10 parasta (ääni)kirjavinkkiä jouluksi – ja lukemista koko vuodeksi!

Kaupallinen yhteistyö: Storytel

Kun minulta uusimmassa K&T -lehden haastattelussa kysyttiin harrastuksia, en keksinyt kuin yhden ainoan: lukeminen – ”tai siis oikeastaan äänikirjat” – korjasin toimittajalle.

Liikunta ei ole minulle suinkaan harrastus, se on elämäntapa, mutta kirjojen äärellä rentoudun, ja tekstin vietävänä viihdyn joka ikinen päivä.

Harrastuksena lukeminen on kehittävä, sivistävä ja viihdyttävä. Olen huomannut, että mikään ei vie työasioita niin tehokkaasti pois mielestä tai rauhoita illalla, kuin hyvä kirja.

Odotan lenkillelähtöä ja taitan työmatkani mieluiten kävellen, koska silloin saan laittaa kuulokkeet korvilleni ja painaa Storytelistä PLAY. Kun kuuntelen, on se täysin omaa aikaani.

Ennen en ehtinyt lukea

Kun joitakin vuosia sitten löysin äänikirjat, olen ihmetellyt, miten olen ennen tullut toimeen ilman. Niin paljon hyvää ne ovat tuoneet elämääni. Aiemmin ”en ehtinyt” lukea, kuin lomilla. Nyt ehdin lukea ihan joka päivä.

Jouduin ruuhkavuosissa luopumaan rakkaasta harrastuksestani, koska kirjaan tarttuminen oli usein mahdotonta, tai sitten vain keskittyminen lukemiseen oli vaikeaa.

Nyt lukeminen sujuu muiden askareiden ohessa: kun juoksen, teen kotitöitä, ajan autoa tai matkustan. Kirjoja voi ladata valmiiksi Off Line -tilaan, jolloin kuuntelu onnistuu myös ilman verkkoyhteyttä, vaikkapa lentokoneessa.

Itse suosin mieluiten äänikirjoja, vaikka toki Storytelistä löytyy myös valtava määrä e-kirjoja.

Pidän myös siitä, että kuuntelunopeutta voi säätää. Minulle sopii parhaiten 1,25 -kertainen nopeus.

Kuunneltavissa kirjoissa lukijan äänellä on suuri merkitys. Yksi kirja jäi kesken jo ensimmäisessä luvussa, koska en voinut sietää lukijan ääntä. Sen sijaan tietyistä lukijoista on jo tullut suosikkejani.

Monet ystäväni kehuvat myös sitä, että kirjoja voi kuunnella tai lukea englanniksi tai ruotsiksi, ja näin vaikkapa työssä paljon tarvittu tai käytetty kieli pysyy hallussa ja mielessä.

 

Lukuvinkit jouluksi – lukemista koko vuodeksi

Olen jo aiemminkin vinkannut Storytelistä kirjoja, jotka mielestäni kannattaa lukea ja/tai kuunnella. Tässä tulevat joulun parhaat vinkit.

Minna Rytisalo: Lempi

Tarina, jossa päähenkilö ei kerro, vaan hänen ympärillään eläneet ihmiset kuvailevat ja piirtävät hyvin erilaista tarinaa samasta naisesta. Lempi nappasi koukkuunsa, ja oli pakko selvittää, miten kirja päättyy. Lapin sodan ajalle sijoittuva romaani kertoo tragediasta, jossa rakkaus näyttelee suurinta osaa – niin hyvässä, kuin pahassakin. Ahmin kirjan kahdessa päivässä!

Lars Kepler: Lazarus

Jäätävä, kamala ja koukuttava Joona Linna -dekkari. Juuri, kun luulet, että tämä oli kauheinta, mitä voi tapahtua, yllätyt. Jotain vielä hirveämpää on tulossa! Pimeiden aamulenkkien hyytävä kaveri, joka saa vilkuilemaan pusikoihin!

Emma Cline: Tytöt

Tytöt perustuu tositapahtumiin ja sai minut googlaamaan sitä, mitä todella tapahtui. Kiehtova tarina amerikkalaisesta lahkon johtajasta, joka tosielämässä suunnitteli hirveän teon, joka jäi historiankirjoihin.

Pauliina Rauhala: Taivaslaulu

Itkin hervottomasti. Liikutuin ja ihmettelin, miten kauniisti lestadiolaisuudesta ja rakkaudesta voi kirjoittaa. Toisaalta, oli vaikea ymmärtää, miksi naisen oikeutta omaan vartaloonsa voidaan jossakin yhteisössä rajoittaa noin paljon.

Renee Knight: Kenenkään ei pitänyt tietää

Psykologinen jännitysnäytelmä, jonka loppuratkaisu yllätti totaalisesti. Juonta en halua paljastaa liikaa, mutta kuvittele, että alat lukea kirjaa, joka vaikuttaa tutulta. Kunnes huomaat, että kirja kertoo omasta elämästäsi.

Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein

Hillitön tarina Eevistä, joka voittaa lotossa seitsemän oikein. Kirja nauratti, mutta sai myös pohtimaan ihmisyyttä syvällisemmin. Raha ei ratkaisekaan kaikkea.

Daniel Åberg: Virus

Storytel -original -kirjasarja Virus sijoittuu Tukholmaan. Juuri sopivan mittaiset tunnin jaksot kuluvat minulla juoksulenkeillä. Tiivistahtinen jännäri tappavasta viruksesta, joka leviää ruton lailla. Pieni osa ihmisistä on virukselle immuuneja, mutta heitä aletaan jahdata. Miksi?

Nämä aion lukea (kuunnella!) jouluna

Seuraavat kolme kirjaa ovat joulun ajan kirjalistallani.

Michelle Obama: Minun tarinani

Katja Kettu: Rose on poissa

Kaisa Jaakkola: Palaudu ja vahvistu

Lue kuten haluat

Storytelin kätevältä lukulaitteelta löytyvät kaikki Storytelin kirjat ja äänikirjaa voi vaikka jatkaa e-kirjana siitä, mihin viimeksi jäi.

Kuten jo mainitsinkin, itse kuuntelen kirjat kaikkein mieluiten, koska ruutua tulee tuijottetua muutenkin paljon. Toisaalta Storytelin lukulaitetta ei voi verrata tabletin tai puhelimen näyttöö, koska se ei heijasta sinistä valoa, eikä ole liian kirkas.

Kokeile Storyteliä 30 päivän ajan maksutta!

Saan tarjota blogini lukijoille ja seuraajilleni Storytelin ilmaisen kokeilukuukauden.

Tarjous on voimassa uusille asiakkaille 31.12.2018 asti. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa kokeilukuukauden aikana tai sen jälkeen Storytelin verkkosivujen kautta. Lähde nauttimaan kirjoista joulun ajaksi!

Tästä kokeilemaan ilmaiseksi: storytel.fi/annasaivosalmi

Ihania luku- ja kuunteluhetkiä!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Henkilöstöruokalan hamstraajat

Muistathan, että #kotitreenikalenteri on alkanut! Ensimmäiset treenit julkaistiin tällä viikolla, eli vielä ehdit mukaan somessa: @ansaivo

Kommentit (4)
  1. Toi on muuten niin totta, että pimeällä aamulenkillä dekkarit saavat hyppimään pusikoista toiseen, mulle on käynyt samoin.

    Musta on ihanaa huomata, etä äänikirjat on saaneet mut palaamaan myös lukemisen pariin. Toisaalta illalla padilla on juurikin tuon sinivalon takia tylsä lukea, himmennys onneksi toimii kohtuullisesti.

    Lämmin suositus Kaisa Jaakkolan kirjalle, mulle ainakin palautumisen merkitys ja tavat avautuivat ihan uudella tavalla. Uutuuskirjoista mä tykkäsin myös hurjasti Jere Lehtisen Kiira – ehjäksi särkynyt – kirjasta.

    Rentouttavia kuunteluhetkiä joululomalle❤️

  2. This is so beautiful that if you can have a nice viewing App to supplement it like ShowBox It will beautfy the whole scenario

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *