Kaura-chiavohvelit (gluteeniton, maidoton)
Tänään kaivoin vohveliraudan kaapin uumenista ja valmistin aamupalaksi kaura-chiavohveleita. Vohvelit on kivaa vaihtelua aamuletuille ja huomasin, että keittiö ei käryä niin paljon kuin lettuja paistettaessa. Vohvelirautaa käytettäessä täytyy muistaa, että pinta naarmuuntuu helposti, joten käytä puista tai muovista välinettä vohvelin siirtämiseen. Lisäksi täytyy opetella oikea annostelu, ettei taikina tule yli äyräiden kun painat kannen kiinni, tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin!
Tavoitteenani on käyttää vohvelirautaa useammin kuin tähän asti ( 1-2 krt vuodessa) Asetan tavoitteeksi käyttää sitä kerran, kaksi kuukaudessa. Tiesitkö, että vohveliraudalla voi tehdä muutakin kuin vohveleita? Itse aion kokeilla toastien tekemistä, kasvispihvejä ja suklaapikkuleipiä.. Näistä postaus sitten myöhemmin. Täältä voit hakea inspiraatiota vohvelirautakokkailuun.
Kaura-chiavohvelit (1 annos, 2 vohvelia)
1 dl (40 g) kaurahiutaleita
1 rkl chian siemeniä
30 g valitsemaasi proteiinijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/2 dl kasvimaitoa
1 rkl kookosöljyä sulatettuna
1 kananmuna
(1 tl vanilja-aromia)
hieman kookosöljyä paistamiseen
- Jauha kaurahiutaleita tehosekoittimessa niin, että niistä tulee lähes jauhoa.
- Lisää joukkoon kuivat aineet ja sitten kosteat aineet. Sekoita hyvin.
- Kuumenna vohvelirauta kuumaksi. Sivele pintaan hieman kookosöljyä ja paista vohvelit kullanruskeiksi.
- Tarjoile esimerkiksi marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.