MAUKAS CHILI-BATAATTIKEITTO RESEPTI
Sisältää mainoslinkkejä *
Aahh! Bataattisosekeitto on vaan niin hyvää, eikä sitä voi helpolla vetää vihkoon (saati tunaroida totaalisesti). Pienellä chilisellä potkulla perinteisen maukkaasta sosekeitosta saa myös uusia ulottuvuuksia irti! Aijai, miten hyvää!
Sosekeitot ovat myös siitä loistavia, että kerralla voi tehdä isomman satsin ja keitto maistuu aivan yhtä hyvältä myös seuraaavana päivänä. Ylijäänyttä keittoa voi myös pakastaa näppärästi pahan päivän varalle kiireisen arjen pelastajaksi. Lisäksi sosekeitot ovat usein täyttäviä, ja kevyemmän kerman sekaan valitsemalla keitto on myös yllättävän kevyt vaihtoehto.
CHILI-BATAATTISOSEKEITTO RESEPTI
- 1 bataatti (n.700g)
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 punainen chili
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 dl ruokakermaa, ranskankermaa tai kookosmaitoa (itse käytin 4% ruokakermaa)
- 1 kasvisliemikuutio
- suolaa maun mukaan
- Laita n. 1 litra kattilaan vettä kiehumaan
- Kuori bataatti. Kuutioi bataatti, porkkanat, sipuli, valkosipuli sekä siivoa chilistä siemenet pois, ja lisää nämä kiehuvaan veteen kasvisliemikuution kera. Mikäli kasvikset eivät peity veteen, lisää hieman vettä.
- Keitä kasviksia n. 20 minuuttia tai kunnes bataatit ja porkkanat ovat pehmenneet.
- Kaada noin puolet keitinliemestä talteen, ja ja soseuta kasvikset jäljellä olevan keitinliemen kanssa blenderissä tai sauvasekoittimella.
- Lisää lopuksi kerma ja kuumenna keittoa vielä hetki liedellä. Tarkista suolan määrä.
- Nauti sellaisenaan tai tarjoa raejuuston, jalotofun, paahdettujen pinjansiemenien tai tuoreen leivän kera.
Pitkä neule: TÄÄLTÄ*
Maistuuko sulle sosekeitot ylipäätään? Millä kasviskombolla hautuu kattilassa sun oma lemppari?
Makoisaa torstaita!
KURKKAA MYÖS:
3 x Kevyet kastikkeet ja lisukkeet ruuille
EDELLINEN JUTTUNI:
Mitä tää ravintopelleily nykyään on?
Prove by Piia-valmennukset:
Vielä kerkeät tammikuun startteihin!
Kasvissosekeitto nyhtökauran kanssa tarjoiltuna best! Lempparikeittoon kuuluu bataatti, porkkana, sipuli ja varsiselleri tuomaan raikkautta sekä yleensä joku tuorejuusto.
Pitäis kyllä muuten testata nyhtistä kasvissosekeittojen kanssa, koska nyhtis on kyllä yleisesti ottaen aika passelia omaan makuunikin. Ja itseasiassa nyhtispullat voi toimii kuutioituna tässä kanssa ihan törkeen hyvin! Ja toi varsiselleri pitää ehkä itse laittaa testiin sosekeitoissa,koska se just kuulostaisi tosi raikkaalta. 🙂
On varmasti herkullista!
Ps. Odotan tosi innolla ja isolla mielenkiinnolla sun ajatuksia raskausajan treenaamisesta (miten muokata kokonaisuutta jne.). Olen tehnyt vuoden Prove ohjelmia, luotan sun näkemyksiin ja itsekin hiljattain ”plussanneena” kuulisin super mielelläni sun ajatuksia ja vinkkejä! Tai jos päätät laittaa myyntiin Prove Mama valmennuksen niin ostan sen heti 😉
Oli kyllä! 😛
Ja raskausajan treenaamisesta varmasti tulee ajatuksia ja tavaraa eri kanaviin, mutta tässä tietty mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi kaikille, ja siksi suosittelenkin lähtökohtaisesti raskausaikana (ja pitkäkantoisesti myös sen jälkeenkin) treenaamisesta kiinnostuneille käymään matkan varrella äitiysfyssarin luona, jotta pystytään yksilöllisesti katsomaan, miten treenaamista voisi toteuttaa “turvallisesti” ja mihin olisi syytä kiinnittää yksilötasolla huomiota, koska näissä ilmeisesti on suuriakin eroja.
Itsellähän ei siis varsinaisesti ammattitaito riitä välttämättä jakamaan kovin eksaktia tietoa raskausajan treenaamisesta, mutta varmasti jotain yleispätevää ja yleisia ajatuksia ja suuntaviivoja taatusti tulen käsittelemään matkan varrella. 🙂