Helpot hampunsiemen- crackerit (gluteeniton)
Tässä maukas ohje rouskuviin hampunsiemen-crackereihin. Crackerit sopivat gluteenittomaan ruokavalioon vaikka leivän sijasta nautittaviksi. Ne ovat myös helppo eväs ottaa mukaan laukkuun, kun tiedät tarvitsevasi ravitsevaa lisäenergiaa päivääsi. Crackereista saat hyvälaatuista rasvaa, vitamiineja sekä proteiinia ruokavalioosi. Rouskis!
Hampunsiemenet ovat superruokaa!
Hampunsiemen on hyvä proteiinin lähde, joka sisältää kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta aminohappoa. Hampunsiemen on myös hyvä välttämättömien rasvahappojen lähde. Siemenet sisältävät noin 80% monityydyttyneitä rasvahappoja ja sen omega-3 ja omega-6 -rasvahapot ovat keskenään hyvässä suhteessa. Hampunsiemeniä myyvät hyvinvarustetut päivittäistavarakaupat, luontaistuotekaupat sekä niitä löydät myös Punnitse ja säästä-liikkeistä ympäri maan.
Hampunsiemen-crackerit
12 annosta á 110 kcal, 3,5g pro, 7,5g hh 7,5g rasvaa 2g kuitua
2 dl kuorittuja hampunsiemeniä (esim. Cocovi)
1/2 dl (mustia) seesaminsiemeniä
2 dl täysjyvämaissijauhoja ( esim. Urtekram)
1/2 dl rypsi-tai oliiviöljyä
2 dl kiehuvaa vettä
ripaus suolaa
Pinnalle:
sormisuolaa
(hienonnettuja fenkolinsiemeniä)
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy sekä kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä se mahdollisimman ohueksi kaavinta apuna käyttäen. Voit myös käyttää apuna leivinpaperia, jolloin voit taputella taikina ohueksi käsin. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa (ja hienonnetut fenkolinsiemenet). Paista uunissa 45-60 minuuttia, kunnes levy tuntuu rapealta ja sen pinta saanut kauniin värin. Pilko tai murra crackerit halutun kokoisiksi ja nauti ruoan kanssa tai eväänä.
Rouskuvaa päivää!
xxxLinda