Shakshuka tofusta
Yhteistyössä Kitchentime.
Shakshuka on Lähi-Idästä lähtöisin oleva pannuruoka, jossa kananmunat hyydytetään maustettuun tomaattikastikkeeseen. Voit testata kananmunaversion esimerkiksi valmistamalla Kauhaa ja rakkautta blogin Paprika-feta-shakshukan. Vegaaniversiossani kananmunat korvataan pehmeällä tofulla. Tämä pannuruoka on paitsi terveellistä ja ravitsevaa niin myös todella maukasta!
Onko pehmeä tofu uusi tuttavuus? Käytä pehmeää tofua leivonnassa ja ruoanvalmistuksessa jogurtin ja kanamunien tilalla. Pehmeästä tofusta valmistat myös herkullisen maidottoman smoothien.Pehmeää tofua voit löytää kaupoista myös nimellä silken tofu. Käyttövinkkejä löydät Jalotofun www-sivuilta.
Shakshuka tofusta
2-3 annosta, koko annos 730 kcal, 35g pro, 50g hh sekä 40 g rasvaa.
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1/2 tl juustokuminaa
1/2 rl paprikajauhetta
1-2 rkl harissatahnaa (voi korvata cayennepippurilla tai chilillä)
1 tlk (400g) säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
1/2 dl vettä
50 g tuoretta pinaattia tai pakastepinaattia
1 tlk valutettuja mustapapuja
300 g pehmeää tofua (esim Jalotofu pehmeä)
1/2 tl suolaa ja ripaus mustapippuria
Lisäksi:
Silputtua tuoretta persiljaa tai korianteria
(Naan)leipää
Kuivaa tofun pinta talouspaperilla ja leikkaa se 1cmx1cm kuutioiksi. Pilko sipulit. Kuullota sipulit oliiviöljyssä pannulla miedolla lämmöllä kypsiksi. Lisää joukkoon mausteet ja pyörittele niitä hetki. Kaada pannulle tomaattisäilyke ja anna hautua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon pinaatti, kuutioitu pehmeä tofu ja valutetut mustapavut, anna kuumentua. Viimeistele ruoka suolalla, mustapippurilla sekä tuoreilla yrteilllä. Tarjoa tuoreen (Naan) leivän kera.
Maistuvaa päivää!
xxxLinda
Yhteistyössä Kitchentime. Ruoanlaitossa käytetty pannu De Buyer mineral B.
[…] päivällinen: Tofu-shakshouka […]