SUKLAA-MANSIKKA NAKED CAKE – TÖRKYHYVÄÄ!
Shieeet miten hyvää tämä suklaa-mansikka naked cake voi olla! Päätin lähteä tavoittelemaan viiden tähden vaimopisteitä pääsiäistarjoiluiden osalta, ja taikoa pääsiäisen kahvittelypöytään vähän muikeampaa kakkua kehiin! Kyllä muuten kannatti, ja tämä valtavan kokoinen suklaa-mansikka nakukakku meni kuin kuumille kiville ja vauhdilla! Tulihan tätä itsekin santsattua muutamaan otteeseen, heh! 😀
Tämä kakku sopisi myös täydellisesti vähän parempaankin juhlapöytään, ja tästä tuli yllättävän helposti aika näyttävä luomus. Vaikka tämän nakukakun valmistukseen tarvittiinkin useita työvaiheita, niin yllättävän helposti tästä tulikin oikein osuva luomus, vaikka joissain vaiheissa jännitikin, että mitähän tästä tulee. Kakun voi tehdä kuorrutusta vaille jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin hyytymään ja tekeytymään. Alkuperäisen ohjeen nappasin TÄÄLTÄ.
SUKLAA-MANSIKKA NAKED CAKE
SUKLAAKAKKUPOHJA
- 200 g margariinia
- 275 g suklaata
- 7 kananmunaa
- 2,75 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,75 dl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2,5 tl leivinjauhetta
- Sulata margariini ja suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen tasaiseksi seokseksi.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoon.
- Vatkaa valkuaiset omassa kulhossaan kuohkeaksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita suklaaseos keltuaissokerimassan sekaan.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään, ja siivilöi ne taikinaan sekaan.
- Kääntele lopuksi valkuaisvatko varovasti sekaan. Tässä kääntelyssä menee hetki, mutta malta mielesi, jotta taikina jää oikeasti kuohkeaksi.
- Kaada kakku noin 24 cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi pohjalle. Teflonvuoka puolestaan kannattaa voidella ja vuorata korppujauholla, mutta silikonireunoille en itse tehnyt mitään.
- Paista uunissa 175 asteessa noin 55-60 minuuttia. Kokeile tikulla lopuksi taikinan kypsyys, ja tarvittaessa peitä paistamisen loppuvaiheessa foliolla, ettei pinta tummu liikaa.
- Anna pohjan jäähtyä huolella. Leikkaa jäähtynyt pohja korkeussuunnassa kolmeen osaan. Mikäli pinta on kohonnut uunissa pyöreäksi, niin leikkaa tämä pyöreäksi kohonnut osa kakusta pois.
MANSIKKATÄYTE
- 6 dl vispikermaa
- 400 g maitorahkaa
- n. 700 g pakastemansikoita
- 1,5 dl tomusokeria
- 8-10 liivatelehteä (itse laitoin 9)
- liraus vettä
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
- Soseuta sulaneet mansikat, ja lisää sekaan tomusokeri.
- Kiehauta tilkka vettä kattilassa, purista ylimääräinen liivatelehdistä vesi pois ja sekoita kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos mansikkasoseeseen ja sekoita huolella.
- Sekoita mukaan ensin rahka sekä lopuksi erikseen vispattu kerma.
- Aseta ensimmäinen kakkupohja paikalleen samaan kakkuvuokaan (asetin pohjalle leivinpaperin), jossa se paistettiin.
- Kaada puolet mansikkatäytteestä tähän päälle, ja laita pakastimeen noin vartiksi jähmettymään.
- Laita toinen kakkukerros päälle, ja asettele leivinpaperista tähän ympärille ”jatkoreuna”, sillä kakusta tulee melko korkea. Kaada loput täytteestä päälle, ja laita taas vartiksi pakastimeen. Aseta viimeinen kakkulevy päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään.
SUKLAAKUORRUTUS
- 200 g suklaata
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 rkl margariinia
- Irroita kakku varovasti veitsen kanssa vuoasta, ja tarvittaessa siisti reunoja veitsen kanssa tasaisemmaksi.
- Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja heitä ne pieneen kattilaan kuohukerman kanssa.
- Kuumenna sekoitellen massa tasaiseksi, ja lisää sulaan massaan lopuksi margariininokare sekaan.
- Anna jäähtyä pieni tovi.
- Kaada seos varovasti keskelle kakkua, ja levitä tarvittaessa lusikan tai veitsen avulla kohti reunoja. Anna kuorrutteen valua kevyesti reunojen yli. (Itsellä kuorrutemassaa jäi hieman yli)
- Lisää lopuksi hieman jähmettyneen (mutta vielä pehmeän) kuorrutteen päälle haluamasi koristeet. Itse keräsin irtokarkkihyllyltä vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja koristeiksi.
Tämä suklaa-mansikka naked cake on varma hitti, joten nyt vain sormet jauhoihin ja rohkeasti kyökin puolelle tekemään taikoja! Jos mättökakkujen sijaan kaipailisit vähän keveämpiä pääsiäisherkkuja, niin TÄÄLTÄ löytyy neljä kovaa pääsiäsherkkua kevyempään makuun.
Jos muuten kaipailisit vähän muita herkkuvinkkejä, niin kurkkaapa toki keskiviikkona tulille tuikkaamani video (TÄÄLTÄ), jossa mies valkkasi testailtavat herkut, ja yhdessä pistettiin tiukat tuomiot kehiin suklaista, jätskeistä ja juomapuolesta. Löytyipä sieltä uutuustötteröistä mun tulevan kesän ykköshitti jätskialtaalta, joten tätä ei kannata missata, hah!
Hävyttömän makeaa pääsiäistä!
Vilkaise myös:
Herkuista kieltäytyminen – OK vai ongelma?
Arpeni & mittani – Mitä musta on googletettu?
Edellinen juttuni:
Joka sarja failureen? Kyykkykengät? Meitsi vastaa!
♥ SEURAA MINUA ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen
Ouch! sokeriöverit tulisi tästä. ehkäpä toimisi synttärikakkuna täytyy vanhemmille vinkata mitä suklaata ja rahkaa käytät? onko kuvan luomus itsetekemäsi? tosi hieno
Joo tää ei ole mikään kevytkakku, hah! 😀 Käytin tässä sekaisin taloussuklaata ja Pandan maitosuklaata, ja rahkoista käytin ihan perus tiukkaa halppisköntsärahkaa. Ja tuo kakku kuvissa oli juurikin mun tekemä. 🙂
Apua miten sairaan hyvältä toi kakku näyttää 🙂
Toi oli kyllä oikeesti ihan todella hyvää!!