MITÄ LUKEA JOULULOMALLA? 9 x HYVÄÄ KIRJAA
*Sisältää mainoslinkkejä
Kirjat ovat imaisseet minut viime vuosina täysin mukaansa. Kirjojen maailmaan on ihana uppoutua joko perinteisenä lukemisena iltaisin ennen nukkumaanmenoa (erinomainen vaihtoehto kännykän pläräämiselle sängyssä) tai vastaavasti tykittää äänikirjoina koiran kanssa lenkkeillessä tai paukuttaa auton kajareista bluetoothin kautta. Tässä muutamia tärppejä omasta takaa, jotka ovat sytyttäneet täällä päässä ja ruokkineet lukuintoa entisestään!
MITÄ LUKEA TAI KUUNNELLA?
OSKARI SAARI: AKI HINTSA – VOITTAMISEN ANATOMIA
Näin vaatimattomasti sanottuna ehkä paras kirja jonka olen lukenut (tai oikeastaan kuunnellut). Luulin, että tämä olisi liittynyt lähinnä urheiluun ja urheilussa voittamiseen, mutta kuinka väärässä olinkaan. Aki Hintsan ajatusmallit käsittelevät ja soveltuvat kattavasti lähes kaikkeen elämässä hämmentävän toimivana kokonaispakettina, ja meillä myös puoliso tykästyi Hintsan monitahoisiin ajatuksiin ja näkemyksiin. Ajatuksia herättävä ja oman elämän tilaa sekä suuntaa vahvasti kyseenalaistava kirja, johon varmasti tulen palaamaan uudemman kerran.
KARI HOTAKAINEN: TUNTEMATON KIMI RÄIKKÖNEN
Alkajaisiksi täytyy todeta, että Hotakainen osaa kyllä kirjoittaa. Ja mitä sisältöön tulee, niin mukaansa tempaava ja vähän syvemmältä luotaava kertomus vaatimattomista olosuhteista ison maailman pyörteisiin kertaheitolla rykäistyn Räikkösen tarina. Inhimillinen, rehellinen ja aito. Tämän ahmin nopeasti kokoon!
JÖEL DICKER: TOTUUS HARRY QUEBERTIN TAPAUKSESSA
Kutkuttava, kiinnostava ja koukuttava fiktiivinen kertomus amerikkalaisesta menestyskirjailista Harry Quebertista, jonka taustalta paljastuu kuohuttava kohutapaus. Totuutta lähtee selvittelemään Quebertin menestystä esikoisromaanillaan saavuttanut koko kansan suosikki Marcus Goldman, jonka mentorina ja oppi-isänä tämä nimensä loannut Quebert on toiminut. Tämä 800 sivuinen möhkäle tuntui aluksi aika hurjalta valloitettavalta, mutta kappas vain kun olenkin ahminut tämän jo puoleen väliin. Tsiisus mä odotan joululomaa, että pääsen ahmimaan tämän loppuun, vaikka samaan aikaan toivon, ettei se olisi luettu kovinkaan nopeasti, heh.
JÖEL DICKER: BALTIMOREN SUKUHAARAN TRAGEDIA
Mukaansa tempaava tarina suvun ja perheen salaisuuksista, jossa nykyisyys ja menneisyys soljuu luontevasti kylki kyljessä. Tämä osuu tämän vuoden lemppareihin, ja oli kirja, joka herätti lämpöä, surua, hämmästystä, myötätuntoa ja järkytystä. Tämä on itseasiassa julkaistu ennen edellä mainittua Harry Quebertin tapausta, mutta yhteistähän näillä ei ole muuta kuin päähenkilö kirjailija Marcus Goldman. Helppolukuinen ja yllättävä sukutragedia.
ILKKA REMES: IKIYÖ
Suomalainen TERA:n agentti Antti Korpi kohtaa tapauksen, joka onkin levinnyt ja sotkeutunut laajemmalle kuin olisi ikinä voinut uskoa, ja uhka on valtava, ja aikaa on vähän. Välillä kirja tuntui makuuni astetta liian poliittiselta, vaikka samaan aikaan tämä ensimmäinen lukemani remes imaisi mennessään ja oli erittäin sivistävä ja silmiä avaava eurooppalaisten siirtomaiden riistämisestä karmeita yksityiskohtia historiasta säästelemättä.
DAVID LAGERCRANTZ – MINÄ ZLATAN IBRAHIMOVIC
Vierastin tätä kirjaa ihan julmetun pitkään, sillä lähtökohtaisesti elämäkerrat eivät tuntuneet houkuttelevilta. Nyt kuitenkin tämä tarttui käteen kirjahyllystä siksi, että kaikki muu käsille osuva oli jo sillä hetkellä luettu. Tämä kuitenkin upposi todella nopeasti pakettiin, ja kirja vei mennessään mielenkiintoisella kerronnallaan ja tosielämän ryysyistä “rikkauksiin” tarinallaan sen suuremmin totuutta kaunistelematta.
JOJO MOYES: KERRO MINULLE JOTAIN HYVÄÄ
Ylistetty ja hehkutettu rakkaudesta, epäonnesta ja elämän kovuudesta kertova kirja, jossa pikkukaupungissa yhä vanhempiensa kanssa asuva Louisa saa erikoisen työtarjouksen henkilökohtaisena avustajana. Suuren suosion pohjalta odotin todella paljon, ja lisäksi rakastuin aiemmin aivan täysin Moyesin “Ole niin kiltti, älä rakasta häntä”-romaaniin aivan täysin. Tuttua hyvää Moyesia tämäkin, ja pidin tästä kovasti, mutta ehkä odotukseni oli hieman liian korkealla. Kirja on kuulemma saanut monet kyyneliin, mutta itse en ihan niin syvälle tässä kirjassa päässyt. Uskallan suositella tätä myös ihan vain siksi, että tiedän tämän ihastuttaneen lukuisia lukijoita korvia myöten.
LINDA OLSSON: KAIKKI HYVÄ SINUSSA
Alun alkujaan ruotsalainen kovia kokenut lääkäri Marion Flint on päätynyt elämään Uuteen-Seelantiin kauaksi kaikesta. Kuvion sekoittaa pieni ja eriskummallinen yksinäinen poika, joka herättää Marionissa muistoja ja ajaa tämän mukanaan ulos mukavuusalueeltaan. Tämä täysin jokerivalinta osoittautui lukemisen arvoiseksi ja herkäksi kertomukseksi.
MIKKO AALTONEN: JHT – MUSTA LAMMAS
Mielenkiintoinen ja silmiä avaava kertomus Jare Henrik Tiihosen matkasta Cheekiksi ja toisin päin. Toisinaan lukijan kannalta mennään välillä ehkä liiankin syvälle kaikkien matkan varrella mukana olleiden ihmisten osuuksiin Jaren matkassa, mutta toisaalta kokonaisuutena todella mielenkiintoinen kokonaisuus. Paikoittain jopa hyvin samaistuttava, suorapuheinen, ronski ja inhimillinen tarina nuoren pojan päätymisestä Suomessa historiaa tehneeksi rap-artistiksi, ja kirja oli myös hyvä muistutus siitä, että me kaikki olemme vain ihmisiä.
Adidas-body: TÄÄLTÄ*
Adidas-housut: TÄÄLTÄ*
Löytyykö sulta takataskussa hyviä tärppejä mitä lukea? Saa laittaa jakoon juuri sellaisia kirjoja, jotka ovat imaisseet mennessään, koska hyviä lukusuosituksia tarvitsee aina!
Viihteellisiä ja rentouttavaa joulun aikaa!
KURKKAA MYÖS:
Mitä katsoa Netflixistä? 8 x hyvää sarjaa!
& 6 x Hyvät kirjat – Mitä lukea seuraavaksi?
EDELLINEN JUTTUNI:
2,5 miljoonaa klikkiä blogissani vuonna 2018
♥ SEURAA MINUA ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Oon nyt luukuttanut Bookbeatista Harry Pottereita nostalgian kunniaksi ja ai saamari on ne vaan kovia 😀
Vitsit tän vois kyllä itsekin pistää nostalgisena menona pyörimään, koska onhan Harry Potter nyt vaan todella kova!! 😀
Eikös tuo moyesn kirja ole “Kerro minulle jotain hyvää”?
Pilkunviilaaja täällä morjens! 😂
Heii! Niinpäs onkin! 😀 Ja arvostan tätä pilkunviilausta. 😀