Toimintoja, jotka edistävät onnellisuutta

Maria (is) Strong Blogi

Maria (is) Strong blog

Maria (is) Strong blog

Maria (is) Strong

Maria (is) Strong blogi

Olen siivonnut viime viikot voimieni rajoissa kotiamme lattiasta kattoon. Niin kuin edellisessä postauksessa kerroin, kodin järjestelyssä on helpotusta omaan kaottiseen tilaani ja minimalismi auttaa pitämään kodin kunnossa voimien ollessa rajalliset.

Yhtä laatikostoa siivotessani löysin kahdeksan vuoden takaisin paperin, jonka sain käytyäni keskustelemassa sen hetkisestä tilanteesta työpsykologin kanssa. Elämäni oli silloin myös melko kaoottinen. Ihmissuhteita oli mennyt rikki, olin käynyt läpi kohdunulkoisen raskauden ja henkiset voimavarat olivat aika loppu. Tuo paperi on kulkenut mukanani ja en ole raaskinut heittää sitä pois. Enkä heitä nytkään. Siihen on hyvä palata aina kun omat voimavarat alkaa hiipua.

Saattaisit pitää tästä postauksesta: Tämä peli täytyy puhaltaa poikki

Tärkeän paperin tärkeä viesti

Paperissa on Sonja Lyubomrinskyn 12 toimintoa , jotka edistävät onnellisuutta (12 Happiness-enhancing activities). Niistä olen vetänyt itseltä yli numeron kaksi, jossa kehoitetaan kuvittelemaan tulevaisuus, joka on juuri sellainen, kun minä sen haluan olla. Tällä herätellään optimistisuutta. En usko optimistisuuteen, vaan realismiin ja tähän hetkeen. Tulevaisuuden ei pidä mennä niin kuin minä sen haluan menevän. Sen pitää mennä niin kuin sen pitää mennä ja minä elän sen, sekä hengittelen hetkessä. Toisaalta otsikko onnellisuudesta myös särähtää hieman korvaani. En usko onnelisuuden tavoittelemiseen. Onnellisuus on tunne, joka ailahtelee. Seesteisyys puolestaan on asia, joka pysyy paremmin ja listan toiminnot tähtäävät  myös siihen.  11 toimintoa ovat erittäin hyviä ja elettävään hetkeen juurruttavia.

Saattaisit pitää tästä postauksesta: Kiitollisuuden merkitys sairaudessa

Koska lista on ollut itselle tärkeä, haluan jakaa sen myös tänne suomennettuna – ne 11 kohtaa, joita itse pyrin harjoittamaan. Listan kohdista kaikki ovat yksinkertaisia ja helposti jokapäiväiseen elämään sovellettavissa.

  1. Osoita kiitollisuutta. Kirjoita ylös joka päivä 3 asiaa, jotka ovat hyvin/menevät hyvin. Tee sitä yli viikon ajan ja huomaat sen positiivisen vaikutuksen.

  2. Vältä höyryämistä asioista tai kiinnittämästä liikaa huomiota siihen, mitä muut tekevät.

  3. Harjoita ystävällisyyttä – enemmän kuin yleensä harjoitat.

  4. Jätä aikaa ystäville. Anna heille tukea ja ole uskollinen.

  5. Luo selviytymisstrategioita. Kirjoita ylös tunteesi, kun olet poissa tolaltasi ja pyri näkemään, että traumaattiset tapahtumat tekevät meistä usein vahvempia.

  6. Opettele antamaan anteeksi.

  7. Upottaudu aktiviteetteihin ja ole valmis uusiin asioihin* (*suomentajan sana)

  8. Nautiskele elämän iloista

  9. Työskentele kohti merkityksellisiä päämääriä

  10. Harjoita uskontoa ja hengellisyyttä

  11. Ulkoile

Mitkä kohdat kolahti? Tunnistan itseni numeroista 2 ja 6. Höyryä liikaa asioista ja kiinnitän liikaa huomiota muiden tekemisiin. Anteeksi antaminen on vaikeaa. Molemmat kuitenkin asioita, joita voi harjoitella.

Ja mitä itselleni muistutan, muistutan myös sinulle: muutos ei koskaan tapahdu hetkessä. Me ollaan jokainen matkalla, johon kuuluu haparoivat askeleet myös välillä taaksepäin. Pienet muutokset ovat pysyvämpiä ja silloin kun huomaa muutosta tapahtuneen – se on aika hieno hetki.

Seuraa blogia myös Instagramista @mariaisstrongblog ja Facebookissa

hyvinvointi mielenterveys mieli
Kommentit (2)
  1. Ihana lista! Kiitos, kun jaoit sen meille!

    1. mariaisstrong
      10.7.2018, 16:07

      Kiitos kommentista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *