaste on nyt käynnissä. Aloittaa kannattaa siis heti. Jo pienellä kuukausittaisella summalla pääsee alkuun. Klikkaa sinäkin Nordean sivuille ja tee henkilökohtainen sijoitussuunnitelma joko digitaalisen Noran avulla, tai kuten minä, jättämällä yhteydenottopyyntö.

Tämän helpompaa sijoittaminen ei voi olla!

<3 Anna

Lue myös: Merenrantamökki Kreikasta – säästämällä unelma on askeleen lähempänä!

hyvinvointi onnellisuus elamantapa
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *