15 x KYSYMYKSET, JOITA MULTA KYSYTÄÄN ENITEN

Wazzuup dudes ja dudettes!? Kun allekirjoittaneelle valuu viestejä useammastakin eri tuutista parhaimmillaan jopa kolminumeroisia määriä päivässä, niin mukaan mahtuu myös niitä kiperän kinkkisiä kysymyksiä aiheesta jos toisestakin. Usein sieltä toistuvat monet samat kyssärit ja tähän postaukseen olen koonnut näistä sekalaisen paketin.

Jaottelin nämä vielä näppärästi randomeihin, kuvaamiseen/editointiin sekä treeniaiheisiin. Kuka mun kuvat ottaa? Mitä teen oikeasti työkseni? Ja monia muita! Tästä näin!

USEIMMIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mitä sun subiin tulee?

Lyömätön vakkarini on kananrintasubi kaikilla kasviksilla. Lisähöysteistä feta ja etikka sekä kastikepuolelta Hot Louisiana & Southwest. Uh, sopivan tulinen ja möyheä kombo.

Miten jaksat olla aina noin pirteä?

Huh. En to-del-la-kaan jaksa, ja en edes haluaisi antaa tällaista epärealistista kuvaa todellisuudesta. Olen ehkä luonteeltani melko helposti innostuva ja rempseän reipas, mutta olen ihan tavallinen ihminen siinä missä muutkin. Yhtälailla mullakin voi olla aika raskaitakin huolia sekä ylikuormitun helposti, jos en muista levätä ja “rajoittaa” itseäni tarpeeksi. Kärsin siis helposti “pirteän tytön syndroomasta“, koska oma luonteeni pissii tässä helposti itseänikin silmään. 😀

Voisitko tehdä lautapelipostauksen, kun sä pelaat aina niin kivoja pelejä?

Tehty on, ja tuorein ihan vastikään! Tästä löydät ensimmäisen version ja tästä toisen version. Lautapelit BEST!

Mitä sä teet työksesi? Mitä töitä sun mies tekee?

Toimin täyspäiväisenä yrittäjänä mieheni kanssa. Pääduunina meillä on intohimomme Prove-verkkovalmennusten toteutus, ylläpito ja jatkuva kehittäminen. Johannes siirtyi DI-duuneista jo pidempi tovi sitten täyspäiväiseksi yrittäjäksi tähän hommaan, että saadaan annettua oikeasti kunnon panos tähän hommaan, ja kyllä on kannattanut!

Lisäksi mä teen edelleen mun aiempaa päätoimista duunia, jonka aloitin jo sivussa opiskeluiden ja urheilu-urani aikana, eli blogi & some kombona. Ei siis heti käy ihan tylsäksi päivät. 😀

Meinaatko vielä joskus tehdä oman alan töitä?

Jos tällä meinataan diplomi-insinöörin hommia, niin tähän tietoon ei ole suunnitteilla, koska rakastan yrittäjyyttä yli kaiken. Never say never, ja jos jotain lähtisin tuolta paletilta tekemään, niin yritys- ja organisaatiokulttuurien kehittämisen parissa työskentely olisi varmaan sieltä alalta mun dream job. Näin tuotantotalouden diplomi-insinöörinä ja monialaisen valmentajataustan (niin koulutuksen kuin kokemuksenkin osilta) voisi olla tuonne annettavaakin, ja uppoudun edelleen huomaamattani perehtymään organisaatiokulttuuriin liittyviin julkaisuihin. Koska aihe on sairaan moniulotteinen ja mielenkiintoinen!

Kuinka usein syöt herkkuja? Ja kuinka paljon kerralla?

Syön herkkuja aika useinkin, ja aika montakin kertaa viikossa. 😀 En kiellä itseltäni mitään, ja usein mut tyydyttääkin jo ihan pieni annos jälkkärijädeä (tai treenin jälkeen palkkari-Vanha Auto). Esim. eilen maanantaina vedin lounaan päälle yhden töhnämunan ja kokista, koska sellaiset keittiöstä löytyi, ja olin varsin tyytyväinen. Kotiin ostan itse tosi harvoin herkkuja, ja mies yleensä hoitaa tämän puolen, haha! Yleensä siltä löytyykin joku jemma jostain korkealta ylähyllystä, jonne en itse ylttäisi, mutta kun en niitä näe tai tiedä, niin eipä tule niitä mussuteltuakaan. Joskus tietty menee herkkuja vaikka kuinka kerralla etenkin frendien kanssa mökkeillessä. Omnom.

Ns. herkkuhimot pysyvät itselläni parhaiten aisoissa ihan yhtään yrittämättä jo sillä, että syön “tavallista ruokaa” paljon ja säännöllisesti. Normiruuassa mulla ei myöskään ole mitään sääntöjä tai rajoitteita, eli tyydytän jo safkahimoja sillä, että syön mitä mieleni tekee. Näin vatsa pysyy sopivan kylläisenä sekä mieli tyydytettynä, eikä tarvitse “kärsiä erityisemmin himoista”. Ja pienikin annos herkkua antaa ison tyydytyksen, kun ei nälkäänsä tarvitse niitä syödä. En myöskään laske esimerkiksi ruissipsejä tai muita tällaisia snäksejä edes herkuiksi, joita aika useinkin mussutan arjessa ihan iltapalalla.

“Mistä tuota uutuustuotetta saa?”

Pahoittelen aiheuttamiani uutuussafkahimoja! Kuulemmma aiheutan monelle sellaisia mun IG-storyissani. Sorry not sorry! 😀 Jos puhutaan elintarvikkeista, niin suurin osa meidän bongauksista on tehty Kuninkaankulman K-supermarketista Tampereelta.

Hyvin varusteltuihin K-supermarketeihin ja Cittareihin yleensä tulevan uutuuden vuoden aikana jouhevimmin, sillä kauppiaat voivat itse valita ja tilailla milloin tahansa hyllyihinsä uutuuksia, eli sieltä lähtisin ekana bongailemaan uutuuselintarvikkeita. S-ryhmään taas uutuudet yleensä myös tulevat melko varmasti, mutta hyllyihin otetaan vain pari-kolme kertaa vuodessa uutuuksia kertarysäyksenä. Lidlillä myös ihan omat valikoimat, joten sieltä en ykkösenä lähtisi pahimmissa himoissa uusimpia uutuuksia varta vasten etsimään.

Mitä farkkuja suosittelisit, kun vähän lihaksikkaampiin jalkoihin on vaikea löytää hyviä?

Tähän yhteen mun suosituimmista postauksistani olen koonnut mun ykköstärpit. Muita en juuri käytäkään!

TREENI

Treenaatko sä joka päivä?

En. 😀 En todellakaan. Silloinkin kun kisasin vielä vaparifitnessin ammattilaisliigassa, niin treenasin salilla “vain” neljä kertaa viikossa. Riitti aivan järjettömän hyvin lihasmassan hankintaan. Salitreenien ohessa toki tuli tehtyä toki vapaaohjelmaan taito- ja ominaisuustreeniä, mutta usein yhdistin ne salitreeneihin tai kävin erikseen tekemässä viidennen akrobatiapainotteisen treenin. Viimeiset pari vuotta olen treenannut 3-4 kertaa viikossa, ja raskaimpina aikoina parillakin viikkotreenillä on pidetty yllä tuloksia ja buustattu omaa hyvinvointia.

Onko sulla vaikea pitää lepopäiviä?

Tää on ollut mulle (melkein) aina ihan äärimmäisen helppoa. Koska oikeasti ra-kas-tan laiskottelua. Vähemmän on treenissä oikeasti enemmän ja laatu voittaa aina! Liikaa tekemällä myös tällainenkin pesunkestävä urheilijasielu väsyy sekä henkisesti että fyysisesti, ja moti alkaa sakata fiiliksen myötä. Siksi en myöskään myy valmennuksia, joissa viikottainen treenimäärä olisi minimissään yli neljää, ja näissäkin opetan joustavuuden äärimmäisen tärkeän taidon.

Miten parantaa palautumista?

Tähän vastausta etsitään aivan liian usein pikkukikoista, lisäravinteista, pikahoidoista tai yksittäisistä liikkeistä. Suosittelen tsekkaamaan tämän melkoisen pätevän postaukseni tähän liittyen keväältä aiemmin: 6 x Miten palantaa palautumista treenistä?

Teenkö yksilövalmennuksia tai etävalmennuksia?

Valitettavasti muutamia fitnesskisavalmennettavia lukuunottamatta en tällä hetkellä tee, koska aika ja resurssit eivät vaan riittäisi enempään muiden (valmennus)töiden ohessa. Väitän myös, että hintalaatusuhteeltaan mun Prove-valmennuskokonaisuuksissa saat myös kattavampaa sisältöä kuin omakohtaisesti toteutettujen etävalmennuksieni kohdalla, sillä pystyn tarjoamaan todella laajan sekä kouluttavan valmennuskokonaisuuden suhteessa tiiviiseen hintaan.

Mulla myös on kisavalmennukseen tullut valmennettavia tältä pohjalta erinomaisin lähtökohdin, ja eräs toinenkin kisavalmentaja totesi, että on helppoa ollut alkaa tekemään duunia uusien valmennettavien kanssa, jotka olivat käynyt tuon mun valmennuksen alle. Lisäksi jo useampi aiemmin fitness-lavoilla kisannut on hypännyt Proveen messiin, ja saanut kyllä kovia tuloksia aikaiseksi.

PS. Jos nappaat paikan jo nyt syksyn salistartteihin, niin saat nyt kevään kotitreenilivetreenit tähän kaupan päälle ja koti- sekä ulkotreenit koko kesän ajaksi käyttöön! Itsellä yläpelti todella jyrätyn oloinen eilisen yläkropan treenin jäljiltä, tänään vedän liikkuvuusliven ja huomenna pistetään jalat tulille! Jo neljättä viikkoa putkeen, ja ei kuulemma ole kylmäksi jättänyt messissä olleita salitreenaajiakaan. Väitän myös, että aika kovia punnertajia alkaa löytyä tämän kevään lopulla tästä jengistä!

KUVAAMINEN JA EDITOINTI

Kuka sun kuvat ottaa?

Jos itse esiinnyn kuvassa, niin pääasiassa kameran takana on tättärää: Johannes. 😀 Oon itseasiassa aivan hämmästynyt, kuinka hyvä kuvaaja siitä on kouliintunut tässä vuosien varrella, vaikka hänkään ei juuri kuvaamisesta, laitteistoista ja asetuksista mitään tiedä. Olen kuitenkin todennut, että miehen kanssa kuvatessa saa kyllä usein lähimmäksi sitä, mitä haluaakin (koska tietää jo ennakkoon että saa sitä mitä “ennenkin”). Välillä on toki aivan sairaan virkistävää kuvailla muidenkin kanssa. Ruokakuvat ja muut vastaavat otan aina itse.

Millä kameralla otat kuvat ja videot?

Mulla on käytössä Olympuksen OM-D Mark 2 E-M5II-kamera, jossa pääsääntöisesti 25mm linssi. Itsehän koen olevani näissä teknisissä asioissa aika noobi, ja olen vain hankkinut hyvien tärppien avulla itselleni “sopivan kaluston”. Rohkeasti testaamalla, erilaisilla vinkeillä ja nimenomaan vaan paljon kuvaamalla on vaan tullut opeteltua.

Tubea kun vielä tein, niin kuvasin silloin paljon myös Canonin G7X:llä, joka toimi tässä oikein hyvin. Olympukseen mulla Roden on lisämikrofoni ja erikseen äänitykseen vielä oma “Snowball”- mikrofoni valmennusmateriaaleja (tai tarvittaessa vaikka podcasteja) varten. Kotoa kyllä löytyy vielä kuvausvaloja ja kaikenlaista “kevyttä lisävarustetta”, koska kuvausvälineitä tulee käytettyä PALJON niin somen kuin valmennustenkin puolella, ja mähän en suostu tietystä laatutasosta tinkimään. 😀

Millä ohjelmalla muokkaat kuvat?

Adobe Lightroomilla sekä tietokoneella että mobiilissa. Säädän siis usein valoja ja värejä, niin kuvat pääsevät kivemmin oikeuksiinsa. Mitään megajylläyksiä en niille yleensä tee.

Millä editoit videot?

Final Cut Pro X:ää pyörittelee meidän taloudessa molemmat.

useimmin kysytyt kysymykset

Fila-turtle neck-paita: *TÄÄLTÄ
Karvamatto: *TÄÄLTÄ

Jos hei sulla tulee mieleen mitä tahansa kyssäreitä niin pikkunippeleistä tai syväluotaavista aihepiireistä, niin heitä kommenttiboksiin! Vastailen supermielelläni, ja laajemmista sekä syvimmistä voisin riipaista kehiin ihan oman postauksen. Koska parasta on kuulla aina myös teiltä, mikä teitä kinostelee ja polttelee eniten!

Muikeaa pääsiäisen odotusta!

LUE MYÖS:
Millaista on tehdä töitä oman miehen kanssa?

EDELLINEN JUTTUNI:
Kumpi meille tulee? Tyttö vai poika?

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset kotitreeni-lisätarjouksella!

hyvinvointi kysy-treenista-ja-ravinnosta kysy-hyvinvoinnista
Kommentit (9)
  1. Koska itsekin tykkään liikunnan ja treenaamisen ohessa laiskotella, niin kysynpä seuraavaa: mikä on sinun kokemuksesi mukaan ”oikea” päivittäismäärä askeleita / kevyttä aerobista? Tästähän väännetään mediassa jatkuvasti: puoli tuntia, tunti, kaksi tuntia, 7000 askelta, 10 000 askelta jne. Olisi hauska kuulla lempiblogaajani näkemys tähän! 😀

    1. piiapajunen
      8.4.2020, 11:26

      Tää on muuten ihan törkeän hyvä kysymys! Mulla on itseasiassa ollut listalla kirjoittaa tästä 10000 askeleesta, ja pitääpä laittaa se toteutukseen! Näin yleisesti sanottuna en lähtisi mittaamaan mitään kovin tarkoilla ja eksakteilla luvuilla, mittareilla tai aikamäärillä, sillä tässäkin ratkaisee aina kokonaiskuva. Toki näiden avulla saadaan isoille massoille hyvät osviitat, mutta sinnekin mahtuu monenlaista hajontaa erittäin hyvinvoivienkin joukkoon. Mutta mäpäs yritän tykittää tästä lähiaikoina vihdoin sen postauksen ulos, ja ihan sairaan mielenkiintoinen kysymyksen asettelu sulla tässä, niin heräsi ajatuksia itsellenikin juuri tuon postauksen toteuttamiseen! Eli kiitos!

      1. Hienoa jos tästä kysymyksestä oli inspiraatioksi! Jään odottamaan postausta! 😍

  2. Hei,
    Ensiksi oikein paljon onnea teille tyttövauvasta! 🙂 Olen itse myös tällä hetkellä raskaana. Laskettu aika on 2.7. Ennen raskautta kävin säännöllisesti salilla 2-3 krt viikossa 5 vuoden ajan. Nyt kuitenkin kipuja (si-nivel, liitoskivut, raskauden alussa pahoinvointi) ollut sen verran mukana, että pystyn vaan tosi hitaasti kävelemään. Mietityttää, miten pääsen synnytyksen jälkeen taas ”treenipolulle” takaisin ja nyt rapakunnossa olevan kropan herätettyä. Onko sinulla tulossa jotain synnytysjälkeisiä treenijuttuja kun itsekin synnytät? Haluaisin varmasti mukaan, jos tulee :).

    1. piiapajunen
      8.4.2020, 11:24

      Heiips ja kiitos! Voi vitsit, mitä vaivoja on sulle osunut. Toivottavasti jossain vaiheessa vähän helpottaa tai pystyt löytämään jotain tapoja edes hieman liikkua. Kannattaa tsekkailla YouTubesta tai verkkokursseilta esim äitiyspilatesta, ja itse oon tykännyt meinaan siitä. Toimii hyvin pitämään kroppaa kevyesti huollettuna, ja soveltuu myös useimmille liitoskivuistakin kärsiville.

      Varmasti tulen omasta palautumisesta kirjoittamaan, ja toukokuussa käyn tähän ihan valmentajapuolen koulutuksiakin (etätoteutuksena nyt koronan takia), mutta en ole tekemässä synnytyksestä palautumisesta erillistä kokonaisuutta, sillä ammattitaitoni ei tähän riitä. Muutenkin kyllä lämmöllä suosittelen jo nyt käymään äitiysfyssarilla ja myös synnytyksen jälkeenkin, sillä sieltä saat taatusti selkeät ohjeet juuri sinun palautumiseesi sekä nykyisiin/sen hetkisiin vaivoihin/vaikuttaviin tekijöihin pohjautuvat ohjeistukset ja suunnitelmat. Näissä kun voi olla ihan hirmuisesti vaihtelua eri naisten välillä.

      Itse olen käynyt jo tässä raskauden edetessä ja koen saaneeni sieltä paljon apua, ja myös synnytyksen jälkeen vielä suuremmalla syyllä tulen ä-fyssarin vastaanotolla käymään, jotta saan oikeasti katsottua, miten juuri minun on hyvä lähteä liikkeelle omista sen hetkisistä lähtökohdista. Myös @fysioannakaisa:lla oli tästä synnytyksen jälkeisestä palautumisesta oma online-workshop, jonka saa ostettua myös etukäteen, joten suosittelen vahvasti tätä!

Kommentointi suljettu.