700 uutta IG -seuraajaa päivässä – Kuka minä olen?

Hämmästyin eilen avattuani IG:n ja pohdin hetken, että mitä nyt oikein tapahtuu?

Eilisen päivän aikana nimittäin Instagram-tililleni tipahti yli 700 uutta seuraajaa. Plop, plop, ploplop, plop…  seuraajia plopsahteli kuin kevätsateen pisaroita, eikä loppua näy. 700 on selvästi suurempi määrä kuin ihan tavallisena sunnuntaina.

En ajatellut hetkeäkään tilanteen olevan mitenkään sattumaa, vaan päättelin, että nyt tapahtuu jotain sellaista, joka on saanut porukan liikkeelle. Ja näin asia olikin.

Kun itse alan seurata jotain uutta IG-tiliä tai blogia, on minusta tosi mukavaa selvittää hieman tyypin taustoja: kuka hän on, mistä tulee, mitä tekee, ja tietysti kaikkea muuta mielenkiintoista. Se antaa ikäänkuin syvyyttä suhteeseen! Siksi ajattelin, että nyt on hyvä hetki esitellä taas itseni, erityisesti uusille lukijoille.

Minun tililleni sadat uudet seuraajat olivat löytäneet Iltalehden julkaistua jutun kotitreeneistäni. Jutun pääset lukemaan tästä. Artikkelissa paljastan myös lempikotitreenivälineeni.

Mutta nyt siihen esittelyyn. Ehkäpä tässä tulee myös teille, minua jo kauemmin seuranneet, jotain uutta tietoa.

Kuka minä olen?

Nimi: Anna Saivosalmi

Ikä: 40

Pituus ja paino: 174cm, 67kg (ehkä?, en ole käynyt vaa’alla aikoihin)

Kotipaikka: Turku. En ole asunut (pidempiä aikoja) missään muualla.

Perhe: Mies ja kaksi lasta (12- ja 11 -v.)

Koulutus ja ammatti: FM, psykologian, uskonnon ja terveystiedon aineenopettaja, Personal trainer

Työpaikka: Kerttulin lukio, omat yritykset

Työnkuva: Liikunnan ja psykologian opetus, sisällön tuotanto omaan blogiin Kauneus & Terveys -lehdessä,  ja instaan, sekä Keventäjille ja muille yhteistyökumppaneille. Hyvinvointiluennot ja Kello Kuuden ryhmätreenit ulkona, Turun urheilupuistossa. Kirjoitan lisäksi parhaillaan toista kirjaani.

Urheilutausta: Jalkapallo 20 -vuotiaaksi. Siitä eteenpäin juoksu. Rasitusvamman ja lasten jälkeen lihaskuntoharjoittelu, toiminnallinen treeni ja kotitreeni

Minut tunnetaan: Jaan lyhyitä ja simppeleitä kotitreenivideoita/vinkkejä IG:ssani @ansaivo. Blogia olen pitänyt vuodesta 2016.

Saavutuksia: Esikoiskirjani Treenaa kotona 10,20 tai 30 minuuttia vuonna 2018 (Tammi), puolimaraton aikaan 1:30 (vuonna 2011), uusi ura ja ammatti hyvinvoinnin ja liikunnan parista vasta kolmekymppisenä.

Harrastukset: liikunta ja lukeminen. Pitkät kävelylenkit miehen kanssa pitkin Aurajokirantaa, äänikirjat. Haluaisin joogata enemmän.

Parasta just nyt: Olen kevätfiilistelijä, ja parasta tällä hetkellä on mahdollisuus päästä liikkumaan vihdoin taas ulos treeniryhmieni kanssa. Aurinko!

Lempiväri: tummansininen ja musta. Myös punainen. Tai sittenkin ehkä kaikki värit.

Ruuat joita syön joka päivä: kaura, muna, kurkku, tomaatit, paprika, banaanit, maitotuotteet (erit. rahka, raejuusto), pähkinät

Lempiherkut: Karkki ja pulla. Terveellisistä herkuista ehdottomasti marjat.

Jos olisin eläin, olisin.. merikotka. Lentäminen kiehtoo, samoin kuin voima

Pelkään: että menettäisin jonkun itselleni rakkaan ihmisen

Kehittyä haluaisin: siinä, että osaisin irrottautua työstä, ja erottaa vapaa-ajan ja työn selkeämmin. Yrittäjänä tuntuu, että on koko ajan töissä (vaikka työ kivaa onkin!). Välillä on vaikea rentoutua ja rauhoittua, mutta sitäkin olen opetellut. Somen käyttöä olen pyrkinyt myös vähentämään.

Viimeksi nauroin: katketakseni, kun katsoin edellisviikolla kuvattua raakavideomatskua treenikuvauksista. Sekoilin sanoissani ja tein muuta tyhmää. Itselleen on välillä hyvä nauraa.

Viimeksi itkin: kun olin ystävän tukena murheessa.

Parasta työssäni: Koulussa opiskelijoiden kanssa työskentely. Treeneissä ihmisten kohtaaminen ja sen huomaaminen, miten hyvä olo heille liikunnasta tulee. Yrittäjyydessä parasta omat aikataulut ja vapaus.

Parasta minussa: positiivisuus, sinnikkyys, periksiantamattomuus ja avoimuus. Innostun tosi helposti, ja kun innostun, paneudun juttuun 100%. Tämä voi tietysti olla jonkun toisen mielestä huonokin asia, koska uppoudun intohimoihini niin kokonaisvaltaisesti.

Jäikö jotain kertomatta?

<3 Anna

 

 

Kommentit (4)
 1. Hei Anna,

  Voisitko kirjoittaa sellaisesta aiheesta, kuin hyvässä kunnossa (voimaa, notkeutta, jaksamista ja lisäksi vielä nätti keho) pysymisestä ihan kotikonstein? Lakkasin salilla kaynnin noin kolme vuotta sitten, kun totesin sen olevan pakkopullaa, kun taas ulkoilu on suurin rakkauteni. ”Riittääkö” ulkoilu + kotijumpat, ja mistä saisi sitä haastetta (kun ei voi panna kymmeniä kiloja puntteja vastukseksi) ja vaihtelua? Motivaationi on parantunut ja liikun nyt paljon useammin kuin salilla käydessä, mutta tuntuu, että jostain pitäisi saada kovempaa treeniä: sekä kovempi syke pidempään että kovemmat vastukset.

  Kiitos tosi kivasta blogista!

  1. annasaivosalmi
   26.3.2019, 16:37

   Moikka Johanna!

   Tosi hyvä idea. Ja kyllä, kotona on ihan täysin mahdollista päästä hyvään kuntoon ja pysyä siellä. Mahtava kuulla, että olet löytänyt omat tapasi liikkua, ja juuri sehän pitää motivaation yllä. Ei pakkopullaa kukaan kauaa jaksa. Kotona voi treenata myös tosi kovaa 🙂

   Otan tämän aiheen listalle mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi.
   Anna

 2. Ilmoitit painoksesi ehkä 67kg? Etkö seuraa lainkaan painoasi?

  1. annasaivosalmi
   28.3.2019, 12:04

   No enpä juuri. En muista koska olen viimeksi käynyt vaa’alla. Vaatteet ja oma olo kertovat riittävästi:)
   On ollut aikoja, jolloin olen ravannut vaa’alla jopa päivittäin. Tämä oli stressaavaa. Omille asiakkailleni, joilla on esim painonpudotustavoite suosittelen punnitsemista kerran viikossa. Tätäkin parempi mittari on mittanauha. Kehonkoostumusmittaus taas kertoo rasvan/lihaksen suhteesta kropassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *