Icepops eli itsetehdyt mehujäät
Ihanaa, viimeinkin kesä on täällä ja lämpö! Mikä sen paremmin maistuu ja viilentää kesähelteillä, kuin jäätelö? Jäätelöt sisältävät kuitenkin usein runsaasti sokeria ja rasvaa ja kerryttävät huomaamatta kiloja vyötärölle. Icepopsit eli itsetehdyt mehujäät ovat ihanan raikas ja kevyt vaihtoehto sokerisille jäätelölle ja valmiille mehujäille.
Icepopsit voit valmistaa lempiraaka-aineistasi täysin ilman lisättyä sokeria ja ne maistuvat varmasti myös perheen pienimmille. Valmista kerralla iso satsi mehujäitä, niin niitä on saatavilla, kun helle on kuumimmillaan ja tarvitset viilennystä.
Itsetehtyihin mehujäihin tarvitset vain mehujäämuotteja sekä mieleisiäsi raaka-aineita kuten kesämarjoja, tuorepuristettua mehua sekä hedelmiä. Mehujäämuotteja löytyy hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista ja esimerkiksi Ikeasta. Vinkki! Voit valmistaa mehujäitä myös pieniin jogurtti/rahkapurkkeihin ja käyttää puutikkua vartena.
Mansikka-banaani-icepops eli itsetehdyt mehujäät
6 kpl (tilavuus n. o,6dl / mehujää) á 30 kcal
2 dl mansikoita
1 banaani
loraus tuorepuristettua appelsiinimehua/limenmehua
(30 g valkosuklaata, nonparelleja)
Soseuta marjat ja hedelmät kuten valmistaisit smoothieta. Kaada smoothie mehujäämuotteihin. Jäädytä mehujäitä pakastimessa noin 4 tuntia. Itsetehdyt mehujäät irtoavat helposti muoteista, kun upotat ne hetkeksi kuumaan veteen. Koristele mehujäät halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja nonparelleilla.
Meloni-icepops
6 kpl (tilavuus n. o,6dl / mehujää) á 20 kcal
350 g vesimelonia
mintunlehtiä
(steviaa)
Poista melonista siemenet ja aja tasaiseksi mehuksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Makeuta halutessasi stevialla tai koivusokerilla. Kaada mehu muotteihin ja upota joukkoon pari mintun lehteä. Jäädytä mehujäitä pakastimessa noin 4 tuntia. Itsetehdyt mehujäät irtoavat helposti muoteista, kun upotat ne hetkeksi kuumaan veteen.
Aurinkoisia päiviä!