Vegetreenari
Vegetreenari

Icepops eli itsetehdyt mehujäät

Ihanaa, viimeinkin kesä on täällä ja lämpö! Mikä sen paremmin maistuu ja viilentää kesähelteillä, kuin jäätelö? Jäätelöt sisältävät kuitenkin usein runsaasti sokeria ja rasvaa ja kerryttävät huomaamatta kiloja vyötärölle. Icepopsit eli itsetehdyt mehujäät ovat ihanan raikas ja kevyt vaihtoehto sokerisille jäätelölle ja valmiille mehujäille.

itsetehdyt mehujäät
Icepops eli itsetehdyt mehujäät

Icepopsit voit valmistaa lempiraaka-aineistasi täysin ilman lisättyä sokeria ja ne maistuvat varmasti myös perheen pienimmille. Valmista kerralla iso satsi mehujäitä, niin niitä on saatavilla, kun helle on kuumimmillaan ja tarvitset viilennystä.

itsetehdyt mehujäät
Meloni-icepops

Itsetehtyihin mehujäihin tarvitset vain mehujäämuotteja sekä mieleisiäsi raaka-aineita kuten kesämarjoja, tuorepuristettua mehua sekä hedelmiä. Mehujäämuotteja löytyy hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista ja esimerkiksi Ikeasta. Vinkki! Voit valmistaa mehujäitä myös pieniin jogurtti/rahkapurkkeihin ja käyttää puutikkua vartena. 

itsetehdyt mehujäät
Icepops eli itsetehdyt mehujäät

Mansikka-banaani-icepops eli itsetehdyt mehujäät

6 kpl (tilavuus n. o,6dl / mehujää) á 30 kcal

2 dl mansikoita

1 banaani

loraus tuorepuristettua appelsiinimehua/limenmehua

(30 g valkosuklaata, nonparelleja)

Soseuta marjat ja hedelmät kuten valmistaisit smoothieta. Kaada smoothie mehujäämuotteihin. Jäädytä mehujäitä pakastimessa noin 4 tuntia. Itsetehdyt mehujäät irtoavat helposti muoteista, kun upotat ne hetkeksi kuumaan veteen. Koristele mehujäät halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja nonparelleilla.

itsetehdyt mehujäät
Mansikka-banaani-icepops
itsetehdyt mehujäät
Meloni-icepops

 Meloni-icepops

6 kpl (tilavuus n. o,6dl / mehujää) á 20 kcal

350 g vesimelonia

mintunlehtiä

(steviaa)

Poista melonista siemenet ja aja tasaiseksi mehuksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Makeuta halutessasi stevialla tai koivusokerilla. Kaada mehu muotteihin ja upota joukkoon pari mintun lehteä. Jäädytä mehujäitä pakastimessa noin 4 tuntia. Itsetehdyt mehujäät irtoavat helposti muoteista, kun upotat ne hetkeksi kuumaan veteen.

itsetehdyt mehujäät
Meloni-icepops

Aurinkoisia päiviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *