Vegaanihaaste: Bataatti-peruna-tofuvuoka
Moikka! 3. päivä vegaanihaastetta meneillään, vähän nälkä kurnii, mutta hyvin menee muuten! Mulle on ollut yllätys miten paljon saa/pitää syödä, kun ei käytä maitoa tai kanamunaa ruokavaliossa. Eilen kannoin juuri kolme kassillista ruokaa kotiin, lähinnä hedelmiä, vihanneksia ja leipää sekä lisäksi jotain kasvimaitotuotteita.
Eilen söimme mieheni kanssa päivälliseksi tofulla täytettyjä ruisleipiä, sekä hummusta ja kasviksia. Iltapalaksi leivoin omena-kaurapaistosta ja tein itse vegaanin vaniljakastiketta kauramaidosta. Olipa herkkua!
Tänään lounaalla söimme eilen illalla valmistamaani bataatti-peruna-tofuvuokaa. Mummin oppien mukaan uunia kannattaa hyödyntää kerralla useampaan ruokaan, kun se on kerran lämmitetty (: Bataateista, perunasta ja savu-mantelitofusta valmistuu pienellä vaivalla herkullinen ruoka, mikä on myös helppo ottaa evääksi töihin. Tee kerralla vaikka kaksinkertainen annos, mistä riittää useampaan ateriaan.
Bataatti-peruna-savutofuvuoka (2-3 annosta)
600 g bataattia
3-4 (200g) perunaa (voit myös käyttää pelkkää bataattia yhteensä 800g)
200g savu-mantelitofua (Taifun savu-manteli tai Jalotofun kylmäsavu )
2 rkl oliiviöljyä
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
2 rkl seesaminsiemeniä
- Kuori ja kuutioi bataatti ja peruna peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi.
- Laita juurekset uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljy sekä mausteet, sekoittele.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Lisää vuokaan kuutioitu savu-mantelitofu sekä seesaminsiemenet. Paista vielä 10 minuuttia.